自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

祝福 母女平安,大步檻過

大宅

回覆樓主:

一名懷孕4個月姓陳孕婦昨日(9日)在觀塘遭貨車撞倒,頭部重創昏迷暈倒,送院搶救後情況危殆,在廣華醫院神經外科病房留醫。意外發生後,陳婦的丈夫徹夜未眠,一直在醫院留守,憂心忡忡,據陳婦的丈夫哥哥表示,她昨日已即時進行手術降低腦壓,但胎中嬰兒已沒有心跳,「BB無咗心跳,個胎救唔返喇…而家攞唔到,要等媽媽醒返先做到(流產)手術」。

attach1_sign/tmp/phpjkoj08

大宅

Miss.Holiday 發表於 24-1-10 18:28
一名懷孕4個月姓陳孕婦昨日(9日)在觀塘遭貨車撞倒,頭部重創昏迷暈倒,送院搶救後情況危殆,在廣華醫院神 ...

陳婦的大伯邱先生向《星島頭條》表示,今日(10日)家人及朋友輪流到醫院探望,希望陪她渡過難關。他引述醫生表示,弟婦現時仍然昏迷,需要持續觀察情況,「醫生話佢情況唔樂觀,而家要睇下佢個情況穩唔穩定啲,我哋提議過話轉醫院,但醫生就話唔可以,因為而家唔郁得個傷者住,又問定我哋意願係點,會唔會畀佢安詳離去」。

侯爵府

BKFinder 發表於 24-1-10 04:15
睇番新聞d相個位置及 google 街景
車親人果度係行人過路位置,政府在地面劃左望右,望左指示,在路中心的 ...
响呢個位整個行人過路處真係好白痴, 行人又睇唔到轉緊入來的車, 車又睇唔到轉緊入去果段路。一係整紅綠燈, 一係搬前啲去到直路先設過路處!

運輸處真係 .........

別墅

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

話醫生琴日有講,個胎已經冇左心跳啦

伯爵府

Prosperous 發表於 24-1-10 18:31
响呢個位整個行人過路處真係好白痴, 行人又睇唔到轉緊入來的車, 車又睇唔到轉緊入去果段路。一係整紅綠燈, ...

同意。我系果頭番工,有d安全島位置好危險,你要踏出條馬路先見到有無車轉入嚟。見到都已經好近架車了

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊