懷孕前後

跳至

首頁
56789...41

尾頁

大宅

回覆:2015年3月預產期揮手區

我想問,私家醫生啲機咪係咪會靚啲?睇清楚啲?
因為我之前有胎又係剛好6wks去照,清楚見到閃閃,但今次6wks醫院醫生又話唔肯定,搞到我好鬼驚

大宅

回覆 lingmelody 的帖子

我都係..尋日剛去醫生驗到有4w幾...預產出年3月10日
排左威記..
依排都有谷m的感覺..今日尤其強裂
尋日個醫生就話好正常 因為個子宮一路要擴大緊..

我第一胎..依家又太早照唔到..要下星期再睇再照..
一日未照到..一日都好心掛掛呀..

醫生又話每4-5個就有1個..係會空心胎或者無心跳..
攪到我同老公都好緊張..

大家打打氣...加油呀

別墅

引用:依家5weeks+2+days,我仲未排期政府,又未揾

原帖由 wannabemama2013 於 14-07-01 發表
依家5weeks 2 days,我仲未排期政府,又未揾私家醫生,你地排咗未?私家醫生我都仲未諗到book邊個好…有選擇 ...
我同你一樣
拎左懷孕證明,一樣乜都未book
好迷茫呀!
應該9/3/2015

子爵府

引用:我今朝去到瑪嘉烈照,見到胎囊。醫生俾我睇

原帖由 honeyhoneycandy 於 14-07-08 發表
我今朝去到瑪嘉烈照,見到胎囊。
醫生俾我睇下個胎囊,話太細未有心跳。
但我見到佢閃下閃下,我問佢係咪心 ...
你好,我今日5week1,去照私家都係只見到胎囊,E生叫我2星期後再去照。

我都想排瑪嘉烈,我想問吓你,係咪我老公拎住張醫生證明/我住扯證明/我ID就可以幫我去瑪嘉烈登記?洗問洗結婚證書架?

另外,咁到底係响瑪嘉烈做產檢?定去瑪嘉烈轄下的母嬰健康院做產檢?

謝謝!祝你,我,大家的BB健康成長!

男爵府

引用:回覆 lingmelody 的帖子我都係..尋日剛去醫

原帖由 mskkc 於 14-07-08 發表
回覆 lingmelody 的帖子

我都係..尋日剛去醫生驗到有4w幾...預產出年3月10日
死啦....我前排子宮都有扯住扯住痛...近排開始冇再扯住痛....好擔心呀!

mamapp  的都係,明明上個week 都成日扯住,今個week, 乜都冇,行動自如,有時候完全忘記左呀b既存在  發表於 14-7-16 21:53
megng888  係咁架,扯一陣,之後就冇咩感覺  發表於 14-7-9 16:39

大宅

引用:Quote:原帖由 honeyhoneycandy 於 14-07-08

原帖由 siuba 於 14-07-08 發表
你好,我今日5week1,去照私家都係只見到胎囊,E生叫我2星期後再去照。

我都想排瑪嘉烈,我想問吓你,係咪 ...
你係邊區住?
我係今日先去葛量洪健康院登記做產前檢查,佢會按你週數book埋oscar。
你要帶身份證,懷孕証明,住址證明,同埋要親身去健康院證記,咁就可以係瑪嘉烈生。
我聽其他jm講可以直接去瑪嘉烈登記,但我未試過,所以唔知得唔得

大宅

引用:Quote:原帖由 mskkc 於 14-07-08 發表回覆

原帖由 fighting13 於 14-07-08 發表
死啦....我前排子宮都有扯住扯住痛...近排開始冇再扯住痛....好擔心呀!

...
你幾多週?我自己計就剛好6wks,我都有扯住痛,但唔係經常。
你開始有孕吐反應未? 我開始有啲作嘔作悶,但未嘔得出住,我上胎就到咗7wks,就嚟料,嘔到七彩
所以如果你開始有呢反應嘅話,就唔洗担心咁多

子爵府

引用:Quote:原帖由 siuba 於 14-07-08 發表你好

原帖由 honeyhoneycandy 於 14-07-08 發表
你係邊區住?
我係今日先去葛量洪健康院登記做產前檢查,佢會按你週數book埋oscar。
你要帶身份證,懷孕証明 ...
哦,原來係咁,我以為一定要去醫院登記添,原來去健康院登記都得。

唔該哂你呀!

子爵府

引用:Quote:原帖由 siuba 於 14-07-08 發表你好

你係邊區住?
你要帶身份證,懷孕証明 ...
唔好意思,想問吓你,係咪登記當日,健康院就即日會同你做第一次檢查先?

大宅

引用:Quote:原帖由 honeyhoneycandy 於 14-07-08

唔好意思,想問吓你,係咪登記當日,健康院就即日會同你做第一次檢查先?

...
唔洗客氣
唔會即刻做檢查,會先約期,後檢查。
佢話新症會係星期五上午做,而我就約咗8月15號做第一次檢查,我估到時我已有11wks,所以你快啲去預約啦。
之前唔記得覆你,唔洗帶結婚証明架。

大宅

我明天叫c6去排威記
我應該係3月頭

男爵府

honeyhoneycandy 發表於 14-7-8 21:41
你幾多週?我自己計就剛好6wks,我都有扯住痛,但唔係經常。
你開始有孕吐反應未? 我開始有啲作嘔作悶,但未 ...
我今日4w5d,之前扯得好明顯...但呢幾日又冇扯...
胸都有脹痛,都有少少想作嘔作悶....但都係未嘔得出....
6D日日都有驗都有加深的...但就冇扯囉...
之前小X過所以好驚

子爵府

引用:Quote:原帖由 siuba 於 14-07-08 發表唔好

唔洗客氣
唔會即刻做檢查,會先約期,後檢查。
佢話新症會係星期五上午做,而我就約咗8月15號做第一 ...
有D唔明……會唔會我誤會咗?你唔係話今日去咗瑪嘉烈/葛洪量做咗一次檢查咩?同照到胎囊咩?

點解又會第一次檢查先book到8月?成11week先檢查咁遲……?

洋房

有左4w,成日都覺得小腹痛,醫生姑娘話正常,自己又鬼死咁擔心,我好怕好怕呀

男爵府

DHA勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

前日睇左醫生5w 寫左信去排QE

禁止訪問

子爵府

引用:我last m..6月2,但我m期吾準嫁,所以app計

原帖由 cl.sinting 於 14-07-09 發表
我last m..6月2,但我m期吾準嫁,所以app計edd系3月9,但我自己計就3月15
同你一樣last m係6月2號,醫生幫我計預產期係3月10號。

你睇咗醫生未?

大宅

有D唔明……會唔會我誤會咗?你唔係話今日去咗瑪嘉烈/葛洪量做咗一次檢查咩?同照到胎囊咩?

點解又會第一 ...
哦,唔好意思,係我無寫清楚。
因為我之去過急症,佢個陣時話睇唔到個胎,驚我係xx孕,所以就叫我尋日返去瑪嘉烈照超聲波。
而因為健康院需要親身登記,所以我就襯尋日放假,順便去登記埋

子爵府

引用:Quote:原帖由 siuba 於 14-07-08 發表有D唔

原帖由 honeyhoneycandy 於 14-07-09 發表
哦,唔好意思,係我無寫清楚。
因為我之去過急症,佢個陣時話睇唔到個胎,驚我係xx孕,所以就叫我尋日返去 ...
哦…原來係咁。我啱啱打咗去健康院了,打算過兩日就去登記。唔該哂你呀!!!

大宅

引用:Quote:honeyhoneycandy 發表於 14-7-8 21:4

原帖由 fighting13 於 14-07-08 發表
我今日4w5d,之前扯得好明顯...但呢幾日又冇扯...
胸都有脹痛,都有少少想作嘔作悶....但都係未嘔得 ...
咁多反應,唔洗擔心咁多,bb一定痴實

首頁
56789...41

尾頁

跳至