夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

盡責好爸爸 發表於 19-11-3 20:49
我有問過其他人 係有可能驗到的
其實呢個係一個好重要嘅問題,我唔係想抹黑個女仔,
但照你描述所講,個女仔都好容易同人上床,私生活不太檢點。。但依家你都好難去求証,到時等個bb出左世先算吧

複式洋房

z.mavis 發表於 19-11-3 20:49
你清楚當時性事日期, 現在懷孕週數嗎?

清楚左 因為有去私家照結構 計番係合理

複式洋房

jeremylui83 發表於 19-11-3 21:00
其實呢個係一個好重要嘅問題,我唔係想抹黑個女仔,
但照你描述所講,個女仔都好容易同人上床,私生活不太 ...

咁我有同佢去私家照結構 計番個週數係合理

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

盡責好爸爸 發表於 19-11-3 19:22
首先多謝你有睇到我想表達既問題 我明白人係會唔開心 我都會 我本來好自由既生活工作都有影響到 但係我無 ...

複式洋房

回覆樓主:

可以問下你地係無打算結婚嗎?佢唔肯?

大宅

盡責好爸爸 發表於 19-11-3 16:59
其實我只想知到底分定唔分開好 唔分係唔想到時個bb無媽媽,因為我都係單親家庭環境
...

唔好介意一句,B B真的係你?
出世後,BB每月費用多少?自己的責任要家人幫手看管,公平?

複式洋房

BK999 發表於 19-11-4 09:03
唔好介意一句,B B真的係你?
出世後,BB每月費用多少?自己的責任要家人幫手看管,公平?
...

我同老豆一齊住 老豆無做野係屋企無聊 湊下孫要講公唔公平?

伯爵府

樓主
你女朋友根本看中你弱點
係你身上盡攞著數
真係想落仔 洗唔洗搞咁大場大龍鳳

用個仔黎要協人
我諗你諗真諗諗佢
個小朋友生祝黎 有幸福嗎?

男爵府

盡責好爸爸 發表於 19-11-4 09:05
我同老豆一齊住 老豆無做野係屋企無聊 湊下孫要講公唔公平?

睇晒全部,覺得你哋根本唔係相愛囉,因為個b夾硬一齊。

講返現實問題,我作為一個阿媽嘅睇法,只可以話你好唔貼地!

你估湊孫真係陪佢玩咁容易?
每三個鐘餵奶、掃風、換片、洗奶樽,仲要未必食完就瞓,可能要抱,又可能嘔奶、出汗要換衫,甚至換床單,然後又過三個鐘啦,重複做以上動作。
後生都覺得攰啦,何況你阿爸。
仲有,呢個係你個仔,你愛你個仔,你心甘情願去照顧,亦係你責任,但係呢個唔係你阿爸個仔呀,佢唔一定要愛㗎,佢唔一定要幫你湊㗎,佢唔一定會好好耐性㗎,到時湊到攰、湊到燥,你個仔喊嗰時佢忍唔住手打佢,你唔好怪佢呀。喺屋企無聊都唔係奉旨湊孫㗎。

複式洋房

ilovefat 發表於 19-11-4 09:56

講返現實問題,我作為一個阿媽嘅睇法,只可以話你 ...

咁係咪要放低工作唔做野去湊仔?咪講左會請工人湊。。。。老豆係幫下手

大宅

回覆 盡責好爸爸 的帖子

呢度好多人俾意見樓主,有部份可能好直接。樓主當然可以反駁,但希望樓主都細心唸唸呢啲意見背後嘅擔憂。 相信俾意見你嘅jm大部份都已為人母,親身體會過撫養小朋友的過程。好多好多係你經歷過之後先更加明白。包括小朋友帶俾伴侶關係嘅衝擊、對長輩啲影響等等。 呢啲經歷同你望著隔離屋嘅小朋友所感受到嘅係好大分別。任何決定都係自己做,樓主不妨多了解下各位俾你嘅意見喇。

男爵府

回覆樓主:

睇黎你女朋友唔係太愛你。愛一個人唔會咁嘅態度,覺得自己肯同你生仔就大晒。
而家等小朋友生左出黎再睇下佢意向,但長久單方面遷就唔係辦法,唔好俾佢下下食住你,以為你冇左佢唔得。如果你都覺得佢唔愛你,生完就放手。
至於湊小朋友,樓上講得啱,湊小朋友係好辛苦。如果老人家湊,請個工人幫輕下。

男爵府

ilovefat 發表於 19-11-4 09:56

講返現實問題,我作為一個阿媽嘅睇法,只可以話你 ...

繼續⋯

勸你有錢嘅話盡快請工人,你要返工,到時就算你阿爸幫你湊日頭,夜晚你自己攪掂,係預咗冇得瞓,第日又要返工,捱得幾多日,你有冇諗過?如果你阿爸病咗幫你唔到咁點?Bb要去健康院、去打針嗰d,邊個帶?
好多好多現實嘅問題,唔係一句話阿爸無聊喺屋企就解決晒。
你自己都係火爆嘅人,人哋講一句唔啱聽你就話人on xx,又話人無腦,得罪講句,覺得你更加冇腦囉,一味淨係識話生生生,你有冇去學沖奶?餵奶?有冇學換片?抱b姿勢?
如果你有嘅,恭喜你,你準備迎接新生命,如果冇嘅,我會覺得你個b好可憐囉,俾著我會唔想出世多d。

最後,祝你真係做到一個負責任嘅爸爸。

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

有BB唔係大哂
係呀....扼殺左一條生命
如果出世....帶俾自己不幸...= BB一出世就不幸
我寧願做好漢都唔要痛苦

複式洋房

ilovefat 發表於 19-11-4 10:07
繼續⋯

勸你有錢嘅話盡快請工人,你要返工,到時就算你阿爸幫你湊日頭,夜晚你自己攪掂,係預咗冇得瞓, ...

有point唔岩聽我都唔會罵 但唔爬文就話我逼人生 又話老豆幫手湊孫要出糧假期福利?點可以唔話佢無腦呀?我d表弟表妹我湊大既 你話我識唔識沖奶粉抱bb呀?

子爵府

唔使出世好慘,個B依家已經好慘,因為佢係佢阿媽個肚入面都感受到嗰啲負面情緒,兼成日話要唔要佢,唔好以為個B唔識

anyway,依家都6個月,無選擇啦,一般無咩特別缺憾,咁o既週數醫生都唔會簽俾你個女友唔要,所以你咪如你所講,你自己同你老豆搞掂囉

最後唔好介意我咁講,男人畢竟無經過十月懷胎,而打算幫你手湊的又係一個男人(你老豆),你呢個組合係咪可以做到一個媽媽角色,好有保留

子爵府

雖然你話你有湊B經驗,但要提醒你,如果你o既經驗係over 10年,咁請你去惡補你湊B的方法,因為今日已不合時宜

複式洋房

HOPEFORBB 發表於 19-11-4 10:41

雖然你話你有湊B經驗,但要提醒你,如果你o既經驗係over 10年,咁請你去惡補你湊B ...

有 最近有時間都有上網學習

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

樓主,仲有請工人好睇彩數,請到盡責既恭喜你,請到唔好工人,真係有排煩! 随時請大假照顧BB!

男爵府

回覆樓主:

你一個養四個(你爸,你仔,工人)收入應付到嗎?你其實都有心理準備就算生完都可能同女友分手,因大家個價值觀都唔同,而家BB係肚到你會就佢,到BB出世你嘅注意都去左BB道,不過請工人真係要快有時請左上班先知好定唔好

首頁

尾頁

跳至