自由講場

跳至

首頁
56789...10

尾頁

瑪瑙宮

金黑街矇 發表於 22-1-5 23:02
我都好同意,好多明星都好陽光、開朗樣,要適合呢一個耐藥角色,胡都唔錯
...

什么耐药

象牙宮

bbsbbs 發表於 22-1-7 01:36
覺得佢的化妝好陰險,好蒼白,但做戲都ok嘅
佢化妝好多粉,好多粒粒,
呢套劇都ok.

侯爵府

chuiyeebird 發表於 22-1-6 18:19

我想問呢個角色唔係慘情樣去表達 咁應該用咩樣呢?

應該日常係活潑開朗對人歡笑背人愁,再間唔時抑鬱中帶點佻皮,講說話要笑中帶有點點淚,聲線要平穩中帶絲絲氣弱柔絲.....ummmm應該差唔多要咁

子爵府

bikat 發表於 22-1-7 01:20
我係胡生粉絲!
衰神入面除咗喊戲做得好之外,仲有一場係嫲嫲第一次入院,個衰家姐叫佢自己出去住劏房嗰幕 ...

我唔係胡生粉絲, 但我覺得佢唱歌真係好好!
上次星夢兩個小妹妹去叱吒都有個獎啦, 但胡生唱歌唱得咁好一個豬肉獎都無.班 DJ 平時都唔播佢D歌. 情況就好似當年李克勤咁唱得, 在叱吒都無歌入選一樣, 就是因為TVB 出身, 班DJ 連歌都唔播佢, 佢地班人都唔知係咪真係識聽歌!
現今樂壇唱得之一胡生一定是其中之一!

衰神呢套劇,真係好適合佢做, 我覺得佢呢套表現好過初哥哥果套!

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

TVB星夢歌手咁多年來得許牙醫有係903拎過獎,因為許牙醫同903 DJ好FD,記得當年被爆請903 DJ去旅行添!唔知真假啦?

其實903獎項無咩大不了,好多係903拎過獎既都係無乜名氣,拎咗獎又未必真係會紅得起。

超級巨聲咁多人,目前胡鴻鈞發展算係最好架喇,歌視雙棲都有D成績,今年開始又拍電影,演藝事業穩步上揚,已經好過好多年輕藝人架喇!

而且903獎項好多都九唔搭八,好似古天樂咁都可以拎最喜愛男歌星,就知幾咁痴線啦!我相信全香港人都無人會認為古天樂係歌星囉!拜託!

大宅

kk1979 發表於 22-1-7 09:21
我唔係胡生粉絲, 但我覺得佢唱歌真係好好!
上次星夢兩個小妹妹去叱吒都有個獎啦, 但胡生唱歌唱得咁好一個 ...

903就算啦,黑箱嘅程度連D同路人都鬧佢!
希望tvb繼續在歌影視比多啲機會Hubert, 豬肉奬不要也罷,觀眾希望繼續見到佢

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

eggcarol 發表於 22-1-7 08:31
我都係!之前支持佢成家買飛去睇佢演唱會,佢唱現場好穩好正!希望D人唔好再「黑」佢
...

我唔係佢粉C.但而家幾欣賞佢。
有show 可否講我知,我都想去支持下。

男爵府

虎到金來勳章

nachoboy 發表於 22-1-5 22:51
佢只係得一兩個表情, 成日都係慘情既買水樣,好悶!

如果搵第二個做,‘愛上’會仲好睇!

唔係喎,我覺得佢做得好好。
心情勁好!

侯爵府

好媽媽勳章

邱悠月 發表於 22-1-6 08:08
越睇越好,依家好多唔識唱歌跳舞都聲稱係亞洲第一,我覺得胡唱歌好聽,做戲亦唔錯
...

所以我覺得胡鴻鈞係宇宙第二,第一係我男衫柏豪
開心每一天

水晶宮

Onlok 發表於 22-1-7 10:18
...

之前我都唔知佢開show, 後來睇報紙見佢又比黃人「黑」,仲報左警,我即刻叫老公買飛支持

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

simple430 發表於 22-1-5 23:14
點做好過做咗幾十年既馬明

應該要睇埋演戲年齡。

琥珀宮

ChloeMa 發表於 22-1-6 08:56
非常同意。 少年北河做得好過佢好多,佢嘅表情永遠一樣,便秘咁,唔知想喊定笑,行屍走肉唔係木起一張臉便 ...

係,非常同意,少年北河都慘,佢有表情,但胡好似長期一個樣,根本搵第二個人做再key佢個樣上去都仲得,胡個樣似訓醒唔想起身咁,完全比唔到慘嘅感覺

大宅

我覺得佢做得好好喎,真係感受到佢好慘…過住行屍走肉嘅日子

侯爵府

回覆樓主:

佢做得幾好,喊戲打動到我,之前十月初五,已經覺得他好有天份,唔好因為外貌唔合你意,就對佢有偏見。

大宅

Onlok 發表於 22-1-7 10:18
...

演唱會好似有part 2, 我睇左佢11月嘅演唱會超正,d人話佢係行走的CD 真係冇講錯,跳唱又唔喘氣,自彈自唱又得,係實力派,比得錢緊係要睇有質素嘅show, 希望下次演唱會part 2大家會多多支持

複式洋房

雪影 發表於 22-1-6 08:26
世事俾你睇穿了
我一直ok佢㗎,唱歌好聽,而家連做戲都好好

我阿女勁鐘意佢, 我都覺得佢以歌手嚟講, 演戲經驗又唔算多, 已經表現好好!希望佢唔好俾D惡意踩佢嘅post或評論影響到, 繼續努力。

伯爵府

nachoboy 發表於 22-1-5 22:51
佢只係得一兩個表情, 成日都係慘情既買水樣,好悶!

如果搵第二個做,‘愛上’會仲好睇!

我唔特別鍾意佢。但係唱歌真心好聽。做戲都唔係話差。話晒佢係歌手出身。年資經驗唔算好多。我覺得ok啦。咁啱連續兩套劇集都係要慘情款所以你覺得佢成日一個樣啫。

btw,噚日第一次聽佢同gigi隻歌。兩個都頂瓜瓜。好好聽,聽出耳油

伯爵府

mariefish 發表於 22-1-6 19:42
若果比王祖男做更出色

太誇張。會失去咗呢啲小品嘅感覺。亦同其它演員唔搭。呢個角色真係要搵憂鬱feel嘅人先得。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

winkdex 發表於 22-1-7 20:19
演唱會好似有part 2, 我睇左佢11月嘅演唱會超正,d人話佢係行走的CD 真係冇講錯,跳唱又唔喘氣,自彈自唱 ...

好呀!有call 我 等我去支持下

不過我身邊無人支持佢

大宅

ChingYee123 發表於 22-1-7 09:51
TVB星夢歌手咁多年來得許牙醫有係903拎過獎,因為許牙醫同903 DJ好FD,記得當年被爆請903 DJ去旅行添!唔知 ...

由以前開始已經覺得903係小圈子選舉,你同Dj friend d就會攞奬因為計播放率,十幾年前成日都係方大同攞男歌手,我連佢一首歌都未聽過,我身邊都冇friend聽方大同,或者我out, 就算劉華、李克勤都冇喺903攞過男歌手,我唔係佢地粉絲,但李克勤都有實力,就係d歌路唔合班dj 就冇獎攞,我唸903覺得自己係最追得上潮流嘅電台,音樂可以好多元化,但佢哋只會接受d冷另類冷前衞嘅曲風同歌手但講真如果我要聽嗰類型嘅歌我都聽英文歌啦,香港除王菲關淑怡都冇人唱到嗰種感覺,但佢地又唔buy d真係有實力只係曲風本土d嘅歌手

首頁
56789...10

尾頁

跳至