自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

大宅

bbq. 發表於 22-4-17 23:55
https://m.mingpao.com/ldy/showbiz/latest/20220416/1650114210886/%E8%88%8A%E6%84%9B%E9%BA%A5%E6%98%8E ...

我又抽下水,佢咁唔鍾意tbb ,應該褫奪佢嘅冠軍資格

男爵府

love.g.wad 發表於 22-4-18 06:45
佢可能忍左好耐,俾人講左咁多年襯唔起10A,係對方人生污點,今次終於搵到位入佢啦
...

林作家底好過10A,10A父母只係中產,林作都牛津畢業碩士,攞大律師牌,仲攞過沈澄獎學金。

依家10A越係發聲,越覺得思維有偏差,越來越唔討好

男爵府

麥明詩除咗讀書叻什麼都不是

子爵府

bluestar3000 發表於 22-4-18 04:01
回覆 laukkk 的帖子

蝦黄建東蝦得好過份,因為姓麥嘅係佢自己Facebook度公開post咗話係歧視後,好多人comm ...

乜佢咁衰架

子爵府

Ol0314 發表於 22-4-18 00:25
佢只係裝瘋賣傻
個人認為佢真有智慧
當然你可能唔認同

同意!
傻嘅點入咁高等嘅學府。
佢賣傻啫。
Anyway ,今次佢真係講得啱!

公爵府

2024勳章

bluestar3000 發表於 22-4-18 04:01

蝦黄建東蝦得好過份,因為姓麥嘅係佢自己Facebook度公開post咗話係歧視後,好多人comm ...

嘩, 佢真係太過份了, 佢性格應該幾難頂

子爵府

Ftmagic 發表於 22-4-18 10:05
麥明詩除咗讀書叻什麼都不是

十優應該係讀死書,死背爛背marking scheme 果種人,識得考試技巧。但林作應該係轉數快,邏輯性強嘅人,佢主修Maths, 在牛津唔易讀。
我一路覺得其實係十優高攀林作先至啱,以才華及性格、待人接物而言

公爵府

2024勳章

mandy952 發表於 22-4-18 09:18

家庭教育出左問題,本身都係衰,屋企又助長埋呢啲蝦人,憎 ...

好後悔當年買左佢媽本書, 今日決定掉落垃圾桶

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

講番正常嘢咪幾好!
呢個人,唔係唔聰明,佢嘅教育訓練到佢有一定嘅專業水平,問題係走偏鋒,硬係要搶眼球,咁先俾人圍插。
小朋友,要學精喇。

子爵府

咁嘅做法,真係認為佢所做嘅嘢100%係正確喎!仲要極力搵證明自己係啱晒。

感覺佢要證明自己係完美,仲要唔接受他人意見,目空一切。佢真係要好好學做人!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

yipsiumee 發表於 22-4-18 09:27
我同意林作果句:某些人係偽善
大把人偽善,搬龍門
自己做就大把道理,人地做就唔啱,雙重標準

所以一直好憎啲滿口仁義道德嘅偽君子

10A就自負,睇唔起其他人

大宅

Monchichi110 發表於 22-4-18 09:26
想知佢媽果talk講過咩?

主題是如何面對逆境,但全程叫人like佢Facebook,同埋勁sell佢本書叫自己返去睇。有人提問未問完時,佢已經搶走人哋支mic去答,又唔望人,態度唔係咁好。

子爵府

2024年龍年勳章

女角無醜化姐姐,反而我覺得造型好靚好貼地

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

99901 發表於 22-4-18 10:55
主題是如何面對逆境,但全程叫人like佢Facebook,同埋勁sell佢本書叫自己返去睇。有人提問未問完時,佢已 ...

個個捧到佢上天,因為教出個10A女,好多人唔睇人品只睇成績。

珍珠宮

好媽媽勳章

goo_littlebb 發表於 22-4-18 11:08
個個捧到佢上天,因為教出個10A女,好多人唔睇人品只睇成績。

人品其實咪就係一個搬弄是非嘅八婆格

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

大宅

方向報呢兩日有報導10A新聞,但似乎冇提過呢單野,咁古怪嘅,呢單野呢排熱烘烘,提都冇提

珍珠宮

好衰,即係要特登攪大件事啦,佢自己當日拍戲夠扮盲人啦,點解唔搵個真盲人黎做,咁麥一樣係歧視視障人士

琥珀宮

畀面勳章

goldpiglet 發表於 22-4-18 00:02
林作在社交平台上載開心速遞
「佐治」張明偉飾演林作的劇照

講得好

首頁
34567...8

尾頁

跳至