自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

babyco 發表於 17-12-15 13:37
我明白樓主 ,明明鐘意黑色又硬係買粉紅色 ,最嬲係到底佢係明玩野定真係咁唔了解我
...

我有問過C6點解,佢話入到去見到粉紅色靚d!我明明講過勁中意黑皮金扣款。佢有日拎個盒返家時,我勁開心,一打開,,,淺粉色加銀扣?。個心情真系似坐過山車。到今時今日佢都會話我點解唔用個袋。。ps.個色一用就勁容易污糟。。

水晶宮

vivibabyvivi 發表於 17-12-15 14:44
咁點解要揀個唔識趣既男人做老公?
剛剛睇完食二手飯既新聞,再睇呢度收到成萬蚊既禮物都要嬲嬲豬,真係好 ...

無人完美,每人standard都唔同,有人生日時食大家樂ok,有人要5星級酒店,無對錯。呻下都唔得?

下下都要將自己同食2手飯比覺得自己好幸福呀?

男爵府

回覆樓主

佢肯送禮物好過送$,起碼有佢心意喺裏面,送$送多幾年佢就唔會再買禮物俾你,如果佢揀嘅禮物唔啱你心意,你咪預先睇定自己想要乜,然後話比佢聽等佢買囉

別墅

SUMSUM_88 發表於 17-12-15 15:08
佢肯送禮物好過送$,起碼有佢心意喺裏面,送$送多幾年佢就唔會再買禮物俾你,如果佢揀嘅禮物唔啱你心意,你 ...

我話要現金唔要電話。C6送電話

伯爵府

Yulastsmile 發表於 17-12-14 18:52
老公送左IphoneX比我話生日禮物,我好直接話唔中意,有得退好退。話說佢之前問過我要唔要,我話唔要,我而 ...

你咪放左佢,以示不滿囉,放完買返自己鐘意既野

男爵府

回覆樓主

初頭睇都覺得好像樓主不懂感恩。慢慢睇真啲就明。重點是c6永遠聽不到樓主的説話、心意。everything falls on deaf ears... 是會很激氣的!

TRUBIMA    發表於 17-12-15 16:06

別墅

回覆樓主

我系唔明同吾中意C6送禮思維,曬錢又唔討人歡心。呻下姐,又唔係聖人,梗係有怨言咖啦!不過都唔係d人講到話唔珍惜之類。。我晤中意飲茶吃點心但我會主動提出去,因為C6中意。

別墅

lhyv 發表於 17-12-15 15:17
初頭睇都覺得好像樓主不懂感恩。慢慢睇真啲就明。重點是c6永遠聽不到樓主的説話、心意。everything falls o ...

你的回覆令我好感動,

別墅

回覆樓主

我表達能力差,哈哈哈,我就系想講我C6唔將我既說話擺心度。成萬蚊手機又點,我收封利是仲開心咯!我唔系聖人,係有脾氣咖,要間唔中呻下,屈住屈住易出事啊!

即系咁,你唔飲酒,人地敬你,唔飲唔比面,一定要飲杯既,飲左人地happy,自己up住咯。

別墅

無話可說 發表於 17-12-15 13:51
個男人算係肯做樣已經好好啦! 當然唔買慳錢係仲好,但唔使討厭囉! 我老公知我唔鍾意帶介子頸鏈,講完咪 ...

我勁中意金銀珠寶咯,,保值啊嘛。哈哈,除左結婚佢都無買過。。

伯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章

回覆樓主

9888也是一份心意,唔鍾意叫他賣左去,等他強烈知道你不滿

別墅

lymchau 發表於 17-12-15 15:51
9888也是一份心意,唔鍾意叫他賣左去,等他強烈知道你不滿

佢話唔退咖,唔中意擺系度咯

象牙宮

Yulastsmile 發表於 17-12-15 15:49
我勁中意金銀珠寶咯,,保值啊嘛。哈哈,除左結婚佢都無買過。。

咁又唔係貴既金銀珠寶,只係普通頸鏈之類,幾百蚊貨仔

別墅

回覆樓主

我之前有傾計講過,今年要換銀包了,因為舊銀包已經有甩皮甩骨了。但又唔捨得買新既。一部X,可以換好多野,但又唔可以真系賣左佢。我個心好up

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

Yulastsmile 發表於 17-12-15 16:08
我之前有傾計講過,今年要換銀包了,因為舊銀包已經有甩皮甩骨了。但又唔捨得買新既。一部X,可以換好多野 ...
下次不如自己買, 拎張單同佢claim返錢。
雖然好似追數咁, 起碼唔會出事

你若盛開, 蝴蝶便來!

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

offlad 發表於 17-12-15 14:42
我明白樓主的, 因為我C6 以前送禮物, 旅行手信都係佢以為貴就是好, 我收到時真係心情一沉, 好吾鐘意, 心怪 ...

我又係咁買野比老公,唔怪得佢唔用,買佐d衫又唔著,原來根本係我一廂情願

不過見佢唔用又唔著,漸漸開始已經冇買,去旅行買手信只會買比個仔,冇再買比佢。

首頁

尾頁

跳至