自由講場

跳至

首頁
34567...11

尾頁

男爵府

我剛剛買了NETGEAR RBR50 1拖1,我唔好彩,隻主機壞壞地成日斷,最後去維修換過成套,而家非常正!
又減價又超市卷,黃金$22xx,wifi6太貴了⋯⋯
而家夠用,我有成十幾部機要上WiFi ,但就冇打online game,同時幾部機睇劇都冇問題

大宅

felicityday 發表於 20-8-26 13:23
屋企由tplink轉左ax3 pro 1 個月,冇斷過線速度仲快左好多!

請問是以下這個嗎?(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

fu植本段内容¢NGwXc2FMeM0¢转移至(emoji)ta0寶(emoji)或掂击炼接https://m.tb.cn/h.VEF9vU4?sm=3524fe 至浏.览览.器【【顺丰包邮速发】华为路由AX3 移动版 TC7102 双核wifi 6+千兆端口无线速率上网保护 高速路由器5G双频穿墙王】

大宅

1114 發表於 20-8-27 01:11
請問是以下這個嗎?(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

fu植本段内容¢NGwXc2FMeM0¢转移至(emoji)ta0寶(emoji) ...

我都想知華為AX3pro 還是 華碩AX3000 好d. 謝謝各位

伯爵府

虎到金來勳章

我都淘左AX3Pro 等緊集運送貨,TP link用咗十幾年成日收唔到呀仔網上補習成日斷線,見到人話好正成屋都收到買來試吓

在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

水晶宮

fu植本段内容¢NGwXc2FMeM0¢转移至(emoji)ta0寶(emoji) ...

唔係你呢部,ax3pro先啱,貴小小

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

PaPa 發表於 20-8-26 22:58
可否講吓怎樣「物超所值」嗎?
你未買之前,跟華為比較,速度有無明顯好咗?
佢的信號是否強啲?

之前用D-LINK時, 3部手機+機頂盒同時使用既話, 機頂盒有時會反應慢少少, 而家用AX3PRO明顯反應快左, 响房間用LAPTOP信號亦強左。
我淘寶買人仔265, 好抵用!

珍珠宮

2024年龍年勳章

langkawi0513 發表於 20-8-27 03:30
我都想知華為AX3pro 還是 華碩AX3000 好d. 謝謝各位

這兩個router的價錢好似差好遠喎。

華碩AX3000賣千幾元,華為AX3pro只賣幾百元。

珍珠宮

2024年龍年勳章

hkpmama 發表於 20-8-27 11:18
之前用D-LINK時, 3部手機+機頂盒同時使用既話, 機頂盒有時會反應慢少少, 而家用AX3PRO明顯反應快左, 响房 ...

好似話手機或電腦唔支持WiFi6,唔會有明顯效果。
請問你的手機及電腦支持WiFi6嗎?

大宅

唔係 係ax3 pro
淘寶而家淨機 最平¥198
我再淘埋12v2a 3腳火牛, 都係¥1x

大宅

PaPa 發表於 20-8-27 12:02

我手機電腦都冇wifi6 但效果好明顯
我用hkbn500m, 以前用得13x m 而家test 過有48x m
屋企10 個devices一齊用都冇影響 網速都比以前快好多

goldpiglet    發表於 20-8-27 12:52

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

手機支持, 電腦就唔肯定, 不過手機/機頂盒睇片明顯係快過以前

珍珠宮

2024年龍年勳章

felicityday 發表於 20-8-27 12:38
我手機電腦都冇wifi6 但效果好明顯
我用hkbn500m, 以前用得13x m 而家test 過有48x m
屋企10 個devices一齊用都冇影響 網速都比以前快好多 ...

謝謝你的寶貴意見!如果router與電腦/手機相隔兩面實心牆壁,唔知效果怎樣呢?

有Youtuber話AX3PRO個底會好熱。
唔知小米的AX1800 WiFi6路由器又好唔好呢?

珍珠宮

2024年龍年勳章

hkpmama 發表於 20-8-27 12:43
手機支持, 電腦就唔肯定, 不過手機/機頂盒睇片明顯係快過以前

如果router與電腦/手機相隔兩面實心牆壁,唔知效果怎樣呢?

子爵府

PaPa 發表於 20-8-27 12:46
如果router與電腦/手機相隔兩面實心牆壁,唔知效果怎樣呢?
我都不清楚, 我屋企唔人大, 而且router位置差不多係屋企中心, 所以全屋都接收良好

男爵府

文文送 發表於 20-6-21 16:34
屋主依家用緊小米好唔掂,房一定收唔到 5G 同埋經常連唔到線

如果你指的是wifi 的5g channel, 設計是預比短距離接受的。房間應該用返2.4G 的 band

男爵府

應該是因為 ax300 pro 粒 chip 勁啲,行 wifi5 都快咗,唔關 wifi 6 事。

大宅

felicityday 發表於 20-8-27 12:35
唔係 係ax3 pro

搵左最到都要2百中,可给我你買的link謝謝

珍珠宮

2024年龍年勳章

newuser 發表於 20-8-27 13:23
應該是因為 ax300 pro 粒 chip 勁啲,行 wifi5 都快咗,唔關 wifi 6 事。

現在家中的DEVICE,未必係支持WiFi6,咁應該選擇「華為AX3pro」,還是「小米AX1800」?

水晶宮

felicityday 發表於 20-8-27 12:35
唔係 係ax3 pro

你買198咁平?我買兩部都300幾蚊

大宅

PaPa 發表於 20-8-27 12:44
謝謝你的寶貴意見!如果router與電腦/手機相隔兩面實心牆壁,唔知效果怎樣呢?

有Youtuber話AX3PRO ...

我router擺係屋企中間 以前tplink係房同廚房就收得唔好,而家隔左一道牆電腦手機同時用都係收爆,你兩道牆我就唔知啦

首頁
34567...11

尾頁

跳至