自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

Prosperous 發表於 22-7-26 20:11
侯爵府你好, 咁請問有咩嘢想教訓下我呢個大宅呢?

無野要教訓你,但如果你要救求,或者上來問野,我識的,都會幫手

侯爵府

Bibibut 發表於 22-7-26 20:15
無野要教訓你,但如果你要救求,或者上來問野,我識的,都會幫手
多謝你先! 我會反省下!

不過我係真心勸樓主收下火, 我燥底唔會攪到自己冇屋住, 但如果佢係因為脾氣唔好而同家人鬧翻, 唔值得!

公爵府

Prosperous 發表於 22-7-26 17:32
你真係冰雪聰明, 開新 account 當然唔係問題, 如果急問升中派唔到好志願, 如何扣門, 來 BK 極之合理!

但 ...

有乜咁怪?公海就係乜野問題都有。

侯爵府

Bibibut 發表於 22-7-26 20:18
有乜咁怪?公海就係乜野問題都有。

可能我見識少, 真係覺得奇怪耶!

個邏輯就係, 如果唔係上開呢度, 唔會忽然想起搵屋租會去呢度問, 係都去啲租屋網或 agoda 呢類網搵。蒲開呢度, 已經係會員, 順手問下嘢, 就好似合理啲!

咁你唔覺得佢奇怪, 都應該唔會奇怪我的奇怪!

公爵府

Prosperous 發表於 22-7-26 20:18

不過我係真心勸樓主收下火, 我燥底唔會攪到自己冇屋住, 但如果佢係因 ...

比多個角度你參考,一隻手掌吾會響,分開住或者可能避免不愉快事件發生。每人都有自己的難處。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

Prosperous 發表於 22-7-26 17:32
你真係冰雪聰明, 開新 account 當然唔係問題, 如果急問升中派唔到好志願, 如何扣門, 來 BK 極之合理!

但 ...

其實又唔係既,BK臥虎藏龍,有學歷有學識,見多識廣既大有人在,加上大部份年過四十,除咗問升學育兒、烹飪心得及兩性關係之外,就算電器維修,租樓租房,都會問到好多正面嘅回應。

男爵府

小賓館,北角有

洋房

Bibibut 發表於 22-7-26 19:10
咪係囉,又無騙錢、又吾係叫你同佢開房,開個account問下野,都吾得,好霸道。自己無開過account嗎?吾知 ...

我就係咁諗,我好似呃咗佢錢咁,好似上緊搵食咁。其實我真係想問吓大家有冇房嘅介紹,我自己當然上網搵過啦,但係價錢真係貴,我想集思廣益一下,幫唔到嘅就可以唔回覆,幫到嘅就可以幫到大家萍水相逢,我覺得真係冇需要咁樣去針對人哋。感謝你的理解

公爵府

Prosperous 發表於 22-7-26 20:20
可能我見識少, 真係覺得奇怪耶!

個邏輯就係, 如果唔係上開呢度, 唔會忽然想起搵屋租會去呢度問, ...

你吾奇怪,不過可以從不同角度去睇事物姐。公海無奇不有耶

洋房

Bibibut 發表於 22-7-26 20:22
比多個角度你參考,一隻手掌吾會響,分開住或者可能避免不愉快事件發生。每人都有自己的難處。
...

我係因為屋企人有情緒病,需要獨處,所以先搬出來。跟住就喺度俾人無限發酵,覺得我係嚟搵食。其實做人需唔需要咁樣小心眼?係咪要講晒全部個人嘅資料出嚟,先會有人幫?多謝你明白我

洋房

Prosperous 發表於 22-7-26 20:18

不過我係真心勸樓主收下火, 我燥底唔會攪到自己冇屋住, 但如果佢係因 ...

本身我係完全冇火,我依家都係冇火,我只係希望大家多一點同理心,少一點小心眼。又唔係呃錢,又唔係呃飲呃食,冇用你一分一毫,冇佔用你嘅地方,我只係問一個問題,需唔需要咁樣呢?你都可以諗吓,大家都可以諗吓

洋房

evengtszyan 發表於 22-7-26 17:37
工作近邊度,等大家幫吓手

我係做foodpanda,要周圍走,我都想搵份正職,大學歷唔高,我覺得foodpanda更加適合我,難道咁樣唔搵正職又要俾人鬧?做foodpanda都可以係正職,我靠自己嘅努力去賺取金錢,冇呃唔搶冇騙人錢,竟然都要俾人串話要搵份正職。呢個世界真係艱難

洋房

uhtcl2006 發表於 22-7-26 18:11
加油,唔知你咩年紀,但肯捱好抵讚
日租屋應該難搵少少,你可以試試搵月租既酒店 ...

我係做foodpanda,所以都係靠勞力。可能呢度啲人睇唔起,一定要做一份高尚嘅Office公司係高尚職業正職

洋房

牛津 發表於 22-7-26 18:26
唔好理D人就可以,由得佢。
你有冇跟其他會員講睇吓床位?

有一個會員PM咗我,好好人,好感謝佢。

公爵府

addoil1 發表於 22-7-26 20:52
我係因為屋企人有情緒病,需要獨處,所以先搬出來。跟住就喺度俾人無限發酵,覺得我係嚟搵食。其實做人需 ...

屋企人有情緒病,其實家人都吾好受。你自己都要照顧下自己的情緒。萍水相逢,不必理會其他人up乜。為自己而活呀。

公爵府

addoil1 發表於 22-7-26 20:56
我係做foodpanda,所以都係靠勞力。可能呢度啲人睇唔起,一定要做一份高尚嘅Office公司係高尚職業正職
...

有無聽過,上流社會的下流人?你懂的。

洋房

Bibibut 發表於 22-7-26 20:57
屋企人有情緒病,其實家人都吾好受。你自己都要照顧下自己的情緒。萍水相逢,不必理會其他人up乜。為自己 ...

我冇因為佢搞到情緒差,但係我唔明點解而家香港人竟然一個普通嘅問題都可以講到好似我做咗壞事咁

公爵府

addoil1 發表於 22-7-26 20:55
我係做foodpanda,要周圍走,我都想搵份正職,大學歷唔高,我覺得foodpanda更加適合我,難道咁樣唔搵正職 ...

你己經盡力地做好自己,不必理會果d吾啱聽的說話。有吾明的,繼續上來問,一定有jm比到意見你。

別墅

addoil1 發表於 22-7-26 20:56
...

樓主,好似你既名咁,add oil
做food panda咪food panda囉,正正當當靠自己搵食,而且咁熱天時周圍去,係辛苦錢,唔駛同人交代

洋房

iwff 發表於 22-7-26 17:51
其實樓主問有冇平地方日租,想答咪答囉,答左樓主又唔會呃你錢,點解咁多懷疑架,話樓主串,請睇下邊個串先 ...

嗰個會員仲回覆:不如先整理下自己情緒, 睇下可唔可以同家人講和, 反省下佢地做乜要叫你走。處理到咪唔使四圍撲屋租, 留返個錢响身再慢慢計劃啦

但其實我係因為想比屋企人情緒病想要多啲空間,我係為咗屋企人多啲活動空間,所以搬出嚟。佢就話我係俾人趕走。喺佢眼中,所有人都係壞人,搬出嚟住就係比屋企人趕走。辭職搵工就一定係工作能力差俾老細炒。移民就係因為喺香港犯咗法

首頁

尾頁

跳至