自由講場

跳至

首頁
56789...12

尾頁

珍珠宮

beehoneybee 發表於 22-11-30 22:36

公一份婆一份vs 老公/男友養,根本無衝突,兩種生活模 ...
好多人自己不幸,就覺得全世界如是,男人一定衰,睇完就算,佢地既留言都反影咗佢地生活上遇到既煩惱

珍珠宮

竇漪房 發表於 22-12-1 07:22
我唔知,我只睇咗第一頁,覺得佢地兩個都自私,除咗分手外冇乜討論嘅地方
...

分手都好, 男主其實可以自己俾晒租, 當租8千+2千雜費, 自己食又豐儉由人, 可能每個月仲可以儲一萬蚊添!

伯爵府

回覆樓主:

我有留言, 對事不對人,有分析及意見.
但之後都冇再睇, 原來已經變成網上欺凌事件....?!
其實而家社會真係好常見了, 特別係網絡上 ,某啲人個個鍵盤上身,留言一啲都唔負責任.
雖然話網絡嘅嘢唔好太認真, 但態度都唔好下下口出狂言,言語惡毒,人生攻擊等等.... 就算係事不關己, 把口都冇咁衰格啦.
人性嘅陰暗面真係好恐怖...

Prosperous    發表於 22-12-1 11:09

伯爵府

回覆樓主:

其實而家社會真係好常見了, 特別係網絡上 ,某啲人個個鍵盤上身,留言一啲都唔負責任.
雖然話網絡嘅嘢唔好太認真, 但態度都唔好下下口出狂言,言語惡毒,人生攻擊等等.... 就算係事不關己, 把口都冇咁衰格啦.
人性嘅陰暗面真係好恐怖...

珍珠宮

crt1234 發表於 22-11-30 13:38
發覺有部分回覆,話返屋企搵媽媽
我覺得好悔辱樓主,同網絡欺凌無分別

呢度興

水晶宮

kiuzoe 發表於 22-12-1 08:00
其實而家社會真係 ...

你全對,做人要對事不對人,雖然大家唔識,但詞語過火就會變成欺凌,尤其呢啲親子網真的不要像連X咁激,我由年青看到中年,變化很大
自由太多會令世人失去平衡

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

個post我都有留言,估唔到咁快關咗,而家啲人心地好差,部份留言好刻薄,好鍾意欺凌人。發現好多人唔睇文,或者睇咗一段就去回覆就去鬧, 都唔係件事嘅全部。

個樓主話女友衹比水電租嘅一半即4千(女友揾2萬),但其他嘢乜都唔肯出,買嘢全部樓主比,女友衹會拎張儲分咭出嚟儲分,家務全部樓主做,女友又鍾意食貴嘢(燒肉醬油蟹),女友又唔駛比錢屋企,樓主衹係想女友每月夾多千五,男友夾3千,共4500作家庭嘅開支食用,但女友一句話冇錢就拒絕。男友想慶祝畢業但女友一句有咩好慶祝就打發佢唔會出錢,仲有同居都係個女仔提出,個女人3x幾男仔2x歲,好明顯個女仔衹係利用個男仔,根本冇心同個男仔儲錢行落去。

好多人成日話搵咗男友仲衰過做女就唔好搵,同樣個男仔搵咗個女友仲衰過做仔, 啲錢又洗曬家務自己做,咁揾嚟做咩,今次我撑個男仔,佢畀人當兵咋。

珍珠宮

洋蔥頭媽咪 發表於 22-12-1 08:45
個post我都有留言,估唔到咁快關咗,而家啲人心地好差,部份留言好刻薄,好鍾意欺凌人。發現好多人唔睇文, ...

我都撐個男仔。呢啲女朋友真係早走早著,最睇唔起又懶又貪心嘅女仔,成日諗住搵要張長期飯票,但自己質素又極低
現今社會,女人要自強先得人尊重

洋蔥頭媽咪    發表於 22-12-1 09:35

子爵府

夕張蜜瓜 發表於 22-11-30 13:53
2邊都唔著,同居前講清楚洗費, 男嘅afford唔到食貴餐,應該同好女友講, 所以我都無覆亦都無 ...

個男自己扮好tum個女人食好嘢,個女仔話好,佢又唔開心

子爵府

waic 發表於 22-12-1 09:29

我都撐個男仔。呢啲女朋友真係早走早著,最睇唔起又懶又貪心嘅 ...

老過個男人

子爵府

個女人用晒男人嘅錢…
一個愛打
另一個願捱
明顯只係男想有將來
女人諗住用晒食晒搵第二個

男爵府

crt1234 發表於 22-11-30 13:38
發覺有部分回覆,話返屋企搵媽媽
我覺得好悔辱樓主,同網絡欺凌無分別

根本就係網上欺凌,有好多BK女人生活唔如意,咪網上發洩,成日借題發揮,知少少就作故事,痴痴地。BK咪越來越悶,越來越少人上。反而隔離論壇有趣好多,雖然多粗口,但人哋鬧完就算。

珍珠宮

Mooskha 發表於 22-12-1 09:42
根本就係網上欺凌,有好多BK女人生活唔如意,咪網上發洩,成日借題發揮,知少少就作故事,痴痴地。BK咪越 ...

隔離邊個論壇?去睇吓先

珍珠宮

回覆樓主:

我帶返個post上耒,可以自己去睇吓,其實就算拖友,夫妻,有乜問題唔係兩夫妻私底下傾掂佢,咁放上網吾係公審人地咩?我做阿媽都會勸佢哋分開,物以類聚,人以群分,兩個都唔抵幫….
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23634431

attach1_sign/tmp/phpl9vQB7

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

waic 發表於 22-12-1 09:29

我都撐個男仔。呢啲女朋友真係早走早著,最睇唔起又懶又貪心嘅 ...

其實個男仔得廿幾歲,未夠30揾三萬都唔算差,根本大把選擇。

珍珠宮

洋蔥頭媽咪 發表於 22-12-1 10:23
其實個男仔得廿幾歲,未夠30揾三萬都唔算差,根本大把選擇。

係呀,比我做佢媽,真係要拆散佢地
又老過男仔又懶又貪心嘅女人

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

洋蔥頭媽咪 發表於 22-12-1 08:45
個post我都有留言,估唔到咁快關咗,而家啲人心地好差,部份留言好刻薄,好鍾意欺凌人。發現好多人唔睇文, ...

撐男

大宅

回覆樓主:

有d人用上網閙人來發洩生活中不如意情緒

子爵府

天貓 發表於 22-12-1 10:06
我帶返個post上耒,可以自己去睇吓,其實就算拖友,夫妻,有乜問題唔係兩夫妻私底下傾掂佢,咁放上網吾係公 ...

個男嘅分手係啱呀,呢度好多姨姨咁撐佢、咁欣賞佢,好多應該都願意介紹自己個女嫁比佢,大把女排隊嫁佢啦,咁多好外母,仲唔大把market

珍珠宮

cheung2013 發表於 22-12-1 13:13

個男嘅分手係啱呀,呢度好多姨姨咁撐佢、咁欣賞佢,好多 ...

我只係覺得兩個如果無經濟基礎,真係唔應該咁容易同居,面對生活吓吓都係錢….後生應該儲吓錢先,乜嘢都係私底下傾掂佢…擺上網,就預咗有不同意見

首頁
56789...12

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊