自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 薯圈 的帖子

果張相係冇整過,先恐佈,D同學話我知,知道後即比老公睇,即刻删除。張相已再冇,我真係好驚。

子爵府

panandda 發表於 18-8-6 23:16
我諗佢叫自己小朋友做狗仔
除非佢識動物傳心
我估佢係講佢個仔

子爵府

missparent 發表於 18-8-6 15:49
阿女病咗,我陪佢係醫院度過夜。半夜兩三點有把陌生嘅聲細细聲叫我起身,我梗係唔起。叫咗幾次之後,佢突 ...

我仔都係咁, 次次半夜發燒都會有"朋友"叫醒我, 有次臨訓前微燒, 老公話怕唔怕半夜高燒, 我好順口話"唔怕, 高燒會有人叫醒我, 放心訓"

侯爵府

回覆樓主:

有次住台北車站附近酒店,一行三人早上出去諗住搵櫃員機㩒$,沿途好多小強!有死嘅、行緊嘅,仲有飛嘅行咗「井字型」幾條街,大大話話冇100都有7-80隻!一路行一路避,即使你決定行返轉頭也是這樣場面,真係驚心動魄,好恐怖!無論你行邊條街都有,馬路旁、私家車旁、電單車旁、簷蓬底無處不在的小強!我以為係做戲先有咁嘅場面!
一位在台北公幹的朋友說,佢話可能昨晚政府部門做咗嘢,所以第朝一早小強走哂出來!真係見到都腳軟!

侯爵府

回覆樓主

屋企附近有個舊式屋邨連三層高商場,有次想去某店鋪買嘢,兜咗幾個圈,行左幾層,搵極都搵唔到間鋪頭,感覺自己好像去了另一個空間,我見到身邊的人,但環境好嘈好嘈⋯像是去了另一個空間,鬼掩眼咁行咗上花園平台,我呆一呆,定一定神,末見過這環境,唔知道這裏有個花園平台,說真話,當時很驚!心(emoji)叫自己唔好再亂行,於是企埋一旁不斷祈禱,人定咗、心又定咗,開始搵到條路離開。這次都是我自己一個人經歷的一件恐怖事件。

子爵府

liuliu 發表於 18-8-7 13:38
有次住台北車站附近酒店,一行三人早上出去諗住搵櫃員機㩒$,沿途好多小強!有死嘅、行緊嘅,仲有飛嘅:scar ...
齋睇字都起雞皮

複式洋房

ren 發表於 18-8-7 13:08
我仔都係咁, 次次半夜發燒都會有"朋友"叫醒我, 有次臨訓前微燒, 老公話怕唔怕半夜高燒, 我好順口話"唔 ...

呢d係你既guard angel

子爵府

bz_tone0808 發表於 18-8-7 19:18
呢d係你既guard angel

應該係阿仔同老公嘅 guard angel就真。
有次要比平時早1個鐘起身, 6 點起身整餐盒俾仔仔運動會, 當時就諗如果可以係鬧鐘響前5 分鐘自己醒就好了, 唔使嘈醒老公。。。結果, 個朝俾人拍醒, 望下隔離老公仲係訓到死豬咁, 再望下個鐘, 5: 55, 明晒, 講聲" 唔該晒", 跟手熄鬧鐘去廚房開工。

珍珠宮

meia 發表於 18-8-6 15:33
工人姐姐放大假,
我要放大假做工人姐姐

呢個好慘

珍珠宮

阿女病咗,我陪佢係醫院度過夜。半夜兩三點有把陌生嘅聲細细聲叫我起身,我梗係唔起。叫咗幾次之後,佢突 ...

其實睇過好多呢 d 故,有 d 飄飄心地好好架

男爵府

回覆 Yanyan0904 的帖子

有冇搞錯, 點解要炒你? 其實你好心!

琥珀宮

回覆樓主:

前幾日發生嘅事,臨瞓前唔記得除對耳環,戴住瞓到第二朝,轉身感到硬就除咗隨手放窗台上,起身摺完被望一望唔見咗一隻,周床搵都搵唔到,床罅都冇,隻耳環係朶花,耳珠闊度,好顯眼,但點搵都搵唔到,估計係摺被時掃到,搵被裡裡外外都冇,晏啲換哂床單與枕袋,重新地氈式搜尋都係冇。

咁將床單枕袋放哂一機洗,洗完入去晾起時,竟然見到隻耳環係洗手盤上,百思不得其解,擺放位置似係專登擺,如果晾衫時揚跌落果度,機率微乎其微。唔覺得恐怖,係拆唔掂失物地點係房,隻耳環點「去」外面個浴室? 仲要完美降落係一處咁顯眼嘅位置,真犀利

子爵府

SandyKL 發表於 18-8-7 23:20
前幾日發生嘅事,臨瞓前唔記得除對耳環,戴住瞓到第二朝,轉身感到硬就除咗隨手放窗台上,起身摺完被望一望 ...
我估係太眼瞓記錯啫

琥珀宮

jasmineoj 發表於 18-8-8 12:49
我估係太眼瞓記錯啫

唔係,摺被前望一望有一對放係窗台,心諗摺完被就收好對耳環,點知摺完被就唔見咗一隻耳環,摷埋床摷埋被都唔見。

大宅

回覆樓主:

有一年聖誕節我同老公去台灣,有晚返到酒店我老公就去沖涼,突然有人按門鐘,我就行去開門,一開門無人,咁我行返入房,其實我有小小驚,我同老公講,好奇怪無人,再過大約5分鐘又有人按,咁我今次就先望防盜眼,我見到有個紅色人閃過,好驚即刻走入房跳上床,成晚黐住老公瞓無事發生,到第2朝出門口時,一開門見到⋯⋯⋯⋯⋯門柄有袋聖誕襪嘅禮物⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯頂⋯⋯原來尋晚果個係酒店員工扮聖誕老人派禮物,笑死我老公

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

iouemily 發表於 18-8-8 15:44
有一年聖誕節我同老公去台灣,有晚返到酒店我老公就去沖涼,突然有人按門鐘,我就行去開門,一開門無人,咁 ...

好好笑......間酒店又會咁好嘅

男爵府

iouemily 發表於 18-8-8 15:44
有一年聖誕節我同老公去台灣,有晚返到酒店我老公就去沖涼,突然有人按門鐘,我就行去開門,一開門無人,咁 ...

最初睇都驚驚哋,跟住笑咗

男爵府

佢好好心地呀!

首頁

尾頁

跳至