烹飪搵食

跳至

首頁
34567...75

尾頁

大宅

Re: Fissler 高速煲價錢

Help! Help!
請高人指點,我今天也剛買了個6L,但晚上用細pan落油見油紋再落雞翼,勁痴底,我再加水後上蓋高速,點知10分鐘個藍點都未升起, 我唔等就開蓋,發現痴哂底,想死....點解呀... 有咩做錯左呀?

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

2.5L 究境有幾大個?? 如果蚊蘿白牛腩一斤放唔放得晒呢??

kae 寫道:

我番黎啦~~

我去左永安買,原來重有驚喜,
用恆生咭買重有4倍cash dollars獎賞,
另買滿$1000會有$100coupon,
但用恆生咭重會有多$100coupon,
即今次有$200回贈,個煲即係$800,
好開心呀

重有個4.5L高身煲折左都係$1183,
我覺得呢個都好抵用~~

catjeffcat
如你買2.5L可以自己去買都得,因個煲好輕架咋~~

男爵府

kaka2004
我今日去都真係幾多人,係成間永安都好多人
買煲同時間都有2,3人~~我諗唔會無貨的,因我見唔係個個都買高速煲,有好多都係想買鍋同普通湯煲(即阿蘇個隻)~~

bb200200
我都無番滾煲佢10分鐘,只係番滾左再煲一陣約3-4分鐘就算啦,不過飲落都唔錯,同用瓦煲無咩分別,我諗滾佢耐d會重似~~

catjeffcat
$800係買左個2.5L,折實係$1043減左回贈後的價錢~~
2.5L唔係好大個,一斤牛腩就得但加埋蘿蔔就未必得,如你驚細可以買4.5L個個,個個會好駛d,滾湯煮面都ok,因我巳有個4.5Lkern牌,所以唔會再買呢個size啦~~

qmeiyee
我用米加水煲佢一陣的,唔駛side牛奶囉~~

monkeyyyy
8L套煲即$1798減$200囉,但個$200coupon係要23號先用得~~

supericeice
我都覺煎野係會小小痴,可能我都唔係好識用個pan,所以我唔會齋煎,通常係爆佢一陣但不停要用筷子撥佢,跟住落水就無痴啦~~

男爵府

Hi all,

我終於忍痛 買左6L 喇(Net $1498)! 好赤呀! 希望唔會哂錢, 用多d啦! 您地記住教我呀!

提醒大家, 個$50 coupon 係每買滿$500 就送一張(用恆生咭雙陪) 但係條件是23/10-12/11期間用, 每次一張, 要買滿500(淨價)先用一張, 唔可以幾張一齊用. 所以除非您咁啱要買野, 重係幾張單都 $500 否則冇咩so

珍珠宮

醒目開學勳章

8L 用恆生咭係永安買, 即係几多錢呀?

我星期六下午先去, 仲有無 coupon 攞 (減 $100)?.

好心急!!!

大宅

harrymama & kae

唔該哂你地, 我重以為張 $50 coupon 可以即係用返添,
咁即係送幾多張比我都冇用啦 !!

chili

6L -- $1498
8L -- $1698

已經即時減左 $100, 我估佢唔會冇 coupon 囉

男爵府

harrymama, monkeyyyy

係喎!! 我都無睇清楚coupon細則,以為可以一次過用哂4張添~~我又報漏野添

不過我個d都係益阿媽多

其實本黎佢7折我都覺得好抵架啦,真係買得過呀

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

如果係咁唔使叫阿哥幫手都得啦.... 返正佢折左都平呀!! 我都很少去 wing on 買

珍珠宮

醒目開學勳章

thankyou thankyou

1698 好抵呀
希望唔會無貨啦

monkeyyyy 寫道:
chili

6L -- $1498
8L -- $1698

已經即時減左 $100, 我估佢唔會冇 coupon 囉

大宅

嘩...睇見妳地講真係好抵

之前已經買咗一套 6L,不過見依家咁抵想買多一套 8L,因為成日都要等煲好湯個蓋先可以轉去個 pan 到蒸飯蒸餸,唔可以同步一齊做 side 咗 d 時間 :cry: 如果兩個煲可以一齊煮飯同煲湯就真係 very good 喇

另外我想問如果新煲時無用牛奶同米水開煲會點樣架

我唔記得做,只係有用油搽條膠邊咋

複式洋房

睇下睇下仲係15/16吾知買2.5L定4.5L, 因為無位放,
一陣去西九先施度下個size先。

昨晚我在上環永安好多人買高速煲,如果無貨都可以比錢先,
到有貨先送,我上次買個鑊都係咁,不過就等左一個月。
簽名檔內容已被刪除。(原因請參閱基本版規第6條)

複式洋房

HI :各位到底以下邊隻 高速煲好用易清潔呢?PLEASE HELP

1. Tefal 特福
2. Fissler
3. Logastine

:-(

大宅

BK Milk勳章

蕙芯 寫道:
[quote]
qmeiyee 寫道:
唔好意思!我都買了6L.
想請問開煲,要用油塗了膠邊清洗外.
還要用牛奶加水煲幾耐呢?是否用藍點呢?
你有冇攞食譜?寫住滾幾分鐘就ok~ [/quote]

Kae,

唔該你的意見.

蕙芯 ,

oh!唔好意思!因太心急洗煲煲湯,所以都無睇食譜.
唔該你!

qmeiyee :mrgreen:

複式洋房

有2.5公升高速煲 ?
咁細 ,有何用?

伯爵府

我剛在上環永安買左套8L,大把貨
星期五是無飯主婦日

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

想請問我想去永安買8L 果套煲, 現在要幾錢 ??

伯爵府

kwan0520 寫道:
想請問我想去永安買8L 果套煲, 現在要幾錢 ??

$1698
星期五是無飯主婦日

珍珠宮

醒目開學勳章

有無人知佐敦永安仲有無貨 (8L)?
好驚聽日去到無貨 :-(

RoRoLee
無貨都可以付錢先, 有貨再取. 咁都好, 至少都買到平野, 最多遲 d 先有得用.

珍珠宮

醒目開學勳章

你可以配多個煲蓋咪得囉
why 要買多套?
真係咁好用?

maylam65 寫道:
嘩...睇見妳地講真係好抵

之前已經買咗一套 6L,不過見依家咁抵想買多一套 8L,因為成日都要等煲好湯個蓋先可以轉去個 pan 到蒸飯蒸餸,唔可以同步一齊做 side 咗 d 時間 :cry: 如果兩個煲可以一齊煮飯同煲湯就真係 very good 喇

另外我想問如果新煲時無用牛奶同米水開煲會點樣架

我唔記得做,只係有用油搽條膠邊咋

珍珠宮

醒目開學勳章

聽聞三隻都係差不多.

wpk1030 寫道:
HI :各位到底以下邊隻 高速煲好用易清潔呢?PLEASE HELP

1. Tefal 特福
2. Fissler
3. Logastine

:-(

首頁
34567...75

尾頁

跳至