自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

fatmousechai 發表於 23-4-8 10:14
Day 4 繼續:

中午離開醍醐寺就搭巴士返京都駅,我哋好肚餓見到壽司店有位就坐低食啦,依間價錢唔貴質素都 ...

多謝分享遊記及相片

壽司好好味咁, 可否分享吓邊間壽司店?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

Pauline媽咪 發表於 23-5-23 17:34
多謝分享遊記及相片

壽司好好味咁, 可否分享吓邊間壽司店?

https://immay.tw/post-222174293/

就係依間,價錢合理

大宅

fatmousechai 發表於 23-4-11 15:24
大阪好多地方食鐵板燒too

https://tw.savorjapan.com/amp/contents/discover-oishii-japan/15-tep ...

想問問蓮酒店係咪唔招待小朋友?我印象中佢好似寫明,因為疫情前想去住但唔太記得係咪呢間

另外想問吓你有冇自駕

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

jojo2388 發表於 23-6-27 23:04
想問問蓮酒店係咪唔招待小朋友?我印象中佢好似寫明,因為疫情前想去住但唔太記得係咪呢間

另外 ...

我記得係招待小朋友嘅,不過溫泉就好似唔俾小朋友浸(不過唔係100% sure, 但我記得食早餐嘅時候見好多小朋友㗎)

今次就冇自駕,不過之前都自駕過幾次住蓮,好似泊車費都好平方便好多

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

日本人生活把藝術隔入
食物都似展品咁靚

大宅

fatmousechai 發表於 23-6-28 08:35
我記得係招待小朋友嘅,不過溫泉就好似唔俾小朋友浸(不過唔係100% sure, 但我記得食早餐嘅時候見好多小朋 ...

謝謝你呀, 因為我揾返我比酒店電郵, 都好幾年前嘅事, 話唔招待 4 歲我仔, 之後我就無再問, 宜家我仔大左, 又可以問吓, 我想問你有無試過响大阪個邊過去? 係咪好遠? 坐車方便嗎? 我又見到有船可以撘去神戶, 重考慮緊應該點樣去, 因為又有老人家又有細路

別墅

大宅

fatmousechai 發表於 23-6-28 08:35
我記得係招待小朋友嘅,不過溫泉就好似唔俾小朋友浸(不過唔係100% sure, 但我記得食早餐嘅時候見好多小朋 ...

另外想問你响邊度訂? 因為我揾唔到佢官網, 但 agoda 個度又好似無得包晚餐咁

珍珠宮

jojo2388 發表於 23-6-28 17:55
另外想問你响邊度訂? 因為我揾唔到佢官網, 但 agoda 個度又好似無得包晚餐咁
...

官網

https://ren-onsen.jp/?utm_source=mybusiness

我係Jalan 訂

Booking com 有dinner included

U can google “Kobe Minato ren booking.com”

(請留意你可以request 景觀因為海景西邊west side 靚好多)(但未必-定可以比到你)

珍珠宮

jojo2388 發表於 23-6-28 15:19
謝謝你呀, 因為我揾返我比酒店電郵, 都好幾年前嘅事, 話唔招待 4 歲我仔, 之後我就無再問, 宜家我仔大左, ...

我估搭JR 由大阪去三宮站比較方便,三宮有hotel shuttle 不過你哋人多搭由三宮搭的士去酒店都好平

Hotel website has information about how to travel to the hotel

attach1/tmp/phpWoz7qR
attach2/tmp/phpmfcXWr

大宅

fatmousechai 發表於 23-6-28 19:19
我估搭JR 由大阪去三宮站比較方便,三宮有hotel shuttle 不過你哋人多搭由三宮搭的士去酒店都好平

Hotel ...

謝謝 JM

大宅

fatmousechai 發表於 23-6-28 19:12
官網

https://ren-onsen.jp/?utm_source=mybusiness

嘩!多謝 JM 教路,我有大有細,諗緊好無包車由大板直接去,頭先見到 hotel.com 5人一間房就hk$7xxx 包早晚2日1夜,係咪都合理

珍珠宮

jojo2388 發表於 23-6-28 21:09
嘩!多謝 JM 教路,我有大有細,諗緊好無包車由大板直接去,頭先見到 hotel.com 5人一 ...

真係平la 不過你睇吓如果分兩房價錢差幾多?話唒多個廁所又有床瞓舒服好多

大宅

fatmousechai 發表於 23-6-28 19:19

Hotel ...

Jm, 我想問你有無去過神戶 outlet ? 值唔值得去?我見蓮酒店去差唔多30分鐘,但唔去又唔知有邊度去,我未做資料蒐集

大宅

fatmousechai 發表於 23-6-28 21:16
真係平la 不過你睇吓如果分兩房價錢差幾多?話唒多個廁所又有床瞓舒服好多
...

係喎,你啱喎好,我即去望下先

珍珠宮

jojo2388 發表於 23-6-28 21:22
Jm, 我想問你有無去過神戶 outlet ? 值唔值得去?我見蓮酒店去差唔多30分鐘,但唔去又唔知有邊度去,我未 ...

神戶outlet 之前去過麻麻哋,你去關西機場嗰個啦大好多

大宅

fatmousechai 發表於 23-6-28 21:23
神戶outlet 之前去過麻麻哋,你去關西機場嗰個啦大好多

Oh ! 咁我唔特登去囉有無老少咸宜嘅景點啊

大宅

fatmousechai 發表於 23-6-28 21:16
...

嘩!多謝 JM 教路今日再分兩間房訂,重平多成千蚊

珍珠宮

jojo2388 發表於 23-6-29 19:04
嘩!多謝 JM 教路今日再分兩間房訂,重平多成千蚊

咁就好啦,睇清楚係咪包埋早晚餐?日本好多時計人頭收費,所以分房方便好多,大家有床瞓

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊