自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

完全無唸過唔幫襯但expect職員會幫我開機唱錢
買少少野唱錢係常識吧!

你試下去街邊報紙檔?俾人問候都似。既然報紙檔唔肯,點解要assume 7仔肯?

子爵府

冇買野冇得唱好正常!
不過7仔小姐都可以同樓主講要買野先可以唱錢姐!
一句冇,唔識/唔想做咁!
態度問題,唔係唱唔唱到錢問題!

禁止訪問

回覆樓主

男爵府

你冇冇買野, 佢真係冇責任唱俾你, 而且一日可能有好多人走去唱錢, 佢一見拿住張500蚊, 唔使問就知乜事, 尤其你唔係買野而係直接開口問佢. 你覺得佢冇禮貌, 佢何嘗唔係覺得你係度混吉冇幫趁.

侯爵府

2018復活節勳章

tester5 發表於 17-9-28 19:07
似係,10個客問過,火火地,樓主慘中箭。。。

同意呀~應該係大家講嘅咁樣不停發生過n次。不過而家d後生態度都係咁,機械人咁,冇所謂禮貌,服務態度。冇尾音,懶啋你。答單字。
態度好嘅,就會叫樓主買多小野咪幫佢打散左佢囉。
講真齋暢錢又真係唔得嘅。銀行咩當人。

大宅

回覆樓主:

買幾蚊野等佢唱,再唔係入百達通唱散去

大宅

回覆樓主

唱俾你係人情 唔唱俾你係道理
增值都唔肯 點怪得人呀

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

prettyoni 發表於 17-9-28 22:54
多謝大家嘅意見,令我增值不少,我而家終於知道晌香港唔買野只唱散紙,仲要比人冇禮物對待係我既錯,呢D叫 ...
"我真係從來從來從來都唔知道晌香港唔買野係唔可以唱$呢個道理!讀書時係邊個科目教的呢?" 唔係呀嘛, 咁都要讀書教你先識? 你又讀咗邊科教你搵人幫忙而人地唔幫你就要上網去唱人?

伯爵府

好其實有同理心
冇la la有人唱$500, 你會唔會唱?
唔怕收到假鈔咩
賣嘢就話冇法啫

男爵府

回覆樓主

最有問題係你特登標籤左90後
又係搞年紀分化
其實佢係件事既角色只係一個店員,同幾多歲無關

大宅

回覆樓主

我諗做過7仔既員工眼中麻煩客既名單,樓主你呢種類型一定榜上有名

伯爵府

希望樓主講得出做得到真係唔好再回舖! 好回唔回本來都無咁乞人憎! 大家都係論事啫! 喺香港你講乜鬼英國啫, 攤上床你唔諗印度? 唔認同就叫撩交嘈, 又乜嘢同一類人, 你呢啲態度又係邊間學校教架? 白眼反到上後腦, 完全引領大家想象你唱錢副嘴臉! 講乜鬼由得佢"浸"?! 一人回一督口水就浸喇!!

大宅

回覆樓主:

其實舖頭應該唔可以唱錢,除非你有幫襯。

大宅

mameme 發表於 17-9-29 15:41
希望樓主講得出做得到真係唔好再回舖! 好回唔回本來都無咁乞人憎! 大家都係論事啫! 喺香港你講乜鬼英國啫, ...

當初睇都覺得樓主介意都係情有可原,但係睇返再落d真係一肚火,乜野叫min pay既員工就係大曬呢句話,樓主話重點係態度呀嘛!老老實實我去7仔係要買野增值八達通,當然佢態度好我會特別開心,但係我同時都唔會care對方態度差囉,反正我買完野就走啦邊鬼得閒事後介懷仲要上網開po

伯爵府

回覆樓主:

都會票都425蚊,港鐵職員唔收你500蚊紙

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

都會票都$425, 直接去7仔增值500 就得LA.

賣都會票部機, 唔收$500 又係有需要改善, 個地鐵職員教人去7仔換又係有點........

水晶宮

回覆樓主

做生意就眀做生意難處,個個入嚟唱錢唔幫襯,可來有錢交租出人工,至於你話人地服務態度唔好,當你每日都有咁多人問你唱錢,幾好服務態度都死,買小小嘢唱開張500都唔識

伯爵府

春季勳章

回覆樓主:

7仔喺唔會同人唱錢家喎,點解唔買盒糖?
反而地鐵部機唔收$500,點解唔去客服到買? 我覺得好奇!

伯爵府

mocha_y 發表於 17-9-29 17:26
7仔喺唔會同人唱錢家喎,點解唔買盒糖?
樓主話佢讀書時無教詳見67

首頁

尾頁

跳至