烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

Re: 砧板

我今日都係屯門吉之島買左喎..... 莫非我地曾碰過面都唔知
我買個時佢 d 雞剪無晒, 叫人送過黎, 仲話半個鐘有話 call 我地, 咁我同老公咪四維行, 行左成個鐘, 跟一睇錶嘩成個鐘, 咁去搵佢原來佢比人維住做到唔停手.
又真係得喎, 個砧板我試過啄左一刀, 轉頭就唔見左 d 痕, 很允神奇喎......

vee 寫道:
今日屯門吉之島有得賣,大 $269 / 細 $199,加 $1 有雞剪!

我唔記得左有字果面係切生定係熟既食物呀?請指教!

男爵府

物塊有分底面兩用架咩?? 我買個d個sales都無講過。

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

係呀.... 兩邊都用得, 有字切熟, 無字切生.....

男爵府

catjeffcat 寫道:
係呀.... 兩邊都用得, 有字切熟, 無字切生.....

哦,明白哂。

thxs

侯爵府

環保接龍勳章

sinwai182006, 對呀, 好用就算啦

你地買砧板時, 個sales有無比張使用說明你地, 裏面有講印有天上野的一面, 用來切水果及熟食, 另一面用於剁, 切生肉類. 還有每隔2個月以生油抺一次. :lol:

大宅

sharonchoi 寫道:
sinwai182006, 對呀, 好用就算啦

你地買砧板時, 個sales有無比張使用說明你地, 裏面有講印有天上野的一面, 用來切水果及熟食, 另一面用於剁, 切生肉類. 還有每隔2個月以生油抺一次. :lol:

死喇,我調轉左,會唔會有影

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

如果直接上天上野公司買,價錢為:(大)$167;(細)$139〔無贈品〕
天上野公司
地址:
油塘高煇道17號油塘工業城A2座13樓13-17室
電話:
營業時間:
〔mon-fri 〕1000-1800(1300-1400 lunch hour)
〔sat 〕1000-1300
上去前最好打去問下有無你想買

珍珠宮

咁平, 早知就唔買住啦.... 昨天仲心大心細咁, 唔知買唔買好... 唉.....

[quote]
fandycheng 寫道:
如果直接上天上野公司買,價錢為:(大)$167;(細)$139〔無贈品〕
天上野公司
地址:
油塘高煇道17號油塘工業城A2座13樓13-17室
電話:
營業時間:
〔mon-fri 〕1000-1800(1300-1400 lunch hour)
〔sat 〕1000-1300
上去前最好打去問下有無你想買

大宅

咁平,我靈願唔要贈物喇 :-( :-( :-(

大宅

fandycheng,

Thank!!!!

男爵府

catjeffcat,fandycheng
你買左大塊 or 細塊呀?
出到去油塘,車費都差唔多la,
如果順便就好抵law!

珍珠宮

我買左大塊呀.... $269+$1 有雞剪, 咁就當自己用錢買雞剪啦.... 我係旺角返工, 但每天早上都要落廠, d 廠係官塘, 咁我蛇油塘都唔係很遠.

sinwai182006 寫道:
你買左大塊 or 細塊呀?
出到去油塘,車費都差唔多la,
如果順便就好抵law!

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我未買呀!打算買塊大

男爵府

哦!經過去買咁就好抵woo!
你地就好啦,可以買到平野la!
可唔可以搭單呀?

侯爵府

No problem ar,但我唔知幾時會買到

男爵府

fandycheng
check pm, pls!
thanks!

複式洋房

我見咁多位 bk 友都話好, 我便在星期日買了一個小的.
sales 幫我塊板搽油, 叫我今晚用.
剛打開,洗去油時. 細心望吓, 見到有兩條小 "la",
可以見到入面,有影響嗎? 洗唔洗去換?
因為咁貴, 想耐用d. 費時比我老公笑.

洋房

竹砧版係咪外圍有鐵'cool'實,竹節係直排,砧版面望落有d似好多半月形夾埋一齊?街市見細塊58,大塊88,話永安賣百幾蚊。唔知竹片同竹片間會唔會唔夠緊,有'la"藏到野?

男爵府

子朗媽:有好野唔話我知,我都好想買 :-(
直接上天上野公司買,價錢為:
(大)$167咁底~唔叫我搭單 :-|
sinwai182006 寫道:
哦!經過去買咁就好抵woo!
你地就好啦,可以買到平野la!
可唔可以搭單呀?

珍珠宮

夾心人,

我買天上野個快係咁樣..... 無隙架..... 不過你地如果要買最好等不咩人個時先去買, 因為上次係吉之島買果時無人, 咁我去比錢, 老公係度等, 見佢好有心機一快一快 ling 出黎慢慢睇, 因為有 d 係有少少隙, 佢揀左快好靚的比我.....

首頁

尾頁

跳至