自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

開心吸收勳章

kfckfcho87 發表於 19-5-18 19:15
Aco 唔係叫中層ar ma..

Ibank又點同政府比呀....

aco 一到 pt 10 係中層啦! 好多post starting 都係低層人工,跳 point 會過 pt 10 既! 當然唔係所有啦!但有啲工就無跳咁多啦! aco 人工係中低層 range,max 一定無60k la

所謂高中低層,係而現時人工去到邊個 pt 介定,唔係 post 介定既!

大宅

大戶 發表於 19-5-18 19:24

aco 一到 pt 10 係中層啦! 好多post starting 都係低層人工,跳 ...

我意思係佢冇60k正常到唔正常
因為佢係政府入面算係低層既職位
係私人公司呢個工種大部分都唔會有30k (aco max)

另外唔知你係咪公務員
基本上年年低層既加幅係同中層睇齊既

公爵府

開心吸收勳章

kfckfcho87 發表於 19-5-18 19:27
我意思係佢冇60k正常到唔正常
因為佢係政府入面算係低層既職位
係私人公司呢個工種大部分都唔會有30k (aco ...

咁當然啦!工種係低層,人工 max 中層下游,未到 60k, 所以唔係個個所謂自稱中層都拎到 60k

睇下某部門二級幫板,做管理層, max 到都未有 60k,但人人以個 post定位以為佢哋高層添

所以唔能夠以 post 定中定低層,收到現時人工嚟計最實際

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至