時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家真係好有心機回個文宣
我已經懶得覆

珍珠宮

joetsang 發表於 19-7-25 12:20
建制派真係幫唔落, 成日話幫居民, 喺呢一度做少少,我諗好多居民都會出呢支持啦!
...

建制又是癈的,香港有班癈(建制)+歹毒(泛民)嘅議員真係該煨

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

啱睇新聞,警方唔批聽日元朗嘅遊行,民主黨阿胡乜乜已完又走出嚟話違反基本法,我心諗乜你哋心目中都有基本法嘅咩? 上個月班暴徒衝入立法會撕爛晒一本本嘅基本法你哋又唔鬧? 真係不知所謂

珍珠宮

joetsang 發表於 19-7-25 12:07
民主義士, 舉辦遊行前可唔可以民主少少, 擺個街站問下啲居民贊唔贊成你哋係嗰區遊行, 元朗事件之後真係 ...

佢地short嘅邊會考慮人感受㗎。。。民主就係一言堂,暴力,野蠻,沒有法治,選擇性失明,選擇性失智

珍珠宮

garfield_pooh 發表於 19-7-25 23:14
啱睇新聞,警方唔批聽日元朗嘅遊行,民主黨阿胡乜乜已完又走出嚟話違反基本法,我心諗乜你哋心目中都有基本 ...

佢地都唔跟基本法,講咩基本法啫。

大宅

garfield_pooh 發表於 19-7-25 23:14
啱睇新聞,警方唔批聽日元朗嘅遊行,民主黨阿胡乜乜已完又走出嚟話違反基本法,我心諗乜你哋心目中都有基本 ...

如果警方批咗遊行,之後發生大衝突,班牛鬼蛇神又會話,明知有機會發生衝突都照批,又話罔顧市民安全

呢班人每次都在無理取鬧,歪理連篇

大宅

唔批就會話無言論自由架啦。
佢地去邊,你話唔比,就會話香港無自由。
其實洗乜遊行,係社交平台度發表你對元朗事件嘅睇法都夠啦,我地社會咁文明,整個e遊行e示威囉,實名登記,又安全又唔阻人有公信力。
其實市民唔需要遊行,罷工最直接,唔洗行,留在家中,唔勞民傷財,我撐你。想政府妥協最易就係罷工,洗乜佔馬路犯法,你犯法咁政府未可以搵警察拉你囉,無理由咁蠢架!不過次次話罷工,社會都係馬照跑舞照跳,無乜noise,人就係咁自私,搞人就得。

公爵府

joetsang 發表於 19-7-25 12:07
民主義士, 舉辦遊行前可唔可以民主少少, 擺個街站問下啲居民贊唔贊成你哋係嗰區遊行, 元朗事件之後真係 ...

有咩用,D黃人咪扮曬元朗居民話支持囉

侯爵府

佢哋邊會理人感受㗎。總之佢哋自己諗嘅嘢永遠都係岩,人哋就係錯。

禁止訪問

水晶宮

回覆樓主:

民建聯擺街站收集撐警簽名都比班人圍到收檔,在天橋派傳單撐警,佢地又吹雞去圍人串人

首頁

尾頁

跳至