自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

esmehouse 發表於 21-3-30 19:48
花膠有骨膠原對後腳關節好,又可以當磨牙用,冬蟲草就對氣管好,佢哋差不多一歲開始食,已經食了 6 年了 :f ...

就咁俾一隻乾花膠是嗎?定要煮嗎? 唔好笑我我唔識 under one 可以食嗎?thx

珍珠宮

花膠有骨膠原對後腳關節好,又可以當磨牙用,冬蟲草就對氣管好,佢哋差不多一歲開始食,已經食了 6 年了 :f ...

蟲草你係買丸定係真蟲草燉?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

亞牛亞妹 發表於 21-3-30 19:53
就咁俾一隻乾花膠是嗎?定要煮嗎? 唔好笑我我唔識 under one 可以食嗎?thx ...
我俾花膠筒佢哋食,不用煮,你狗狗現在幾大?
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

esmehouse 發表於 21-3-30 19:56
我俾花膠筒佢哋食,不用煮,你狗狗現在幾大?

5 ish months, 佢係Labrador

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

三國1 發表於 21-3-30 19:55
蟲草你係買丸定係真蟲草燉?
我之前買狗食冬蟲草粉,現在轉食人食嘅,有狗友介紹食 CS4,因為純好多
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

亞牛亞妹 發表於 21-3-30 19:58
5 ish months, 佢係Labrador
佢現在應該換緊牙,換晒之後俾佢食,我就一星期俾一條

水晶宮

esmehouse 發表於 21-3-30 20:02
佢現在應該換緊牙,換晒之後俾佢食,我就一星期俾一條

知道, 唔該JM

寶石宮

亞牛亞妹 發表於 21-3-30 20:03
知道, 唔該JM
不用客氣

珍珠宮

esmehouse 發表於 21-3-30 19:58
我之前買狗食冬蟲草粉,現在轉食人食嘅,有狗友介紹食 CS4,因為純好多
...
請問你D狗狗每次食幾多?每日食?

男爵府

mei_ 發表於 21-3-29 22:32
好得意,e種係咪"愛回家"果隻bear bear一樣品種?我女勁鍾意
...

愛回家果隻係poodle, 叫麥芽糖

大宅

回覆樓主:

Poodle 不會掉毛,茶杯難養,真係要比較小心去照顧

寶石宮

三國1 發表於 21-3-31 00:34
請問你D狗狗每次食幾多?每日食?
每日 2 粒 3 個 share 食

珍珠宮

esmehouse 發表於 21-3-31 10:26
每日 2 粒 3 個 share 食
請問食邊隻牌子

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

等我認真唸吓先,反正屋企長期有御x堂cs4
花膠就未必啱,我隻狗好懶(emoji)嘢

公爵府

jk923 發表於 21-3-29 22:27
poodle得單層毛,所以好少會甩毛,亦無話轉天氣換毛。(細toy size,3.7kg)

請問會咬人嗎?

大宅

chrischeung 發表於 21-3-29 08:12
回覆 新股 的帖子

比泰,泰廸同貴富好似,好難分,系米最細隻應系toy tiny?

最細係精品>tea cup>tiny>toy

水晶宮

Bibibut 發表於 21-4-3 17:19
請問會咬人嗎?

睇你點教啦,我只可以話你知,我隻狗未試過咬傷人,bb時咬人(狗)其實係社會化表現,佢地學識點唔會咬痛人(同伴) "其實係同同伴玩"。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

jk923 發表於 21-4-3 19:48

睇你點教啦,我只可以話你知,我隻狗未試過咬傷人,bb時咬人( ...

每隻狗有不同性格,正如生個仔出嚟唔一定品學兼優
。養佢就要負全責養過世,我隻我成日話佢社交障礙,對人超級好,小朋友都好放心,我家有龜有兔周屋走都無問題,人人讚
但一見狗就唔happy (童年陰影啦,前主人養兩仔一女,兩仔日日打),所以我係唔可以好似人哋咁,帶隻狗郊遊、同狗友聚會,呢樣係我要認知同接受嘅。我已盡力教到佢忍住道氣,但佢都係唔鐘意同其他狗玩

水晶宮

Charlotte_mom 發表於 21-4-3 20:00
每隻狗有不同性格,正如生個仔出嚟唔一定品學兼優
。養佢就要負全責養過世,我隻我成日話佢社交障礙,對人 ...

我果隻都怕狗…(帶佢散步見到同類,佢會一副你見我唔到,你見我唔到嘅狀態)反而同小朋友相處無問題,我姪女幾歲成日當佢毛公仔咁攬住摸,又向佢索吻

寶石宮

三國1 發表於 21-4-3 14:46
請問食邊隻牌子
御x堂

首頁

尾頁

跳至