自由講場

跳至

首頁
34567...12

尾頁

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

kkyyn 發表於 19-11-24 16:51
以你擇偶條件,想搵到應該是好難,有得擇都會搵20幾,接近40簡直無可能,除非你好靚,或者有外國戶照啦 ...

你講得好貼,如果係因為靚(其實會揀1822多,正所謂青春無敵)如果係因為有外國戶照仲衰,等同假結婚,根本就欺騙感情。

樓主,擴闊圈子係必需,但切忌怕寂寞、心急已被欺騙感情。慢慢觀察,日久見人心,小心人財兩空。

侯爵府

vdici 發表於 19-11-24 17:02
其實有呢堆條件既應該一早結晒婚,
唔好介意我殘忍d但真心問你自覺有咩條件去令有呢堆條件既人選擇你?
...
agree

大宅

kkyyn 發表於 19-11-24 16:51
以你擇偶條件,想搵到應該是好難,有得擇都會搵20幾,接近40簡直無可能,除非你好靚,有樓,好有錢或者有外 ...

我反而覺得去到接近40歲既女人吸引力已經唔係講靚而係講內涵

子爵府

littlefunpig 發表於 19-11-24 10:09
仲要肥

咁好難上岸啊!靚女嘛?

大宅

回覆 feclagnes 的帖子

你講得冇錯,切忌怕寂寞、心急。我同我一啲朋友嘅經歷就係可能我哋睇落斯文啲,家境正常,有外國護照,所以比人覺得係羊牯,成日好「熱心」咁話幫我哋介紹,其實一係想推人落個氹度睇戲食花生,一係就同人夾埋昆你。介紹埋啲破產欠卡數/無錢交租/食軟飯搵女人養嘅佢哋口中「好男人」。仲話佢哋只係一時運氣唔好,還完啲債就可以再闖一番事業,但現階段需要女人養住先。。。個班「好男人」重要賊眉賊眼。

所以就算係親朋戚友介紹都要自己理性分析,唔好心急俾人利用。

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

osmanthus 發表於 19-11-24 17:29
回覆 feclagnes 的帖子

你講得冇錯,切忌怕寂寞、心急。我同我一啲朋友嘅經歷就係可能我哋睇落斯文啲,家 ...

認同你。樓主,如果真係遇到話幫要比錢補貼佢,過左難關,都唔一定仲同你一齊,正所謂共患難,未必能夠共富貴。

做住朋友了解下先,日久見人心。飛你嗰陣如果同你講,當時識你係見你肯洗錢响個賤男人身上,依家你都乾塘又老,無晒利用價值。你仲傷

所以要唔好急,怕寂寞,你揀人時,人揀你,改下picky 同先擴闊圈子先。

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

raya1208 發表於 19-11-24 08:08
生活圈女仔多,冇男仔。
有積極參與過match making公司,覺得被騙了。
有做義工,做yoga但都係女仔為主。

yoga呢啲當然係女,義工呢啲,我覺得男既比例一樣少。有冇興趣行山,一來可減肥,二來行山既男人,愛運動,感覺都正氣啲。上fb join吓啲行山gp,有人組隊行,就試吓join.。進取既,直頭自己出post話自己新手行山,想人帶。唔好介意識女仔,有時人識人,識識吓,可能當中有人會介紹或朋友帶朋友。識多啲朋友擴闊圈子,對你有幫助。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

男爵府

回覆樓主:

比意見你
30尾的結婚對象
應該係

唔嫖唔賭
價值觀及政見相似
識照顧佢自己
身體健康

已經好夠

大宅

raya1208 發表於 19-11-24 09:21
介口中。其實我高163cm, 重123磅度!

我同你一樣高、體重一樣、但我生完3個所以都係減肥先啦

子爵府

回覆樓主:

30尾有咁穩陣嘅要求,自己實力要有返咁上下先得。

大宅

cathyio 發表於 19-11-24 19:02
比意見你
30尾的結婚對象
應該係

冇錯,可以補充多樣,唔煙

其實30尾雖然選擇少左,但我又覺得唔係想像中少得咁可憐。

大宅

holemone 發表於 19-11-24 16:46
樓主,見你在二手區好多買賣主題都有關小朋友用品,其實你係咪有小朋友啦?
...

屋企人既小朋友

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

30尾在香港基本上搵唔到的了,真係好想嫁就要放眼世界,外國搵離婚男士或條件未必非常好的,當然最緊要唔好付出金錢,怕你被人呃,男的係有誠意自然會去香港搵你先,了解相處下

大宅

tristawan 發表於 19-11-24 20:41
冇錯,可以補充多樣,唔煙

其實30尾雖然選擇少左,但我又覺得唔係想像中少得咁可憐。

事實上亦唔多。好似之前d人講過。好野都已經被人mark住。

子爵府

回覆樓主:

其實我有時都諗,我係味太picky, 雖然我有拍拖,但另一半成日話我嫌3嫌4,但。。。我想講,我picky既地方係,出左街既衫唔可以著上床,未沖涼唔可以上床,去廁所要洗手,沖廁要蓋上蓋,唔好留長指甲,每日一定要沖涼刷牙,佢已經話我好煩,但莫非我要接受呢啲習慣?呢啲算picky?唉,我都唔知

子爵府

wewanwan 發表於 19-11-24 21:08
其實我有時都諗,我係味太picky, 雖然我有拍拖,但另一半成日話我嫌3嫌4,但。。。我想講,我picky既地方係 ...

呢d只係衞生習慣

子爵府

snow.white 發表於 19-11-24 21:29
呢d只係衞生習慣

我知呀,所以我都想問,我咁既要求,過火嗎?picky嗎?

別墅

wewanwan 發表於 19-11-24 21:08
其實我有時都諗,我係味太picky, 雖然我有拍拖,但另一半成日話我嫌3嫌4,但。。。我想講,我picky既地方係 ...

我覺得要包容對方, 唔可以要求佢改變生活習慣。 接受唔到就唯有唔一齊。

子爵府

wewanwan 發表於 19-11-24 21:29
我知呀,所以我都想問,我咁既要求,過火嗎?picky嗎?

你接受唔到咪唔夾囉,唔係叫picky。我識男人有潔癖添,咪一樣有老婆

大宅

木土土 發表於 19-11-24 12:03
Picky係有人approach 但自己嫌棄唔要,還是根本無乜人approach ?

若是後者,就唔關picky事

後者呀!

首頁
34567...12

尾頁

跳至