自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

elainelph 發表於 22-12-22 21:20
唔知點解我淨係睇個標題未㩒入嚟,已估係惠x浦

一個牌子可以得到咁多人公認係垃圾牌子,唔係浪得虛名㗎

子爵府

manyan2014 發表於 22-12-19 18:49
我惠而#,今年6月出消費卷時買,7月尾先送貨到家。到而家5個月內換左2次,第3部。幾次都係師傅上嚟話冇得整 ...

請問你部機係型號?每次部機差唔多洗完時就隆隆聲。師傅話正常?想知大家係咪咁。
我係TXLR70211 1200rpm

伯爵府

飛x浦惠x 浦我都怕怕

大宅

kimmy2006 發表於 22-12-23 15:02
請問你部機係型號?每次部機差唔多洗完時就隆隆聲。師傅話正常?想知大家係咪咁。
我係TXLR70211 1200rpm
...

我wfcr96430

男爵府

回覆樓主:

惠而浦嘅口號咁出名都冇聽過

複式洋房

回覆樓主:

http://www.etnet.com.hk/www/tc/lifestyle/eatandplay/shoppingwhatson/82527#%E6%B6%88%E5%A7%94%E6%9C%83%E6%B8%AC%E8%A9%A6%EF%BD%9C10%E6%AC%BE%E6%B4%97%E8%A1%A3%E4%B9%BE%E8%A1%A3%E6%A9%9F%E5%A4%A7%E6%AF%94%E6%8B%BC%EF%BC%815%E5%8D%83%E5%85%83Whirlpool%E5%AA%B2%E7%BE%8E%E9%80%BE2%E8%90%AC%E5%85%83Miele%EF%BC%81%E9%82%8A%E5%80%8B%E7%89%8C%E5%AD%90%E6%B4%97%E8%A1%AB%E6%9C%80%E4%B9%BE%E6%B7%A8%EF%BC%9F%E4%B9%BE%E8%A1%A3%E9%80%9F%E5%BA%A6%E6%9C%80%E5%BF%AB%EF%BC%9F%E6%9C%80%E6%85%B3%E9%9B%BB%E6%85%B3%E6%B0%B4%EF%BC%9F%EF%BC%88%E9%99%84%E8%A9%B3%E7%B4%B0%E8%A9%95%E5%88%86%EF%BC%89

Miele,恵而浦,西門子最好

琥珀宮

manyan2014 發表於 22-12-22 16:59
冇退款吖,我部洗衣+乾衣機來。
只用洗衣冇問題
但一用乾衣就會壞

果然又係惠*浦,令你生活好煩惱

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

男爵府

kimmy2006 發表於 22-12-19 18:39
而家啲洗衣機係咪咁化學,點解咁快就壞,我部惠×蒲未到2年就出問題,但洗洗中途停了,時間亂了,有時仲會 ...

正常架。買其他牌子啦
我想我應該應該不會愛你 
為了要努力 努力的不愛你
所以我讓自己那麼喜歡你
這樣你就不忍心和我分離 
我想我討厭 討厭驕傲的你 
也討厭美好 美好的那個你 
於是我要自己假裝討厭你 
那麼你就捨不得離我而去

水晶宮

回覆樓主:

我用金章意大利機4年幾壞咗再買都係買金章

水晶宮

kimmy2006 發表於 22-12-19 18:39
而家啲洗衣機係咪咁化學,點解咁快就壞,我部惠×蒲未到2年就出問題,但洗洗中途停了,時間亂了,有時仲會 ...

盡量買有5年保養那些!

水晶宮

LunaP 發表於 23-1-16 21:39
http://www.etnet.com.hk/www/tc/lifestyle/eatandplay/shoppingwhatson/82527#%E6%B6%88%E5%A7%94%E6%9C%8 ...

西x子,no way!用完保養期即壞。

珍珠宮

回覆樓主:

惠而浦要意大利製先好,我上一部惠而浦同娘家嗰部用左超過十年都仲得,而家用緊西門子

男爵府

opclk99 發表於 23-1-16 23:47
(消委會)test係永無"耐用度" test,
但電器"耐用度"係非常重要的,
所以(消委會)report只作參考好了.... ...

非常同意,就算測試到幾慳水慳電,成日壞已經好煩。我家第一部洗衣機就係惠而浦,保養期內一年壞一次,過保養期後半年壞一次,我仲儍儍續保養,後來換咗機,一天光晒。

大宅

用豐澤自家個隻都好過佢

子爵府

cheung2000 發表於 23-1-17 07:05
惠而浦要意大利製先好,我上一部惠而浦同娘家嗰部用左超過十年都仲得,而家用緊西門子
...

已經買原產地歐洲點知都係咁,師傅話因為自動對焦係會有聲喎唔影響,我就係未試過用新機咁快就有聲發出,除非壞先係咁

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

cheung2000 發表於 23-1-17 07:05
...

朋友部惠而浦頂級洗衣機10kg FSCR10432 直驅式變頻摩打, 意大利製造, 4年幾就壞, 比左幾百蚊師父檢查, 要換零件$800, 佢決定唔整換新機.

不過佢用左兩年過了保養期, 發覺洗完衫地下有水, 冇理到, 攪到機身生銹出問題, 如果早些搵師父檢查可能好些

大宅

2024年龍年勳章

fanny590 發表於 22-12-19 18:42
你係BK冇聽過咩? 家有惠×蒲, 生活好煩惱

絕對係!我家就是買了惠而浦, 壞機, 要等10日師傅先有時間上嚟整機!師傅上到嚟, 只係開部機睇一睇就話要送返廠度維修!雖然佢哋借部機畀我, 但送貨司機日日都甩底!明明約好時間突然又話要早啲來, 早唔到又要改期!好啦改咗期, 約好曬時間, 又話交通問題, 要遲多兩個鐘嚟!咁約嚟做乜嘢!不如我24小時恭候喇!
仲有, 維修部電話超級難打, 絕對難打過1823!

大宅

2024年龍年勳章

Anpanmanmami 發表於 23-1-17 07:15
非常同意,就算測試到幾慳水慳電,成日壞已經好煩。我家第一部洗衣機就係惠而浦,保養期內一年壞一次,過 ...

請問你換咗乜嘢牌子機, 雖然我部機仍然係保養期內, 但我真係唔想用, 我寧願換過部機!

男爵府

Anka 發表於 23-1-17 09:40
朋友部惠而浦頂級洗衣機10kg FSCR10432 直驅式變頻摩打, 意大利製造, 4年幾就壞, 比左幾百蚊師父檢查, 要 ...

我依家部機都係咁,不過二千幾蚊用咗四年半,都抵用,希望部機捱多陣

首頁

尾頁

跳至