自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

估唔到咁多人覺得店主無問題
佢態度又差又串,個人非常感敏,只是問佢去到邊就咁大反彈,等佢唔係問題,但態度唔係咁呀。如果自己遲,其實應早d通知人,人哋行開定企係到等,係人哋嘅選擇
你哋交收見面時,佢點呢?

琥珀宮

回覆樓主:

竟然有人撐店主,我明樓主嬲咩

係,店主唔算遲得多,但
1.好心佢明知會遲就自己一早話俾客聽先,因為事實上係會遲,唔係等客問先講

2.店主態度都幾差下,咩叫你走咗我又要等你?好似講到客等唔係等,佢自己等客就唔耐煩?

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

細細聲 發表於 19-5-25 22:34

反而我覺得,你網店我都幫襯你支持你,但店主遲到仲要我受氣 ...

遲到無禮貌,唔算黑店,我既標準高好多,唔係講一有唔妥就叫黑店,咁我唔係話間野岩,只係幾明顯樓主係想唱衰間野,等人唔好幫襯佢,咁咪用黑店,有咁誇得咁誇囉

公爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

我估樓主最嬲唔係佢遲到,而係諗住你會遲到咁我行開去買d野,點知個店主自己遲要求個客原地等唔可走開

咁又無理由自己唔準時,但要求人地唔可走開因會阻到佢時間

複式洋房

jandk 發表於 19-5-26 04:02
有無牌ga? 遲唔大問題,但態度真係唔係幾好

無牌居多(emoji)(emoji)‍♀️我都係了左2下!就掉左!因為真係好難食!

複式洋房

多謝以上明白我的每一位!吾明白既都吾代表d咩!如同樣既事發生係你地既身上都可以甘無所謂地面對只能話你地真係好大量!香港一定好太平!

珊瑚宮

Yuki_Yeung 發表於 19-5-26 10:06
我估樓主最嬲唔係佢遲到,而係諗住你會遲到咁我行開去買d野,點知個店主自己遲要求個客原地等唔可走開

咁 ...

我諗佢樓主最嬲係佢既態度多d,約地方交收,有遲真係預左,當然唔係話佢岩,有賣開二手野都知,咁樣交收係極之苦痛,如果依件事 發生係我身上,多等15分鐘,我會等

珊瑚宮

回覆樓主:

我會好心急想拎到個cake,係唔會行開,而且15分鐘去得邊度,買到咩野,如果真係夠時間,係15分鐘內搞掂,咁其實使咩話比佢知,我買完返到黎岩岩好交收,佢都唔知我曾經走開過,可能仲同我say晒sorry

複式洋房

oceandeepsea 發表於 19-5-26 10:04
遲到無禮貌,唔算黑店,我既標準高好多,唔係講一有唔妥就叫黑店,咁我唔係話間野岩,只係幾明顯樓主係想 ...

你講得岩每人黑店既標準吾同!對於我黎講一間野好食吾好食已經無意思!面對面交收時你在場見到佢對客既態度?基本禮貌同尊重都無呢間店已可一不可在!是否幫襯大家自行選擇和判斷!吾通我真係誇張你會真係吾幫襯咩!而且對話明確!你何以見得我有誇張唱衰佢?你標準高你好大諒呀!香港有多d你甘既人就好拉!

珊瑚宮

chu2222 發表於 19-5-26 10:23
你講得岩每人黑店既標準吾同!對於我黎講一間野好食吾好食已經無意思!面對面交收時你在場見到佢對客既態 ...

我唔會幫襯佢,只買美心,東海堂,聖安娜果d,我怕煩,母親節果日,都係訂依d算數,訂左係屋企附近拎,唔使限時限刻

iherb訂野,我都寫順豐門市地址,自己去拎,我都知上門唔使收廿蚊,我都費時,難約時間,我唔想係屋企等人黎,講左唔黎或遲左,我又趕住出去買野,係好苦痛,所以自己行多兩步,去拎

大宅

回覆 oceandeepsea 的帖子

其實店主講‘我又要等返你’呢句都唔算差,最冇禮貌係‘唔係等下都唔得呀’呢句聽到我都會嬲。第一你遲到就係唔啱
第二遲到仲咁冇禮貌就真係
或者樓主真係催快左
但都唔應該咁冇禮貌
不竟錯左店主遲到
被人催係預左
其實可以答黎緊,好快到
件不快事就唔會發生

大宅

oceandeepsea 發表於 19-5-26 10:21
我會好心急想拎到個cake,係唔會行開,而且15分鐘去得邊度,買到咩野,如果真係夠時間,係15分鐘內搞掂,咁 ...

你有無睇清楚? 樓主問左係咪18:25分到? 店主都confirm 吾到,話上西鐵先再通知! 之後樓主先話想行開買野。。

樓主已經等緊,同店主講聲係有禮貌有交帶!

去行個圈711買支野飲,都好過on居居甘企喺度等15分鐘下嘛?(仲要本身吾知仲要等幾耐)

珊瑚宮

mslucky 發表於 19-5-26 11:02
回覆 oceandeepsea 的帖子

其實店主講‘我又要等返你’呢句都唔算差,最冇禮貌係‘唔係等下都唔得呀’呢句 ...

係,間店做得唔好,如果係我,成日都預到交收問題,我會拎定d優惠券,如果客嘈,會拎出黎當補償,咁當然預到有原則既客,都一樣死,依d要諗計,睇黎依間野,應該係工廈樓上鋪,細細間,剩係識整cake,但無資源,無地鋪,無分店,靠人手交收,咁會好唔穩定

公爵府

回覆樓主:

咁又唔算黑店,只是態度差

大宅

oceandeepsea 發表於 19-5-26 10:29
我唔會幫襯佢,只買美心,東海堂,聖安娜果d,我怕煩,母親節果日,都係訂依d算數,訂左係屋企附近拎,唔 ...

我平時都係甘。。不過同個店主遲到仲要態度惡劣有乜關係

珊瑚宮

細細聲 發表於 19-5-26 11:03
你有無睇清楚? 樓主問左係咪18:25分到? 店主都confirm 吾到,話上西鐵先再通知! 之後樓主先話想行開買野。 ...

我諗係駁上駁,所以佢都話唔實,真係睇天意,到時話左幾點,上一家又唔到,佢怕仲大鑊,就唔敢講,只係話就到就到,我係客都心急,我唔敢走開,個cake應該唔平,如果係生日,無左個cake點算,等就一定等,但無下次囉

伯爵府

我都覺得賣家有問題,態度好有問題,遲到好似一定要人體諒

珊瑚宮

細細聲 發表於 19-5-26 11:10
我平時都係甘。。不過同個店主遲到仲要態度惡劣有乜關係
...

唔幫襯就無事發生,可能性格問題,我會諗定好多問題,一怕預到就避,咁送床褥依d,就無得講,係屋企用,無得走

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

despingu 發表於 19-5-25 20:49
我以為守時係基本
點知呢度又可以變為遲到至係基本
樓主錯在行開又單聲比對家 下次直接人遲你 ...

對呀,其實遲到小小有時真係未必控制到,但樓主同店主講去買小小野,店主即係叫唔好啦,點解店主可以遲,樓主唔可以買d野再番轉頭?話遲十分鐘,最後咪遲完再遲

大宅

oceandeepsea 發表於 19-5-26 11:10
我諗係駁上駁,所以佢都話唔實,真係睇天意,到時話左幾點,上一家又唔到,佢怕仲大鑊,就唔敢講,只係話 ...

所以咪就係店主時間安排有問題在先,啲客要老奉等佢囉! 當自己吾守時在先,對住客人仲甘嘅態度

不過我諗,正常就算交收幾心急,明知對方遲到嘅話,我諗好多人都吾會好似你甘都話吾敢走開?! 企喺度on居居等又係吾會快啲到快啲有得拎架

首頁

尾頁

跳至