自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

pamvbaby 發表於 21-1-7 23:21
我部都係7 plus,好似長期都叉住電甘,apps又成日彈,一日要重新開機幾次,諗緊買12定12 pro好
...
我上個禮拜都頂唔順我部7plus, 終於攞去數碼通trade in咗部iphone 12

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

我部iPhone X 差滿電,試過我打麻雀無攞嚟睇過玩過,都夜晚一睇係得返幾個%電可用,正常電唔用無玩點會消耗得咁勁,即係又想迫你換電話

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

annlee 發表於 21-1-8 10:04
我部iPhone X 差滿電,試過我打麻雀無攞嚟睇過玩過,都夜晚一睇係得返幾個%電可用,正常電唔用無玩點會消耗 ...

Iphone呢招真係好衰
我部部iphone都係衰舊電

伯爵府

Sebastian@ 發表於 21-1-8 09:22
我舊個部6+影相仲幾靚,但相比android 低grade的$2000樓下新機就差好多,無wide 鏡,顏色偏藍同唔夠sharp ...

iphone6plus 已經係最襟嗰部嘅使用.
但因為成日俾小朋友攞嚟玩
跌過好多次落地,可能先震壞咗個鏡頭, 而家都係主力播下youtube,打下機.
要影相靚嘅話
其實而家都好多選擇,如果唔係追品牌嘅,華為同小米都幾大市場㗎

禁止訪問

侯爵府

笑得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛

Charlotte_mom 發表於 21-1-7 22:38
IPhone 6擺到而家?齋擺無用?邊有可能咁性能良好
我唔會搏

舊電係致命傷!唔掂 (真實用家)出iPhone 7以上啦

侯爵府

pamvbaby 發表於 21-1-7 23:21
我部都係7 plus,好似長期都叉住電甘,apps又成日彈,一日要重新開機幾次,諗緊買12定12 pro好
...

我買左12 pro, 貴多少少當買相機影相靚D 。

大宅

winner128 發表於 21-1-8 22:36

今晚訂咗12 pro,等收貨

伯爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

2849 發表於 21-1-7 22:33
二手玩唔玩得過?一直以來用開三叔android機,唔想一下子咁貴買部新iphone, 想幾百蚊試下自己慣唔慣,100% ...

咁正常點會 $500 放,佢 trade 機都得啦,

子爵府

慳返$500好過啦!之前部用$2xx去蘋果換左電,用左一年倒舊電已經開始唔come用好快冇電
http://uccfs.paran.com/PUD/co/conut1004/IMG/20110227/1298810488_201102272141582684200601_0.jpg

別墅

我終於都買左部機黎試. 我係地鐵站試機時,賣家都好主動同我講,如果我裝得多apps,舊電係的確會有倒水情況,佢話如果update iOS後,希望情況有改善

好啦.咁我就比錢買了,都係抱住試玩心態,的確,6s影相係冇我想像中咁靚,同我部A40S差唔多。另外,iPhone有優點嘅係,我覺得佢中文寫字板的認字能力好過三叔好多,我寫到好核凸佢都認到。另外,我冇裝任何app的情況下用機,未見有倒水情況,玩左成個下午+夜晚,用左6粒鐘,先至去左一半電。但裝左app之後係咪仲係咁,我又未試過,我見佢都已經updates 到去14.2,咁係咪可以再試下14.3呢

侯爵府

我有6,7,8⋯⋯影相麻麻,8好D

子爵府

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我2020頭年用$500買了一部2手iPhone 6比細妹試用,佢一直用開android 機。我妹之後在2020尾,在apple store出咗部iPhone 11, 部2手iPhone 6就以$500賣返比Apple. 我妹覺得好抵

侯爵府

笑得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛

pamvbaby 發表於 21-1-8 22:55
今晚訂咗12 pro,等收貨

係咪官網訂?周圍都冇貨

侯爵府

winner128 發表於 21-1-8 22:36

請問邊度仲有得買

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

試用點解唔去Apple試?你企喺度影幾個鐘都得
Life is better when you're laughing!

男爵府

回覆樓主:

iphone 6太舊了。5百蚊唔值。

大宅

占妹 發表於 21-1-9 09:34
係咪官網訂?周圍都冇貨

我係官網訂

別墅

danad 發表於 21-1-9 10:18
試用點解唔去Apple試?你企喺度影幾個鐘都得
專門店試又點同你喺屋企試呢!專門店嗰啲燈光幾十支射燈射落嚟影乜相都靚啦!屋企有光有暗丶有郁有唔郁嘅嘢可以影,起碼係屋企可以靜心慢慢試,去到Apple店啲sales又走埋嚟,啲客又行左行右,專門店嗰條充電線釘死咗部機,影來影去咪得一個位置可以影,嘥氣

侯爵府

占妹 發表於 21-1-9 09:35
請問邊度仲有得買

我唔知喎邊度有現貨喎! 我響官網訂架。

首頁

尾頁

跳至