自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

其實講到底...唔係有無朋友重唔重要....而係為失去多年友誼而感到可惜......

男爵府

回覆樓主

以前我係追星族,勁多所謂既朋友會同你友好,因為個個都想接近個星,而我又做到,自然多朋友,但我一結婚生仔唔再追既時候,個個就走晒,就會明白酒肉朋友係咩意思,所以而家有一兩個知心既就算,酒肉既我都無興趣想識,但我最知心既都唔係香港住、所以一年都未必見到一次,吹水都唔會成日,因為大家都忙,而家隨緣了,無朋友唔會死,仲有你既屋企人

男爵府

rayrayus 發表於 18-7-17 21:56
其實你就係最矛盾個種,又想要朋友又好介意自己成日做主動約個位,你咁樣只係好易令自己唔開心。我本身移 ...
多謝你的分享, 我可能不夠大方, 嘗試去改變下心態

男爵府

cherriehahaha 發表於 18-7-18 09:21
其實講到底...唔係有無朋友重唔重要....而係為失去多年友誼而感到可惜......
正確, 就係咁

公爵府

畀面勳章

心語 發表於 18-7-17 12:27
由細識到大的人, 小學, 中學, 高中的同學, 出到社會工作的同事, 小朋友同學仔的家長以及學興趣班的認識的人 ...

我都冇咩朋友,性格問題,自己係一個靜人,唔係好識講野

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大姑娘 發表於 18-7-18 09:05
其實好多時啲人只係怕寂寞。。。唔係真正朋友。

我公司正正有一件女人係咁,成日話自己多朋友,日日番工 ...

咁似我識嗰嘅又係成日攪小圈子食飯,旅行,是非多多,好似好多朋友,又係一關乎利益就反哂面但轉頭玩埋一齊又稱姐妹寶貝,旁觀者真係好嘔心,假到………………
我唔可以咁樣做朋友囉,唔想嘥時間

首頁

尾頁

跳至