家庭理財

跳至

首頁
56789...50

尾頁

大宅

凱旋門 發表於 11-9-25 20:08
地產股是否冇運行呀,17同83你點睇
熊市呢D大型板塊都無咩可以走雞, 17 覺得會見5.X, 83就都係大跌勢中, 無特別意見

大宅

Andywoofung 發表於 11-9-25 21:39
2601 反彈阻力27.5 ? 麥唔係8月21日大烈口位26.5咩
http://www.aastocks.com/tc/stock/DetailCh ...
都係呀, 不過如果係26.5已經有掉頭跡象, 蝕幾多都應該沽

男爵府

引用:Quote:凱旋門+發表於+11-9-25+20:08+地產股

原帖由 wallstreet 於 11-09-26 發表
熊市呢D大型板塊都無咩可以走雞, 17 覺得會見5.X, 83就都係大跌勢中, 無特別意見 ...
謝謝你,咁唔知冇機反彈小小呢?
17前幾年$5都買過,現在又嚟

大宅

wife 發表於 11-9-26 10:45
回覆 wallstreet 的帖子

hi wallstreet,
金股走勢唔係太差, 仍然係一浪高過一浪, 短炒我就無咩意見, 中長線可以留意下會否可以係20蚊樓上睇到支持, 有的話中長線都唔錯, 因為佢派息係年年有增長, 金貴會有人買金, 金平更加又會有人買, 無話特別睇好邊隻, 不過之前都講留意緊494

大宅

凱旋門 發表於 11-9-26 14:36
謝謝你,咁唔知冇機反彈小小呢?
17前幾年$5都買過,現在又嚟
揸左咁耐之前無諗過沽?? 應該都可以跟個市反彈下

男爵府

引用:Quote:凱旋門+發表於+11-9-26+14:36+謝謝你

原帖由 wallstreet 於 11-09-26 發表
揸左咁耐之前無諗過沽?? 應該都可以跟個市反彈下
$5去到$8估左,$6又買返,$11又估,$9又買,$16再估。今年係$13再買,到現在末估過
我計過佢資產值係$20左右。我係咪計錯數ar

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

wallstreet 發表於 11-9-26 14:43
金股走勢唔係太差, 仍然係一浪高過一浪, 短炒我就無咩意見, 中長線可以留意下會否可以係20蚊樓上睇到支持, 有的話中長線都唔錯, 因為佢派息係年年有增長, 金貴會有人買金, 金平更加又會有人買, 無話特別睇好邊隻, 不過之前都講留意緊494

招金 #1818 今日跌左 29.33% 13.34---> 9.94 叫走勢唔係太差, 仍然係一浪高過一浪??

12 分鍾前發表,查實你有無睇市??
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

大力大力 發表於 11-9-26 14:58
招金 #1818 今日跌左 29.33% 13.34---> 9.94 叫走勢唔係太差, 仍然係一浪高過一浪??
唔係金礦股, 人地問我金飾股, 大生, 你識唔識字, 係590, 116 個D, 你係咪唔識分

大宅

你又要掉自己面我好樂意幫你

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

wallstreet 發表於 11-9-26 15:04
唔係金礦股, 人地問我金飾股, 大生, 你識唔識字, 係590, 116 個D, 你係咪唔識分 ...

#590 #116 今日跌左 16.5% 少過 20% 係好 d 喎 !

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

子爵府

大家討論吓啫....吾好勞氣(和氣生財吖麻)

大宅

大力大力 發表於 11-9-26 15:07
#590 #116 今日跌左 16.5% 少過 20% 係好 d 喎 !
我無話過佢地會今日升, 我指過去走勢唔差, 創哂新高, 自己仲話1818, 睇黎你睇左幾十年股, 1818, 590, 116都唔識分, 勁

大宅

凱旋門 發表於 11-9-26 14:55
$5去到$8估左,$6又買返,$11又估,$9又買,$16再估。今年係$13再買,到現在末估過。
我計過佢資產值 ...
你走左咁多轉已經幾好, 牛市就可以睇資產值, 熊市唔應該睇, 再者, 資產值好多唔MARK TO MARKET, 所以係經濟差時資產值唔能夠反映實際資產

大宅

wife 發表於 11-9-26 15:12
大家討論吓啫....吾好勞氣(和氣生財吖麻)
大家都睇到大生又要搞事..............騷擾我分享....

子爵府

回覆 大力大力 的帖子

wallstreet,
今日494真係跑贏大市.....! 而家入睇咩位好?

大宅

補充: 590 我32 已叫穿左就走

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

wallstreet 發表於 11-9-26 15:16
大家都睇到大生又要搞事..............騷擾我分享....

km1357  大家都唔好騷擾人喇   發表於 11-9-26 15:44

買基金真係好傷

伯爵府

Hi wallstreet,

#23 - $26, #700 - $158入咗, 短線反彈到咩位要走呢? 唔該!

大宅

本身有意博反彈的朋友, 今日應該是一個機會.......純自己意見

大宅

有無人可以教下我黠UPLOAD幅上黎???

首頁
56789...50

尾頁

跳至