自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

大笨鼠 發表於 17-8-16 11:00
入過廣華同瑪嘉烈都有陪床,不過一到早上7點就會叫你收返好變成一張凳,仁濟都入過去見到只有膠凳,陪床喺 ...

我仔入瑪嘉烈同仁濟都係只得膠凳

子爵府

認識瑞士牛牛第一回

岩岩上星期係QE陪完個女,唔係每一座住院大樓都有陪床,呀女細個時都係QE,好似b座,有陪床,今次入院係H座,陪左3晚都係得膠櫈仔,第二晚頂唔順問姑娘,姑娘話H座無陪床

大宅

yucheung 發表於 17-8-16 10:53
唔係每一間公立醫院都有陪人床架,得個別公立醫院有,例如同區既QE,係得膠椅坐一晚。
...

上星期仔仔入qe,有陪訓床(可調校卧椅)

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 大廚勳章 爸B勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

屯門醫院我大女4年前住過5日,係大房,都只係得膠櫈,真係攰到想死,一到夜晚冷氣超勁,真係好攰好眼訓都訓到陣,但每晚都半夜收症,嘈到死,出院真係咪講笑,即瘦幾磅,好過減肥

公爵府

回覆樓主:

東區得膠椅坐成晚,越坐越凍又瞓唔到好辛苦,當時有錢有保險都冇私家兒科床位 (肺炎),冇計。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

侯爵府

loveclementine 發表於 17-8-16 21:52
著羽絨唔出奇了,小朋友上次入院,
同房幾個有經驗嘅媽媽都有著薄羽絨外套。
...

我有年,著件厚羽絨,再用另一件普通厚嘅羽絨蓋腳,坐一張膠椅,另一張用衫舖好再long腳瞓,但跟本瞓唔到,屁股又痛,腰要不斷換位因爲真係好痛,著咁多衫都係寒嘅,日間又要照顧不停屙嘔冲身嘅女,晚上又無得瞓,又要隔離,又要同老細周旋,又返工而家反叛期咁激心,早知嗰時返屋企大覺瞓

子爵府

回覆樓主:

聯合同將軍澳醫院都有陪人床,聯合仲係新款,1房6人。
將軍澳1房8人。

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

紫玫瑰 發表於 17-8-16 15:55
係,我囡啱啱先住完,我老公又唔喺香港,我幾日幾夜冇訓過覺

陰公……
我仔一歲前同k1時分別入過幾次屯醫,叫好彩最多兩晚,但嗰張啡色膠椅 真係坐到我怕怕

侯爵府

sillykaka 發表於 17-8-16 21:00
我都係!一入門口已經問我翻去問,我想問我係咪有隨意門!仲要醫生咁啱巡房同佢講bb ...

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我仔3月入過聯合兒科,有梳化,可以拉起隻腳變床,唔駛陪床費喎,乜而家要咩?

珍珠宮

回覆樓主

我女10個月大時入了瑪嘉烈,2人房有廁所,佢瞓BB床,我得張櫈,瞓唔到,好辛苦,但個窗台好大,好想瞓窗台,但怕比姑娘話

公爵府

丫雅 發表於 17-8-17 00:19
陰公……
我仔一歲前同k1時分別入過幾次屯醫,叫好彩最多兩晚,但嗰張啡色膠椅 真係坐到我怕怕
...

冇計,甲型流感私家醫院唔收

首頁

尾頁

跳至