自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

whywhite22 發表於 20-3-18 17:38
控制唔到人哋,唯有自己小心謹慎,希望全世界早日恢復正常
...

侯爵府

香港人做場好戲比世界睇,點樣打贏這場仗

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

第一波捱過了,而家到第二波
已成日困在家,幾時會完

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我家人3月頭由加國返黎,佢去左親戚間村屋住有外面圍牆,係山中間的,鄰居隔一段距離,一星期送1次野俾佢,打算住3星期先出關。

水晶宮

anita_yps 發表於 20-3-19 10:26
我家人3月頭由加國返黎,佢去左親戚間村屋住有外面圍牆,係山中間的,鄰居隔一段距離,一星期送1次野俾佢, ...
希望個個好似你家人咁自律,不過事實上唔多。
我家姐同事個女下星期一由英國返香港,佢同事照常返工,下星期五有同事離職,又會出席飯局

侯爵府

我家人3月頭由加國返黎,佢去左親戚間村屋住有外面圍牆,係山中間的,鄰居隔一段距離,一星期送1次野俾佢, ...
超贊
可以租間屋出黎

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

希望返來的人自律,為人為自己...好同意

侯爵府

whywhite22 發表於 20-3-19 11:07
希望個個好似你家人咁自律,不過事實上唔多。
我家姐同事個女下星期一由英國返香港,佢同事照常返工,下星 ...

屋企有老人,又有小孩,反正決定返黎長住一段時間,佢又唔駛返工。

大家明白唔自律唔止累己累人,到時有病第一個累家人。

侯爵府

hksarhksar 發表於 20-3-19 11:10
超贊
可以租間屋出黎

親戚間村屋要行成幾十級樓梯上去,要去村口搭車,落完長命梯仲要行一段路,冇咩人中意住。

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

要返工, 要探獨居又有病嘅母親,無可能完全唔外出, 只可以還小心一啲注意一啲。。

侯爵府

讚呀!
未經本人同意, 任何人士不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

首頁

尾頁

跳至