時政擂台

跳至

首頁

尾頁

公爵府

回覆樓主:

自己申請,唔知為咩,不知所謂!

男爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

其實真係好唔明, 喺香港無咗啲咩自由呢? 出街? 照樣多種交通工具任君選擇. 食飯? 餐廳食肆多到你花多眼亂 (就算依家疫情都有得出去食飯), 又無糧食配給. 上網? 至少我可以打呢一段嘢, 仲唔見到啲自以為好型嘅生物過嚟唱反調. YT/FB/IG/TG各國社交軟件通行無阻. 言論? 又可以講番上面嘅嘢, 我可以打咁多字. YC黑暴依舊做文宣, 三盞燈一樣正常運作, 究竟我地失去咗咩自由呢?

去到做難民, 要住難民營, 俾人困住, 連出街嘅自由都無, 食飯我唔相信有大量選擇啩? 呢位女生應該喺香港都有屋住, 有電視睇, 有網上啩?? 乜依家佢真係好有自由??

補充內容 (20-10-21 22:59):
*仲會見到啲自以為好型嘅生物

別墅

一世翻唔倒香港,就算佢呀爸呀媽死咗都送唔倒終,少年,你們實在太年輕了,太幼稚了。

男爵府

fanny590 發表於 20-10-20 12:54
在香港話俾警察性侵就開晒記者會哭訴, 在德國俾性侵點解唔開記者會????

果邊咁自由 做咩都得 所以唔存在被迫呱

禁止訪問

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

中大女生成為暴大犧牲品,
淪為難民,被性侵,
D人醒未呀?

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

做難民!真係以前香港有越南難民時覺得自己係正常公民好幸福,居然有人渴望做難民。

大宅

回覆樓主:

恨做難民被性侵仲要感激流涕講多謝,原來人蠢可以去到呢個地步

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

回覆樓主:

以前難民响我眼中係黎自第三世界
如今香港人自貶做難民呢樣野真係費解, 點解要比外國人牽住黎走呢

子爵府

回覆樓主:

為左得到果幾年難民身份,(係幾年,幾年後唔知乜身份)甘心被性侵,事後仲要衷心多謝,原來做人會做到自己咁低賤。

首頁

尾頁

跳至