跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 catmame 於 09-12-1 17:29 發表
芯瑋媽意思會唔會係想預定d食物數量俾麥記預備?

Dear catmame, 你真好, good question ^^

我正煩惱緊, 當日叫食物, 用哪果方法比較適合。
好比魚與熊掌, 化時間在進食上 or 多留時間在遊戲

因為當日活動時間只有90分鐘, 1300之後就有另一果party開始。即是無得延長時間。

睇見以上的投票情況, 大慨都知道大家的意願,
1, 首先, 希望大家盡量準時1130 出席,
2, 可預先用紙筆寫上食物清單及金額, 方便結帳。
(清單盡量以半張A4紙, 方便KEEP存, 並寫上你入錢錢金額如 $50.01, 方便分辨及對數 )
3, 切蛋糕+幸運大抽獎 將於1210 進行
4, 遊戲 將於 1230 進行
5, 1300 請每家庭留下一位代表, 待麥記結算完結才解散

因為是次活動, 大家都希望為小朋友留下一果開心生日會, 當日沒有任何工作人員,
每一位都是義工爸爸媽媽,
請大家盡量照顧自己及身邊的小朋友。

請問有無人有紅外線探熱針 有無媽媽願意, 當日帶出來, 入場前為所有來賓, 進行探熱呀 ^^

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

2, 可預先用紙筆寫上食物清單及金額, 方便結帳。--> 對咁多位 mami 都比較好, 但我想問下 d 食物係全部計散叫的價錢定係可以叫餐 ?

原帖由 芯瑋媽 於 09-12-3 12:46 發表

Dear catmame, 你真好, good question ^^

因為當日活動時間只有90分鐘, 1300之後就有另一果party開始。即是無得 ...

大宅

因為當日活動時間只有90分鐘, 1300之後就有另一果party開始。即是無得 ...

1, - 4, Agree
5, 看以上投票, 暫時看到多數媽媽選擇"進食期間結帳", 到時麥記姐姐是否會向逐個家庭遞餐及收錢? 而於1300留低的只是結算場地, 汽球擺設及蛋糕錢, 多除少補?
Thanks!

大宅

1. 因為要先比$200食物錢, 不可以在場地費用上扣除, 所以最起碼有$200錢錢會在1300才對數, 咁會抽起大約4-5個家庭既ORDER, 當日我會再麥記相討呢件事

2. 其餘的12-13果家庭~ 會即時收費, 佢地話係可行的, 但會比較浪費時間, 所以, 我才建議先寫起果ORDER, 流程就可以快點

3. 之於食物計算就要睇你叫散既, OR 套裝了.當日食物沒有特價, 計算方法同平日一樣

大宅

而於1300留低的只是結算場地, 汽球擺設及蛋糕錢, 多除少補?, YES

1300 同麥姐姐對數--> 芯瑋媽
1300 同各位媽媽對數 --> Lqueenie & qq281207

** Catmame : 買生日蛋糕錢就要係1300之前同Lqueenie對數了
** Lqueenie : 請在大LABEL上寫上 1-17號, 方便抽獎時用, THX
** qq281207 : 因為 Lqueenie帶住2個小朋友, 可以幫手分工嗎
** 我同麥姐姐對完數會來幫手呀 ^^

大宅

原帖由 芯瑋媽 於 09-12-5 09:40 發表
而於1300留低的只是結算場地, 汽球擺設及蛋糕錢, 多除少補?, YES

1300 同麥姐姐對數--> 芯瑋媽
1300 同各位媽媽對數 --> Lqueenie & qq281207

** Catmame : 買生日蛋糕錢就要係1300之前同Lqueenie對數了
** Lqueen ...

ok, thank you!

大宅

原帖由 芯瑋媽 於 09-12-5 09:13 發表
1. 因為要先比$200食物錢, 不可以在場地費用上扣除, 所以最起碼有$200錢錢會在1300才對數, 咁會抽起大約4-5個家庭既ORDER, 當日我會再麥記相討呢件事

2. 其餘的12-13果家庭~ 會即時收費, 佢地話係可行的, 但會比較 ...

我已準備好清單及買左禮物喇!

別墅

辛苦大家啦! 跟大家的安排, 自己比番自己個份餐的錢, 最好架啦!
wellcome to 家銳仔成長日記

http://hk.myblog.yahoo.com/bingo-louis123

洋房

請問有無人有紅外線探熱針 有無媽媽願意, 當日帶出來, 入場前為所有來賓, 進行探熱呀 ^^

我有呀, 等我帶啦~

禁止訪問

大宅

生日蛋糕

投票選蛋糕款式已截止, 現確定訂以下蛋糕:

快樂歲月(B163) – 選”2”字作為歲數
原味蛋糕夾什果 ($158x3磅x0.78折)+$35運費= $404.7
生日牌: "祝所有2歲bb生日快樂"

芯瑋媽, 美心可當天早上送蛋糕到McDonald, 可否幫忙通知麥記當天代收取蛋糕? 訂蛋糕後, 我會pm你有關送貨時間. Thanks!

別墅

芯瑋媽

Sorry ar....呢排比較忙, 無嚟呢樹睇野, 我要幫手做乜呢? 當日同各媽咪對數?

大宅

陪月勳章

芯瑋媽

1330完場後應會有15分鐘左右時間比我地清場的..因上周日我幫仔仔都在當佬叔叔到開左個生日會, 完場後會隔30分鐘先到下批人開的..
個日我地都遲左15分鐘左右先交返個場比人..HEHE ~

大宅

Virgko, 麥姐姐同我講下一場係1300開始
希望吾係就咁就好了

qq281207, 我都幾日無入黎啦 ^^ 有無考慮收錢對數在入場點名時, 一齊進行 ?
到時收齊錢, 可以順手比生日包, 即係收到生日包=比左尾數

ck2005ml, 你負責入場時收抽獎禮物, 並在禮物上寫名, 可以嗎?

catmame, 錢錢在Lqueenie度, 你絡她入錢給你OR到時再計數? 麥記話只要你講比美心知, 地址同生日會日期時間就得啦, THX

ROYYY, 咁就麻煩你入場幫大家探熱了

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

另外大家可唔可以 pm 你地小朋友個名比我 (平時叫開佢的名), 等我可以預早寫定 d label, 方便當日貼o係佢地身上 ~ thx

珍珠宮

不如禮物上的 1-17 label 同 抽禮物時的 1-17 no.紙由我負責寫 ~ 我寫開人名 label 順便寫埋 ~

禁止訪問

別墅

20號開party 啦....好緊張啊!
wellcome to 家銳仔成長日記

http://hk.myblog.yahoo.com/bingo-louis123

別墅

唔好意思, 我好耐無上babykingdom, 我想問下, 有無交換禮物的環節? 若有, 要準備一份幾$$的禮物呢?

珍珠宮

$45-50 交換聖誕禮物 (限制不為食物)

首頁

尾頁

跳至