自由講場

跳至

首頁
34567...12

尾頁

珍珠宮

hkgra 發表於 20-1-14 09:46
回覆 polliebb 的帖子

哥哥比佢成熟,自細寵愛佢,為佢遮風擋雨,變為害佢

哥哥睇住媽媽既下場, 心都知咩事啦, 更加知到要做好本份, 唔好行差踏錯, 唔係絕無翻生之日, 好好同細佬生活下去至緊要
做大仔, 自小失去母妃, 更要自強, 所以比較早懂事

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

珍珠宮

Onlok 發表於 20-1-14 01:38
被撞車? 宜家唔會啦

你睇查理c 個細佬單醜聞, 個牽涉其中個富商咪知

英國近代史, 啊老太婆唔係流,重好堅!

die end la 同男友法耶芝, 都叫有家底, 有d say 既人,下場
REF:#77

禁止訪問

珍珠宮

goat 發表於 20-1-14 09:34
老豆比嘅錢主要來自封地收入,唔駛交corporate tax,
比得呢個特權佢當然因為佢身分,阿仔所以benefit 到, ...

封地係咪都收咁多, 唔會哈利搬走收多左架嗎。 老豆可能好錫呢個仔呢

珍珠宮

wonghiuyeezozo 發表於 20-1-14 10:08
係囉 我都覺梅根忍唔住咁多規矩要走人 哈里其實一早厭倦皇室 先走 起初應該係嘗試融入 又或者佢地有小朋友 ...

總之梅根都返唔到轉頭做普通人。 錢銀名利係幫到佢地,但心理上日日同人比較,仲要3姑6婆都走黎批評,真係人都癲。

別墅

hkgra 發表於 20-1-14 09:46
回覆 polliebb 的帖子

哥哥比佢成熟,自細寵愛佢,為佢遮風擋雨,變為害佢

老女王,什至戴安娜都有份,長期过分溺愛Harry王子,結果搞成禁,細仔三十幾歲人仲未过反叛期,根據以前睇过外國某d報紙,話自從戴安娜上左天堂后,兩兄弟就由女王夫婦親自照顧,呀哥長期打頭陣、做前鋒,做埋細佬果份...所以細佬禁多年可以周圍去,大哥就唔得,其實之前外國news爆过,呀哥勸过Harry王子,叫佢唔好娶梅根,但細佬唔聽,堅持要娶,結果條女原來係九尾狐⋯

侯爵府

口水包包 發表於 20-1-14 00:40
佢c6愛佢咪得囉,點解要講到梅根咁差。 如果同個難頂99住,jm 們都理性地一係忍一係自立門戶啦。 同情哈里 ...

其實有乜咁大不了呢? Prince Harry 根本冇可能繼位,例如查理斯其他啲弟妹咁,做唔做主要皇室成員都冇人理架啦

明明冇可能繼位,但又下下要做陪襯俾全世界去比較,條氣唔順都正常呀

呢度都好多人唔順99只重視大心抱但對二心抱差啲。咁阿二心抱想分家同老公獨立過生活都好正路喎

珍珠宮

wonghiuyeezozo 發表於 20-1-14 10:08
係囉 我都覺梅根忍唔住咁多規矩要走人 哈里其實一早厭倦皇室 先走 起初應該係嘗試融入 又或者佢地有小朋友 ...

呢個世界,去到邊都係

你的力量如何, 你的話語權也必如何

佢兩個就算平民媽媽, 要走都要睇自己,有幾多本事

靠人食飯, 又要有台型,初時好威, 最後焦頭爛額,厚住面皮, 笑下當無事大把

唔比人out 就無幾個啫,人貴自知, 好多人唔識架!

珍珠宮

廷廷媽 發表於 20-1-13 23:51
咁最緊要個老公肯支持,戴妃個老公都唔理佢,唔對皇室心死都唔得

agree

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

goat 發表於 20-1-14 00:48
只有君主的子、孫先會有王子/公主封號, 曾孫唔會有, 但仔女可以拒絕女王封號, 安妮公主兩個仔女都無,
威 ...

就係咁,大佬就可以開恩,條氣就唔順
佢以為自己係荷里活巨星,(佢以為自己係)個個都要捧佢上天

珍珠宮

2024年龍年勳章

sjnl43 發表於 20-1-14 10:03
你睇查理c 個細佬單醜聞, 個牽涉其中個富商咪知

英國近代史, 啊老太婆唔係流,重好堅!

個富商,係咪指在美國獄中被自殺果個?

子爵府

回覆樓主:

一早未結婚就好搞啦 已經有曬先例 依家有仔先搞呢d 咁公開挑戰皇室 都唔顧小朋友 好唔成熟

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 朱古力吧 的帖子

家人對佢既寵愛,可能種下禍根~
明白既,一家人,細佬甘早無左媽媽既愛,做哥哥既,一定盡己所能,愛護弟弟~
願佢地難攜手渡過關口

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

bluepand 發表於 20-1-14 07:56
我覺得呢個女人野心好大又貪心,不過以為自己好聰明其實都係蠢

佢宜家玩緊婆媳戰:你個仔同個孫係我手上…我唔會就你,唔想冇左個仔同孫你最好順晒我意
好彩 kate夠乖又大體,生左3個…仲要2男孫…一個女孫(氹得死人)
梅根咁做,只會害左老公同個仔

翡翠宮

littlesister 發表於 20-1-14 00:46
佢個仔無架?點解既?

樓上jm講左

別墅

selinako^^ 發表於 20-1-14 10:19
就係咁,大佬就可以開恩,條氣就唔順
佢以為自己係荷里活巨星,(佢以為自己係)個個都要捧佢上天
...

梅根以為自己都可以做王妃,后代都可以做王子公主,點知原來唔得...so發爛炸,佢諗住生仔有功,加上英王室一向女多男少,歷代皇帝恨仔恨到發高燒,奈何好幾多代都係女王,Harry八世有版你睇,娶完又癈,娶完又娶都係想要仔,禁佢覺得自己而家生到仔,肯定要嘜都得,根據外國news講,王室一向重男輕女,就禁睇:戴安娜同莎拉嘅待遇已經有所差別,其實離婚原因都係差不多,但戴安娜離婚時獲得嘅生活費多莎拉一大半,就因為佢生兩個仔,莎拉生兩個女⋯梅根一索得男,佢以為可以同Kate睇齊,待遇一樣,拎住個仔要脅王室,點知老女王根本唔受佢依套,佢覺得自己生左仔都無用,繼續屈居人下,所以咪發脾氣走人囉
題外話:我覺得梅根一開始,就已經當Kate係佢嘅敵人,様樣都要同大嫂睇齊,婚禮排場要勁过后者,wedding dreese要貴过后者,皇冠要大过、多鑽过后者,結果所有野都不如佢所願,除左wedding dreese價格貴过大嫂,著出黎效果不如Kate當年行禮套wedding dreese,皇冠大过kate結婚果頂,不过唔襯佢,婚禮后出來效果、輿論不如佢自己所想,佢做唔到皇室紅人,所以咪成日搞事博關注

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 wonghiuyeezozo 的帖子

離開無問題,但點解唔裸退,要貪便宜!?
如果佢話我要做平民,一分一毫都唔拎,我欣賞佢,
佢如果仲要國民找數,係咪應該盡番義務!?
有權利,就有義務~

公爵府

英國皇室唔係吃素的, 向來都唔係無手段, 點會唔夠佢兩個後生鬥..
梅根係好衰, 講骨氣? 英國皇室咁多黑料, 講正義德道無用架, 人善被人欺, 真係你唔搶就笨...

梅根係美國人丫.....

伯爵府

tsewong 發表於 20-1-14 10:15
其實有乜咁大不了呢? Prince Harry 根本冇可能繼位,例如查理斯其他啲弟妹咁,做唔做主要皇室成員都冇人 ...

其實佢哋唔繼續用皇室一毫子真係自立門戶係冇人覺得有問題,但佢哋仲要繼續住皇室的物業,仲要註冊埋封號的商標先係問題

禁止訪問

首頁
34567...12

尾頁

跳至