跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

晴媽, 雪媽, 悠媽, 雋媽~~~~廷軒話好掛住你地wor! march play together開始攪未呀?

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

"奪門而出" 果日我都影左2個b 仔wo~~
我呢幾日會放相上去facebk, 你可以add 我: [email protected]
有無庭庭份~~

原帖由 erithose 於 10-2-25 13:57 發表

太好了!睇 Rachel 媽個 blog 啲相已好得意,可以重溫更多嗰日啲相相信仲開心呢~

剛已 pm facebook address 俾你了…
係呀,庭庭曾經想"奪門而出"呀,噢~ 佢嘅"惡行"俾天眼瞄到添……
唔該晒~ :D ...

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

原帖由 bebe~baby 於 10-2-24 20:22 發表
唔緊要!下個月再見都一樣,不過我好掛住桐桐呀!

佢識行未呀?

識行好耐啦,10個半月就識得行囉.

希望快d可以再見到大家啦~~

你地d相影得好正呀~~

桐桐2009年1月17日出世2.83kgs.
泳浠2011年3月31日10:01出世2.8kg

大宅

桐桐10個半月識行, 晴晴到而家仲係好似"醉酒佬"行唔穩, 估唔到佢好快識爬, 但到而家(13個月)都唔識行...

原帖由 fly2happy 於 10-2-25 18:17 發表

識行好耐啦,10個半月就識得行囉.

希望快d可以再見到大家啦~~

你地d相影得好正呀~~

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

原帖由 totoro8218 於 10-2-25 22:27 發表
桐桐10個半月識行, 晴晴到而家仲係好似"醉酒佬"行唔穩, 估唔到佢好快識爬, 但到而家(13個月)都唔識行...

唔同階段都有先後唔駛擔心.

可能晴晴系講野階段會叻呀

桐桐2009年1月17日出世2.83kgs.
泳浠2011年3月31日10:01出世2.8kg

複式洋房

醒目開學勳章

原帖由 mikewing 於 10-2-25 17:13 發表
"奪門而出" 果日我都影左2個b 仔wo~~
我呢幾日會放相上去facebk, 你可以add 我: [email protected]
有無庭庭份~~

我叫庭庭 add 咗你喇

複式洋房

醒目開學勳章

原帖由 totoro8218 於 10-2-25 18:27 發表

庭庭都係未識行, 佢响上年十二月嗰時先開始扶住嘢企同慢慢行,之後至多扶住行多幾步

直至哩個星期忽然大膽咗唔使扶行多幾步,可能 play together 嗰日佢見到啲朋友仔咁勁,佢唔抵得所以要"的"起心肝學行!!!

不過可能以往都係由大人扶住兩隻手行,依家冇人扶嗰時佢兩隻手仔點都要搵啲嘢"乸"住先敢行,開頭佢"秤"住自己條褲,我哋以為佢覺得條褲長要拎起褲腳咁醒,點知原來係要有嘢揸手先敢行,無論重至咕o臣定輕至乒乓波都好,試過"乸"住心口件衫,好搞笑!

大宅

我地都好掛住你同廷軒啊!

3月未開始傾啊!你地3個邊個星期六、日唔得!我地再夾時間丫~

同埋,3月搵咩做主題好?

原帖由 vikkibaby 於 10-2-25 17:06 發表
晴媽, 雪媽, 悠媽, 雋媽~~~~廷軒話好掛住你地wor! march play together開始攪未呀?

大宅

係啊!佢地見其他BB識做,會跟住學架,之前我囡晴晴都係咁,我都覺得有影響,所以~ JOIN多D我地啦!

可能佢地冇安全感OR未掌握到平衝力,我之前都係比D野佢拿住,再引佢向前行,等佢地掌握到平衡力後就會自然可以行喇!

當然,一定要經過醉酒佬階段先 ,等佢地跌多D,就知道度力點用架喇~

原帖由 erithose 於 10-2-26 11:54 發表

庭庭都係未識行, 佢响上年十二月嗰時先開始扶住嘢企同慢慢行,之後至多扶住行多幾步

直至哩個星期忽然大膽咗唔使扶行多幾步,可能 play together 嗰日佢見到啲朋友仔咁勁,佢唔抵得所以要"的"起心肝學行!!!

不過可能以 ...

複式洋房

你好呀~我都係0901媽媽呀~我囝囝佢係1月9號出世呀~
你地成日都會有gathering呀??我都有興趣呀~

原帖由 bebe~baby 於 10-2-26 13:49 發表
係啊!佢地見其他BB識做,會跟住學架,之前我囡晴晴都係咁,我都覺得有影響,所以~ JOIN多D我地啦!

可能佢地冇安全感OR未掌握到平衝力,我之前都係比D野佢拿住,再引佢向前行,等佢地掌握到平衡力後就會自然可以行喇!

當然,一 ...

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

廷軒媽, 廷軒咁快識講野~~ kaka~
3月未攪呀, 都未諗... 不過我地要控制一下場面同人數~ 因為太多bb 都玩唔到d 咩~ 下次不如玩下d 親子game畀d bb 學下野...

quote]原帖由 vikkibaby 於 10-2-25 17:06 發表
晴媽, 雪媽, 悠媽, 雋媽~~~~廷軒話好掛住你地wor! march play together開始攪未呀? [/quote]

複式洋房

醒目開學勳章

原帖由 bebe~baby 於 10-2-26 13:49 發表

當然,一 ...

我都想多啲 join 你哋, 等佢見下世面, 咪懶醒成日以為自己好叻
佢應該都係學習緊平衡力, 但係好小心好怕跌咁, 可能由於早排跌得勁, 又撞爆嘴又砍瘀面, 所以依家步步為營囉~

大宅

我都好掛住延軒呀, 2月份延軒無到表哥仔有D失望, 3月份延軒邊個星期六日有時間呀?

原帖由 vikkibaby 於 10-2-25 17:06 發表

大宅

我自從聖誕都未見過你地啦, 晴晴都好掛住佢啲Friends AH!!

大宅

好呀!幾時再搞呀?我陶陶都好掛住你地咖!
我陶陶而家識講好多野,但系就唔肯自己行。一放手,就大叫,驚到死。 她寧愿即刻坐地要爬爬!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

晴媽, 雪媽, 雋媽成個3月比晒你地啦! 冇節目呀, 係咪好出奇呢??!! (我都唔知點解冇人約 )

15families啦, 應該會好d!

親子GAME....我search下 & 八下其他mama再話過你知!

或者有冇其他mama同bb上過playgroup, 係玩d咩, 我地又可follow一齊玩呀?

首頁

尾頁

跳至