時事熱話

跳至

首頁
34567...9

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

咁唔鍾意點解仲要留係香港?
香港係你一個人架? 你覺得就係架啦?
收啦

大宅

cch12 發表於 19-11-1 11:52
唔係俾我講中呀嘛?某部分人真係包括你X家?班義士應該要頒個獎給你。你真叻叻真偉大有奉獻精神!
...

激得你咁嬲,係咁講粗口,應該有啲嘢中咗,唔好意思呀吓!

大宅

ZTTZ 發表於 19-11-1 13:13

何美怡醫生(精神科醫生)

思覺失調是神志有異常的狀況,是精神病類的通用術語,常形容涉及「與現實失去接觸」。患者會主訴有幻覺或妄想,還有機會有人格改變和有思維障礙。

本中心為有需要人士提供精神健康評估及管理和心理輔導,亦特別致力於為病患者提供有關法醫精神科的服務。法醫精神科是一門精神科之次專科,以人類行為、心理層面,及醫學知識處理法律個案。其服務範圍十分廣泛,能應用於不同場合,包括醫療、工作環境、犯罪個案,及公眾安全等等。

祝你早日康復

大宅

kiwilau 發表於 19-11-1 13:16
何美怡醫生(精神科醫生)

思覺失調是神志有異常的狀況,是精神病類的通用術語,常形容涉及「與現實失去接 ...

啊!知喇,你咁清楚,你上次睇開果個吖嘛!

男爵府

ZTTZ 發表於 19-11-1 13:13

阿曱甴你心盲咗唔通眼又盲

大宅

calbee_2014 發表於 19-11-1 01:10
破壞商舖唔係犯法?
打爛360,美心,中資銀行全部都係合法?
扔氣油彈扔磚放火純粹係表演魔法? ...
所謂擘大隻眼講大話咪就係佢哋呢d囖

大宅

cch12 發表於 19-11-1 13:28
阿曱甴你心盲咗唔通眼又盲

我勸你為你個囡著想,都係積下口德先啦。講完!

大宅

ZTTZ 發表於 19-11-1 13:25

原來你嚴重, 我上網揾個好D.

男爵府

ZTTZ 發表於 19-11-1 13:56
我勸你為你個囡著想,都係積下口德先啦。講完!

我都奉勸你為左你的子女,家人及祖宗十八代積下陰德,真的唔係呃你,隔著屏幕都感覺得到你屍氣滿瀉離C期不遠!你一路好走⋯⋯

大宅

ZTTZ 發表於 19-11-1 13:25

葉沛霖醫生)
葉沛霖醫生
度身制定
我們不只是診斷及用藥,而是用心全面了解每一位求診者,
從而度身制定一套最適切的治療計劃

呢個應更啱你, 見佢寫左度身制定, 你比較嚴重, ~~

別墅

littlesister 發表於 19-11-1 08:43
蠢人何其多,呢張相位c 姐,連登仔都認左係自由友啦喎 帶住槍既警察臥底咁公然打卡,咁都唔俾人私 ...

呢個完全可以視作持槍人士,明顯對生命受威脅
可以開槍
但事實呢?反而對一個持白CPA 通既年輕近距離對胸口開槍,放棄身上其他可較低而足制服對方的武器,例如雷鳴登橡膠彈及胡椒噴霧

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

別墅

calbee_2014 發表於 19-11-1 09:24
邊個去調查?
邊個決定搵咩人去調查?
循咩途徑去調查?

法定獨立調查委員會,是由香港特別行政區行政長官及行政會議憑藉香港法例第86章 《調查委員會條例》任命的一名或多名委員組成的一個委員會。在行政長官及行政會議圈定的職權範圍內,該委員會可以調查任何公共機構的經營或管理、任何公職人員的行為或其認為與公眾有重大關係的任何事宜。一般來説,調查委員會的主席職務由榮休法官擔綱;調查委員會僅接受來自行政長官連同行政會議的指示。委員會有權檢視各類證據、有關機構的文件檔案;強力傳召證人參與聆訊。根據以上授權,委員會的調查程序系一司法程序,因此有關抵觸委員會調查的行爲,會被視藐視罪,由委員會進行懲處

別墅

邊個去調查?
邊個決定搵咩人去調查?
循咩途徑去調查?

調查委員會在調查事件上具有相當大的權力,包括傳召證人參與研訊、視察一切委員會認爲有必要審閲的文件及檔案、發出手令搜查檢取物品,並將得到警方和法院執達吏的協助。爲了調查工作的進行,依照法例調查委員會具有法官的權力,可以發出逮捕令逮捕拒絕出席聆訊的人士、搜查手令,及懲罰犯藐視委員會的有關人等。

調查委員會條例 10.為強制執行任何已施加的罰款的繳付,或為使任何逮捕令或監禁刑罰得以執行,或為其他類似目的,委員會具有法官的權力。在行使該等權力時及為發出手令、傳召任何人及行使其他類似權力,主席可以委員會名義作出一切必要的作為。

大宅

Er...樓主你講緊嘅野我一樣都無中
唔好傻傻的以為全香港人都似你咁pathetic

別墅

邊個去調查?
邊個決定搵咩人去調查?
循咩途徑去調查?

條例第2條及第3條,行政長官連同行政會議,將會任命一名或多名委員組成委員會,同時爲了委員會事務的運作,還會委任秘書及委員會法律顧問協助

調查委員會條例 2.行政長官會同行政會議可委任一名或多於一名委員(以下稱為委員會),調查任何公共機構的經營或管理、任何公職人員的行為或其認為與公眾有重大關係的任何事宜。

行政長官連同行政會議可就調查標的,訂定委員會的報告截止提交日期、職權範圍,同時在不損害委員會權力的情況下,取得認爲是恰當的特定人士口供和文檔或使得某些研訊置於非公開下進行。

民調:7成人反對修例8成人要求成立獨立調查委員會| 星島日報

大宅

暴徒當然要用暴力la, 唔通同你講"小朋友, 乖la, 唔該你自首".la.

子爵府

weldrick 發表於 19-10-31 23:26
講全民退保, 行緊呢啲福利嘅國家,係收成三、四十個percent薪俸稅, 請問你願意嗎?
另外,買嘢仲要再收銷 ...
同D低智既人講嘥氣,佢地只係睇人地D成果,唔會睇過程.

男爵府

samwong2016 發表於 19-11-1 14:34
條例第2條及第3條,行政長官連同行政會議,將會任命一名或多名委員組成委員會,同時爲了委員會事務的運作 ...

首先唔該哂你既資訊
但由行政長官任命既話黃絲ok?
佢揀人喎
出左報告唔合你地心意又點算呢?

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

問題的徵結, 不在於有多少%香港人係深藍、寶藍、淺藍

世界上不只黄和藍兩種色, 本來香港係有言論自由, 容得下不同政見的聲音,
百花齊放, 百家爭鳴.
但你們的所謂“民主”,
是指你們可以為滅聲而毆打異己.
你們的"自由"剝奪其他人的自由,
自由只屬於黑衣人, 可去做犯法的事
危害市民生命的事(毀交通燈、
鋸路軌等);
還癱瘓交通,逼其他人參加你的三罷.
市民周末都不敢約親友聚會,
怕地鐵或道路又出事.

問題的徵結在於: 那200幻撐黄人,
還有多少%仍支持黑衣人的暴力,
心中黄到發黑才會支持暴力抗爭.

11.25就數完票, 看看那200幻本來撐黄的人,
有多少已和暴徒割蓆!

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

你地咁多人, 點解你仲要上來BK做文宣? 走啦

首頁
34567...9

尾頁

跳至