自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

hfl2000 發表於 21-7-1 14:47
都唔係㗎,我之前識咗好多BL腐女都係媽媽級既,佢哋仲好open添不過全部都係喺大陸微博d group識既: ...

國內微博真係好多BL劇粉,泰日韓台的BL劇都拍得好好,好多清水劇咖。

我都喺BK識到腐劇Fan,一齊傾劇不知幾高興

水晶宮

可能我保守,我對個題材都有保留,我昨晚嘗試睇,但睇左半集都關電視

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

gretamama 發表於 21-7-1 11:37
我睇左半集...覺得節奏好慢,演員講對白都好生硬;斌生演繹大叔對住老婆同田田反差好大,而且中間無 ...

黃德斌以前只做硬朗,鐵漢角色,今次大叔的愛做暗戀男下屬的上司,佢啲反差係估唔到,估唔到可以咁放,從前嘅劇無見過佢呢一面,真心佢係做得好。

至於故事啱唔啱睇好個人,唔啱咪唔睇,揀自己想睇嘅,而家咁多選擇。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

karenlyk 發表於 21-7-1 14:58
國內微博真係好多BL劇粉,泰日韓台的BL劇都拍得好好,好多清水劇咖。

我都喺BK識到腐劇Fan,一齊傾劇不知 ...

不過講真呀,大叔的愛唔係我杯茶,我係視覺系,d演員顏值唔入我眼日版&港版我都係睇咗少少就放棄咗我最近最like既BL劇係台灣既WBL系列(永遠的第一名&第二名的逆襲),超好睇,兩個男主角又靚仔養眼呢套劇雖然係用台灣演員喺台灣拍,但係大陸騰訊WeTV投資拍既,其中之一男主角係古天樂旗下藝人,我覺得中台影藝合作交流,咁咪幾好真係唔明點解反而係香港先咁保守

翡翠宮

hfl2000 發表於 21-7-1 15:12
不過講真呀,大叔的愛唔係我杯茶,我係視覺系,d演員顏值唔入我眼日版&港版我都係睇咗少少就放棄咗 ...

Yeah!!! SamYu超正呀,個故事又夠明快,第一名完嗰陣心都裂埋呀 好彩佢好快出第二名。
最近Wetv出花絮你有無買Vip繼續睇?
仲有小說和寫真,啲對白真係好正

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

karenlyk 發表於 21-7-1 14:55
TVB買咗上年紅爆嗰套《Together the series》喺MyTV Super有得睇喎,你有咩睇法?仲有傳聞會開拍
...

tv super要比錢睇,我講係大眾既tvb

侯爵府

karenlyk 發表於 21-7-1 15:20

Yeah!!! SamYu超正呀,個故事又夠明快,第一名完嗰陣心都裂 ...

有VIP呀,係我之前喺微博識既朋友佢幫我淘寶充值(我唔識淘寶),平好多㗎WeTV仲有好多其他中泰劇綜藝睇,好多都拍得幾好,睇極都睇唔完,我想佢拍WBL第三季,唔知幾時有呢
題外話: 楊宇騰英文名係YU全大階,唔係Yu,因為YU係佢日本名(丸山裕介)既小名

伯爵府

牛年勳章

vivibabyvivi 發表於 21-7-1 13:03
又唔好話抄,係買咗版權翻拍。

不過我個人最憎睇翻拍劇,即係流星花園咁,我只會睇原版
原版即係指邊套?
流星花園係日本漫畫,但係台灣拍先。
咁日本版仲係唔係原版?

侯爵府

YY1101 發表於 21-7-1 11:47
咩係死粉

死忠粉, 即係忠實粉絲

男爵府

雪影 發表於 21-7-1 12:04
無錯,我真係無可能有興趣,你話我歧視都係咁話,接受唔到同性戀,男男更加嘔心
...

X2

侯爵府

BL劇我OK, 但需要有顏值的主角, 呢三名都....
睇內娛鮮肉BL劇好好多, 畫面起碼漂亮, 陳情令, 山河令都正

大宅

我唔係mirror 粉,曾經都覺得佢哋憑乜嘢會咁多人鍾意。
但呢期嘗試接觸佢哋,睇吓佢哋啲劇,睇吓佢哋之前做嘅全民造星就會知。
睇咗太多年TVB嘅劇,覺得佢哋真係越做越衰,越做越悶,但係ViuTV 越做越有驚喜,我身邊好多朋友甚至年老一輩都有睇呢套劇,個個都睇得好開心,開開心人笑下就一個鐘,輕鬆。

珍珠宮

doughnut_cyc 發表於 21-7-1 13:49
香港人可能比較保守

唔關保唔保守事,而係見到2男打情罵俏會自然有作嘔feel

侯爵府

kit2004 發表於 21-7-1 15:45
tv super要比錢睇,我講係大眾既tvb

如果你要咁計既話,TVB早喺30年前已經自家製過同性題材(主角仲要係鄭伊健&吳岱融)以前TVB/邵氏d戲劇情都好大膽,好獨特走得好前㗎,係唔明點解30年後既香港反而係思想越來越保守,樣樣都限制住怕被投訴綁手綁腳唔敢拍
https://today.line.me/hk/v2/article/keGlyw

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

hfl2000 發表於 21-7-1 16:15
如果你要咁計既話,TVB早喺30年前已經自家製過同性題材(主角仲要係鄭伊健&吳岱融)以前TVB/邵氏d戲 ...

因為香港係投訴之都,以前科投冇咁發達,依家容易投訴易過以前。仲有以前既戲冇點分級別,你睇以前電視d戲打車輪打得幾咁激!依家有冇?

侯爵府

回覆樓主:

我都覺得edan做得過份浮誇,講對白又快又lur...,AL就真係麻麻地,又唔靚仔

侯爵府

kit2004 發表於 21-7-1 16:18
因為香港係投訴之都,以前科投冇咁發達,依家容易投訴易過以前。仲有以前既戲冇點分級別,你睇以前電視d戲 ...

咪就係囉,打車輪我都想講,唔好講話BL,就算係普通男女愛情劇,大陸d吻戲都拍得大膽過香港好多,所以真係唔好怪好多人都北上發展,因為喺香港戲路真係好狹窄好局限好無癮,難吸引人投資囉,不過近年多得網劇流行&中港合作,TVB d戲路都開始越來越放膽

水晶宮

hfl2000 發表於 21-7-1 16:26
咪就係囉,打車輪我都想講,唔好講話BL,就算係普通男女愛情劇,大陸d吻戲都拍得大膽過香港好多,所以真係 ...

好多家長當tvb係教育電話話教壞佢個仔女,如太多人投訴就點都唔可以去到太盡吧!

子爵府

QQ70 發表於 21-7-1 11:57
都係 d 打手吹到 好勁咁 買版權再拍啫
總之唔係大台出品就一定吹到好勁黎踩大台!
我完 ...

黑暴攪唔死香港,蛇蟲鼠蟻竄去同性戀堆,埋伏想東山再起

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

睇到啲劇照都反胃
唔好話真係要睇

首頁

尾頁

跳至