自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

象牙宮

Tobbyy 發表於 19-7-10 17:06
釜山平好多, 首爾真係嚇親.

釜山無諗過去,太悶了

象牙宮

MSAA 發表於 19-7-10 17:23
我覺得烤鰻魚好食呀!可能我自己本身鍾意食鱔 韓國洗費就睇下你食咩啦!跟旅遊書,網上熱店咁緊係 ...

嘩,無中文無英文唔掂喎 我未必幫襯旅遊書食店,但一定搵有中或英餐牌食店,無都要有圖比我篤,唔係都唔知食咩囉

珊瑚宮

無話可說 發表於 19-7-10 16:46
好抵喎!貪韓國機票平囉!日本食野又唔算貴既,可以接受咁啦,1個定食1000日元!考慮下自己去韓國玩先
...

我看得平民餐廳,日本平過韓國。

伯爵府

BGCOME08 發表於 19-7-10 14:04
網上吹到勁好食喎,仲諗住去試。

我覺得好食喎

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

無話可說 發表於 19-7-10 13:25
十幾年前去過韓國,但唔知而家果邊消費係點呢?圖中話一人一條鰻魚,貴嗎?

...

弘大嗰間好好食 我大推
的確唔平,我3個人食咗10萬won
佢好多配菜,仲幫我哋燒好,時間控制得好好,非常美味 呢餐飯好飽,好滿足

伯爵府

karenlyk 發表於 19-7-10 17:34
弘大嗰間好好食 我大推
的確唔平,我3個人食咗10萬won
佢好多配菜,呢餐飯好飽,好滿 ...

我就係去呢間。好好食

象牙宮

12312 發表於 19-7-10 17:31
我看得平民餐廳,日本平過韓國。

去過沖繩咋,商場入面餐廳都唔貴! 平民餐廳就唔知了

象牙宮

karenlyk 發表於 19-7-10 17:34

弘大嗰間好好食 我大推

又放毒,毒死人咩

子爵府

無話可說 發表於 19-7-10 17:27
我諗我食唔到任食,咁漏! 我月尾個仔分科出先決定去唔去

包菜就唔"漏"

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

無話可說 發表於 19-7-10 17:40
又放毒,毒死人咩

繼續放
圖1:忠武路粥店
圖2:弘大24小時豬骨窩
圖3:燒肉(加山數碼園區)
圖4:弘大waffle 小店
圖5:橋村炸雞
圖6:忠武路清雞湯
圖7:摩西年糕窩(三清洞)
圖8:本粥
圖9:Brunch-Ga (弘大)

翡翠宮

菲比108 發表於 19-7-10 17:35
我就係去呢間。好好食

超好食,服務又好

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

karenlyk 發表於 19-7-10 17:59

繼續放

笑死
上次去南怡島, 跟day tour食燒雞炒飯! 好味
放下自在

翡翠宮

cattz288 發表於 19-7-10 18:06
笑死
上次去南怡島, 跟day tour食燒雞炒飯! 好味

南怡島個pizza, 搖搖飯盒,南門韓國餐都好好食

燒雞炒飯跟團先有?定係當地餐廳食?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

karenlyk 發表於 19-7-10 18:09
南怡島個pizza, 搖搖飯盒,南門韓國餐都好好食

燒雞炒飯跟團先有?定係當地餐廳食?

我見喺係南怡島碼頭附近都係呢類餐廳! 我地入其中一間餐廳包場食! 應該walkin都可以!

島入面既pizza店? 上次好趕喺島無食野!
放下自在

大宅

無話可說 發表於 19-7-10 16:58
韓國食野咩都話補身

唔係呀,炸雞無話補身

象牙宮

karenlyk 發表於 19-7-10 17:59

繼續放

好吸引呀,毒死了
係咪地鐵搵呢d食店都方便?唔想跟團了,跟團食普通野

象牙宮

cherrie221 發表於 19-7-10 18:20
唔係呀,炸雞無話補身

又係喎 要買本旅遊書睇睇先

男爵府

畀面勳章

runningma 發表於 19-7-10 15:19
聖誕節食過,好貴,我地揀左2隻大蟹,4個人食左2千港紙唔知係咪因為季節關係
...

我一家7口,一隻皇帝、二隻松葉再加D八爪魚、鮑魚先1,800左右。(可樂市場)
你果二隻好大隻?

翡翠宮

cattz288 發表於 19-7-10 18:13
我見喺係南怡島碼頭附近都係呢類餐廳! 我地入其中一間餐廳包場食! 應該walkin都可以!

島入面既pizza店? ...

多謝分享!希望可以再去。

Pizza係島上其中1間店,好好食

象牙宮

karenlyk 發表於 19-7-10 18:30
多謝分享!希望可以再去。

Pizza係島上其中1間店,好好食

上次去左滑雪, 我覺得幾好玩! 不過喺首爾真係好難搵唔辣既野食, 細路就唔啱食! 下次去要認真mark下啱食既食肆
放下自在

首頁
45678...10

尾頁

跳至