自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

子爵府

回覆樓主:

原來大國救援速度咁慢,咁落去真係好難再有人生還,若發在香港,政府實畀人鬧到九彩

子爵府

畀面勳章

小寶貝兒 發表於 21-6-27 14:49
我睇到呢個就話佢本人係大樓裡面
https://mi.mbd.baidu.com/r/oSybTJlKdq?f=cp&u=671f61ae763a4c3b

佢喺西班牙監獄,好似之前仲講明一定唔會自殺,仲紋埋身

美國係一個超級邪惡國家,我好相信佢乜都做得出,911都係自編自導自演

伯爵府

其實外國唔係好多香港人想像咁先進, 剛睇新聞, 原來倫敦地鐵重未有4G全面幅蓋

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

怪獸青BB 發表於 21-6-26 20:22
我以為已經救曬人完左添,原來仲未得,希望救得返d人啦

仲有百幾人失踪,恐怖。傷心。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

MICLOH168 發表於 21-6-28 00:33
其實外國唔係好多香港人想像咁先進, 剛睇新聞, 原來倫敦地鐵重未有4G全面幅蓋 ...

一些5+1移民曱甴、以前從未去過英國、到倫敦才發覺、原來地下鐵沒有4G幅蓋、情何以堪~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

admiral2525 發表於 21-6-26 20:57
美軍只擅長於殺人同轟炸破壞,救人並非專長。

同意。

大宅

大力大力 發表於 21-6-28 05:58
一些5+1移民曱甴、以前從未去過英國、到倫敦才發覺、原來地下鐵沒有4G幅蓋、情何以堪~ ...

就算有覆蓋的地方,好多地方都收得好差

男爵府

回覆樓主:

咦,係喎,菜蠢筒唔出黎慰問下遇難既尾國市民既?死左隻狗都慰問下,依家死左5個人喎

子爵府

hagupit 發表於 21-6-27 12:10
宜家香港報的國際新聞得美國和英國,其他國家好少講,講都只係少少,內地報國際新聞報得仲多。
...

國際得英美咋。
啲非洲、歐洲,中東、中亞…..唔重要㗎。

子爵府

SandyKL 發表於 21-6-27 18:10
1912年,清滅國民政府當政,袁世凱從孫中山接任總統後,收受美國及歐洲國家大量資金,及後1948年蔣介石上 ...

今時今日中國用咗列根總統同一招,搞太空計劃。
但當年美國係虛嘅,今時中國人係真做。
咁睇美國跟唔跟嘞。

子爵府

kamkong 發表於 21-6-27 20:48
原來大國救援速度咁慢,咁落去真係好難再有人生還,若發在香港,政府實畀人鬧到九彩
...

政府出聲明話「希望大家唔好放棄希望」
我覺得政府好似講到唔關事企旁邊客觀講咁

珍珠宮

大力大力 發表於 21-6-28 05:58
一些5+1移民曱甴、以前從未去過英國、到倫敦才發覺、原來地下鐵沒有4G幅蓋、情何以堪~ ...

然後仲美化,英國人幾鐘意睇書,搭地鐵果啲啲時間都唔放過
過到去即刻變晒文青
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

珍珠宮

SandyKL 發表於 21-6-27 17:53
唔多信,係自己地頭,唔需要咁做啩?!

我都有疑問,所以搵左啲資料出來大家討論下。
我覺得幢樓冧到似爆破/承重牆柱被破壞咁,而且咁大個國家咁多人力物力,居然要去到搵外國求助來救人?
但無啦啦又真係搵唔到動機佢哋點解要咁做。。。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

仲要係豪宅...
真係要成立關注組揾人交代

珍珠宮

lovehimhim 發表於 21-6-28 00:29

佢喺西班牙監獄,好似之前仲講明一定唔會自殺,仲紋埋身 ...

人越大,睇得越多,我都信佢哋班人係毫無底線,只要對自己的有利就得

大宅

回覆樓主:

『咁先進』呢幾隻字就唔準確啦,美國好多地方都比中國落後

子爵府

小寶貝兒 發表於 21-6-28 08:49
我都有疑問,所以搵左啲資料出來大家討論下。
我覺得幢樓冧到似爆破/承重牆柱被破壞咁,而且咁大個國家咁 ...

睇畫面,現場竟然得疏疏落落嘅人,冇重型機械營救

珍珠宮

Jone_kuok 發表於 21-6-28 09:16
睇畫面,現場竟然得疏疏落落嘅人,冇重型機械營救
我都覺得神奇,真係未見過冧樓之後得幾丁人救援,得一部吊石屎機,遂舊石屎吊走,可能救多幾日就宣佈無生命蹟象,不再救援。

琥珀宮

Jone_kuok 發表於 21-6-28 08:43
今時今日中國用咗列根總統同一招,搞太空計劃。
但當年美國係虛嘅,今時中國人係真做。
咁睇美國跟唔跟嘞 ...

用哂啲錢去搞政治,係呀!NASA太空局,但國內嘅基建落後過所謂嘅第3國家。係咁印銀紙,通漲令經濟遲早爆煲。

大宅

回覆樓主:

出事後一直慢慢救,壓低死亡人數,全部只講失縱, 堂堂美國仲要外國救援隊幫助

首頁
34567...8

尾頁

跳至