自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+siukei17+於+13-09-30+發表美

原帖由 puicps0614 於 13-09-30 發表
我多數係公海玩架,係呢年至浮多左入兩個媽媽會收料有個景峰美樂帖話打左去學校問,有限收120份表 ...
唉⋯都明白家長辛苦⋯
但情況已經失控

你唸住邊間?

男爵府

引用:屯門媽媽區個度見到佳x幼園星期6先報名而家

原帖由 SoNyPig 於 13-09-30 發表
屯門媽媽區個度見到佳x幼園星期6先報名而家d家長已經擺張櫈係度,講緊係排到幾十個位。甘都得?人又唔駛出 ...
咁學校有無解決先?
咁樣對返工既媽媽好唔公平囉

男爵府

醒目開學勳章

回覆:tiffany811 的帖子

拿,提聞學校叫左今日放木登既家長入去拎表影副本,但重點係而家幼園有超過20個家長真人係度排緊。。。

敢夢。想飛。談何容易?
終於我選擇豁然一試。
有得有失,又可否一直堅持?
<教養孩童,使他走當行的道
  就是到老他也不偏離>

禁止訪問

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+puicps0614+於+13-09-30+發表

禁止訪問

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:拿,提聞學校叫左今日放木登既家長入去拎表

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

引用:我妹話佳寶冇校車,所以冇雙非 +

原帖由 Yanb_mama 於 13-09-30 發表
我妹話佳寶冇校車,所以冇雙非
無校車一樣有雙非爭住報!我果面就係,校長不斷同班b6講我地無校巴,一定要親自接,但佢地照報!原本間學校唔使排,無啦啦要排,攪到我遲左得返下午班選擇!填報名表又一定要香港地址!其實間學校咁已經表明唔收雙非!希望我女入到,希望佢唔收雙非!

子爵府

引用:拿,提聞學校叫左今日放木登既家長入去拎表

拿,提聞學校叫左今日放木登既家長入去拎表影副本,但重點係而家幼園有超過20個家長真人係度排緊。。。

...
有無搞錯,咁唔公平,咪鬼報啦,擺左櫈就有表咩道理???你而家都落去擺定囉,唔比咪嘈佢囉

伯爵府

回覆:屯門幼園5日前已霸位報名

依家仲有無唔使排隊?

公爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+siukei17+於+13-09-30+發表唉

保田,我自己係校友,上年報既媽咪話唔係先到先得制,同埋唔一定要第一日交表都可以,但係今年每間都排到咁 ...
喱間大熱

依家d人唔係人咁品

伯爵府

回覆 亞貴 的帖子

佳寶唔係賣凍肉既咩....

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+puicps0614+於+13-09-30+發表

禁止訪問

引用:依家仲有無唔使排隊?

公爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+siukei17+於+13-09-30+發表喱

所以我而家勁驚啲人今年癲既
拿拿林準備櫈仔,ipad,加幾部戲

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

屯門媽媽區個度見到佳x幼園星期6先報名而家d家長已經擺張櫈係度,講緊係排到幾十個位。甘都得?人又唔駛出 ...

桐桐2009年1月17日出世2.83kgs.
泳浠2011年3月31日10:01出世2.8kg

大宅

好媽媽勳章

我見到fb 有朋友已經排緊,話要排到5號,好癲,另一朋友排緊美樂

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

佳寶幾年前都冇人話好.

大宅

回覆:carpisam 的帖子

多謝你既回答:

禁止訪問

大宅

首頁

尾頁

跳至