影視娛樂

跳至

首頁
34567...64

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

taifat 發表於 20-12-7 13:07
我由尋晚到而家已經睇咗有100次,真係超期待
請問知唔知點解周深既fans好似唔鐘意佢同克勤合作?我 ...

我係因為聽勤深深先入坑,因為真係好好聽,佢哋將原來嘅歌提升到另一層次,令人好感動,未聽過嘅人一定要聽吓!

我從來無諗過自己會鍾意一個大陸歌手,但周深嘅歌真係會令人一聽愛上!聽過佢嘅歌,真係返唔到轉頭!

大宅

20201207周深 Charlie Zhou Shen 【陰陽師百聞牌】之《夜之樂屋·回響篇》主題曲《海上蝶》MV

https://youtu.be/lIOfCgerWwg

新鮮熱辣新歌好好聽

珍珠宮

bobo88hk 發表於 20-12-7 14:26
都幾多外國youtuber攞佢d歌分享
有好多唔同國藉既人攞佢D歌做REACTION, 有越南, 俄羅絲, 美國, 英國, 韓國, 不過佢地大部份都係識中文, 講到少少普通話

珍珠宮

bu-b 發表於 20-12-7 14:40
我係因為聽勤深深先入坑,因為真係好好聽,佢哋將原來嘅歌提升到另一層次,令人好感動,未聽過 ...
同意呀, 返唔到轉頭! 無乜點聽其他歌

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Carol999 發表於 20-12-7 13:49
係呀!我鍾意聽佢地唱「那片海」,其次野狼Disco同大會堂演奏廳,真係好
...

勤深深入面我都係最鍾意「那片愛」同「追」
深深的,我最鍾意「避難所」「好好」「願得一個人」「不可能的夜晚」「大魚」.....愈講愈多添

珍珠宮

co102co 發表於 20-12-7 13:40
春遊我到而家仲會不時睇番攞黎攝場 ,例如安頓左啲女上網課後就會屎忽痕忍唔住開番啲「周深cut」 ...

我都係,成日搵返d春環來睇,佢同楊迪真係好正,笑到碌地

水晶宮

Carol999 發表於 20-12-7 13:49
係呀!我鍾意聽佢地唱「那片海」,其次野狼Disco同大會堂演奏廳,真係好
...

我覺得「那片海」係第一季咁多首歌之中最好聽,改編得最好! 將兩首歌融合得好絕! 意境悽美動人! 克勤和深深兩把聲好似大海托著浪尖,聲部和感情層層遞進! 好正!

大宅

lulubbaa 發表於 20-12-7 14:41
20201207周深 Charlie Zhou Shen 【陰陽師百聞牌】之《夜之樂屋·回響篇》主題曲《海上蝶》MV

呢首 海上蝶 錄音分日本同上海

由日本作曲家製作神前 暁(公司叫MONACA)作曲編曲
所有樂器演奏由日本演奏家錄製

若果呢個遊戲有日文版嘅話, 製作埋個海上蝶日文版畀周深唱仲好

水晶宮

co102co 發表於 20-12-7 13:55
我都睇左,第一次睇張藝興,原來真係幾靚仔,把聲又好靚

實不相瞞我每日放工經過商場都見到張藝興望住我 (CK底褲廣告),再聽埋佢唱歌,我有少少鍾意左佢

(不過深深仍然係排第1)

男爵府

紫翹 發表於 20-12-7 14:45
同意呀, 返唔到轉頭! 無乜點聽其他歌

佢一個人玩晒,古今中外、流行美聲、快慢勁騷柔妖、9國語言、能演能講能棟篤笑都包晒,日日時刻聽都聽唔完,仲邊有心情時間聽其他人

男爵府

bu-b 發表於 20-12-7 14:51
深深的,我最鍾意「避難所」「好好」「願得一個人」 ...

對唔住,我放棄了做選擇,首首我都愛不釋手

唔同時間唔同心情就聽唔同系列既歌list

大宅

報到. 真係好欣賞這位小可愛, 被他的唱功及聲音深深吸引. 性格好, 有上進心.

男爵府

Elenalan 發表於 20-12-7 15:06
實不相瞞我每日放工經過商場都見到張藝興著望住我 (CK底褲廣告),再聽埋佢唱歌,我有少少鍾意左佢 :joyous ...

唔緊要啦,深深都會咁感謝你的,「無論……你們有……多少個牆頭」

男爵府

lulubbaa 發表於 20-12-7 15:01
呢首 海上蝶 錄音分日本同上海

係喎,原來陣容咁強勁

珍珠宮

NandM 發表於 20-12-7 15:19
報到. 真係好欣賞這位小可愛, 被他的唱功及聲音深深吸引. 性格好, 有上進心. ...
我都好欣賞佢, 好勤力, 情商又高, 雖然佢有先天優勢, 就係聲靚, 但佢都仲好努力去完成每一個舞台演出. 太正面!

子爵府

co102co 發表於 20-12-7 15:13
對唔住,我放棄了做選擇,首首我都愛不釋手

唔同時間唔同心情就聽唔同系列既歌list

仲有冇聽雪花落下?仲係咪好似第一次聽咁新鮮?
幻術構成的曲譜裏
       盡是人世的辛酸與苦澀
             心之逆旅 華胥為引

子爵府

bu-b 發表於 20-12-7 14:51
深深的,我最鍾意「避難所」「好好」「願得一個人」 ...

好好呢首歌我好鍾意,但較少人講
幻術構成的曲譜裏
       盡是人世的辛酸與苦澀
             心之逆旅 華胥為引

子爵府

co102co 發表於 20-12-7 15:23
係喎,原來陣容咁強勁

https://m.weibo.cn/2891278372/4578791668582765

覺唔覺呢幾張gif好搞笑?
幻術構成的曲譜裏
       盡是人世的辛酸與苦澀
             心之逆旅 華胥為引

男爵府

紫翹 發表於 20-12-7 15:29
我都好欣賞佢, 好勤力, 情商又高, 雖然佢有先天優勢, 就係聲靚, 但佢都仲好努力去完成每一個舞台演出. 太正 ...

真的,我好變態,我尤其迷上看他每次表演前閉眼嘟咀深呼吸同拍心口的小動作,這些都讓我感到他的認真敬畏和專注,真係好迷人吸引我

請問才米們b 站可以找到這種視頻嗎?即全個視頻都是表演前的小動作?

男爵府

rainbowworld 發表於 20-12-7 15:29
仲有冇聽雪花落下?仲係咪好似第一次聽咁新鮮?

真的有,你太好記性,仲記得我最愛「雪花落下」 。我基本上2日內點都要聽一次

首頁
34567...64

尾頁

跳至