想生BB

跳至

首頁
56789...10

尾頁

別墅

引用:Quote:原帖由 chiching621 於 15-06-26 發

原帖由 Spongbabii 於 15-06-28 發表
我仔女都無所謂
不過想要仔多d
我同你一樣呀,哈哈

別墅

引用:Quote:原帖由+Chuichuichui+於+15-06-27+發

原帖由 minicc 於 15-06-27 發表
政府其實都check 得好足,佢地衰在唔比報告,不過妳記住有乜唔明就問到篤,因為而家有投訴機制,佢地係好怕 ...
謝謝你的詳細答覆,大家都要一齊努力

大宅

引用:唔該帮我解答咁多問題呀!令想問是否(音)

原帖由 laiwah617 於 15-06-28 發表
唔該帮我解答咁多問題呀!令想問是否(音)超先知道子宮是否薄?

...
對,排卵後一照就就知。不過有時會驗埋血,會再準確知道黃體素夠唔夠。

男爵府

虎到金來勳章

回覆:minicc 的帖子

oic.咁可能因為我生第一、二胎嘅時候無照過陰超,所以唔知道薄。點都好在此謝謝妳!

心情勁好!

大宅

引用:C6有係家計會到驗過丁,話冇問題。不過係一

原帖由 hodyl 於 15-06-28 發表
C6有係家計會到驗過丁,話冇問題。不過係一年前驗的,吾知而家會否有變化。早幾個月前我睇過中醫,個時開始 ...
丁丁應變化不大的。如果妳搵私家佢肯定會幫妳做的,無非係$$$$, 其實iui 比自然係高好少%@_@。除非妳係多囊,唔識自行排卵,丁好差等。而妳又曾經化學過,倒不如紅d +量體溫(睇下無中藥下體溫得唔得)先試多幾個cycle再睇下下一步。

大宅

引用:我個朱古力瘤好大10.8×8.4cm 做左手術後,

原帖由 SaraSin 於 15-06-28 發表
我個朱古力瘤好大10.8×8.4cm 做左手術後,m一次就中左 順利生左仔仔,但仔仔10個月大時意外有左 小x左,依 ...
加油呀,btw, 妳粒瘤真係好大喎@_@

大宅

引用:Quote:原帖由 minicc 於 15-06-27 發表年紀

原帖由 Jobian 於 15-06-28 發表
去邊check?
任何一間婦產科,妳定期去婦檢時要求做都得,之前好似見有jm 開個post 有啲化驗化有優惠套餐,不過就無人解釋報告,妳可以開post 問問。

大宅

引用:Quote:原帖由 minicc 於 15-04-23 發表如果

原帖由 MitsumiWan 於 15-06-28 發表
請問係咪check ANA果個抗體呀?
yup .

大宅

引用:oic.咁可能因為我生第一、二胎嘅時候無照過

oic.咁可能因為我生第一、二胎嘅時候無照過陰超,所以唔知道薄。點都好在此謝謝妳!

...
妳而家照左好薄?

男爵府

虎到金來勳章

係呀,因5月13號塞藥流產,因為8周時無心跳,早幾日去覆診時照到話薄!

心情勁好!

男爵府

虎到金來勳章

係6月13號先啱

心情勁好!

大宅

minicc 發表於 15-6-26 10:58
生化懷孕即係bk 成日睇到既化學左。經常發生非常普遍,只係胚胎今次唔夠靚,有問題所以自然淘汰左,只要唔 ...
好多謝樓主的分享.....
我三月時宮外孕, 驗血的HGC指數太高(接近50,000),醫生話要做手術......現在只有一邊, 婦科醫生說一邊都無問題.....但每次便是二分一機會....
明白宮外孕沒原因, 但希望可以好快會再成功

大宅

回覆:看到jm 們既擔憂,想分享下

想問下排卵係咪一定會有拉絲架?

大宅

引用:係呀,因5月13號塞藥流產,因為8周時無心跳

係呀,因5月13號塞藥流產,因為8周時無心跳,早幾日去覆診時照到話薄!

...
哦~甘可能係剛小x.身體未恢復矣已,下次照可能就無事,希望係甘啦。

大宅

引用:Quote:minicc 發表於 15-6-26 10:58 生化懷

原帖由 119ching 於 15-06-28 發表
好多謝樓主的分享.....
我三月時宮外孕, 驗血的HGC指數太高(接近50,000),醫生話要做手術......現在只有一邊 ...
唔好客氣啦。等我比啲鼓勵妳先,我best fd 上年3月宮外x,打左化療藥都唔得,結果同妳一樣切了一邊,醫生叫佢半年後再試,佢9月一擊即中,今年6月頭已經順利出世。佢初頭都好擔心架。所以妳也不要太擔心,上天會安排。不過想問下妳之前有冇照過輸卵管?另外,下次再bingo 一定要4週多去照胎囊,touchwood有咩事都仲救到. 加油

大宅

引用:想問下排卵係咪一定會有拉絲架?

原帖由 WB1115 於 15-06-28 發表
想問下排卵係咪一定會有拉絲架?
多數人有的,但唔係100%呢。用紅d 會準確啲^^

子爵府

引用:Quote:原帖由 WB1115 於 15-06-28 發表想問

原帖由 minicc 於 15-06-28 發表
多數人有的,但唔係100%呢。用紅d 會準確啲^^
咁我想請問我一個月有幾次蛋清。。我唔係好明呀。。。
我一般day 30既, day 14,5左右一大pat蛋清,
day24, 27左右又有蛋清,我唔明即係排2次?

男爵府

減齡達人勳章 牛年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由+Spongbabii+於+15-06-28+發表

原帖由 chiching621 於 15-06-28 發表
我同你一樣呀,哈哈
我今日又day3了,又要重新努力

大宅

minicc 發表於 15-6-28 20:49
唔好客氣啦。等我比啲鼓勵妳先,我best fd 上年3月宮外x,打左化療藥都唔得,結果同妳一樣切了一邊,醫生叫 ...
多謝你的鼓勵同埋恭喜你的朋友
我有SLE長期食葯, 我無照過輸卵管.....
其實今次唔係計劃的, 不過都想女女有個伴, 希望可以給她一個弟弟或妹妹....
但4週多照會照到嗎? 照陰超?

別墅

引用:Quote:原帖由 chiching621 於 15-06-28 發

原帖由 Spongbabii 於 15-06-29 發表
我今日又day3了,又要重新努力
我又係day 3,今個月試吓唔量体温了太大壓力,希望瞓好啲易bingo la祝大家齊齊過版啦

首頁
56789...10

尾頁

跳至