單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 回覆:hoiyan1988的帖子

唔赞成你做单親mama,你仲细,仲年轻大把世界,为着個咁既男人唔值得,個男人更加唔值得你爱佢,早D放手,唔好晒大家D时间

大宅

樓主生得未?
2011年10月23週
2012年2月23+16=39週
生左未?

別墅

唔好咁執著, 你將來可以遇到個更好的

大宅

回覆:好辛苦!!迫我做二奶...點算.........

你真系要考慮清楚,單親媽媽晤易做,第三者更加晤易做!

禁止訪問

引用: 唔好意思,樓主,你開個post 都預咗人發

大宅

我當日23歲時,我都係有左bb,我男友叫我落左佢,(之前佢都叫佢ex落仔),後來我話我想生,跟住佢話佢要番大陸發展事業,無時間照顧我,當時自己好掘強,就話我自己攪得掂,結果我地結婚,婚後第三曰佢就走左,每個月番來三、五日 ,我連生完仔第五日佢先番來看我和仔仔,第八日就走左,基本上我和爸媽一齊揍仔!
我真係放工就番屋企揍仔,教佢功課,有好大段時間都係無乜同朋友玩,佢地去旅行玩,我就同個仔玩,我的生活都係圍住個仔,為佢而活,亦對佢很內疚,覺得係我把他帶來世界,但不能比一個完整的家佢!
C6係大陸發展事業,有d錢時就扮大款,又話同我溝通唔到,又話我用個肚迫佢結婚,后來仲包二奶,無几耐佢就破產,番來香港,話自己壞無良心,又話最錫係個仔!

大宅

唔小心send左,未講完...
但係由小至大,未餵個仔仔一餐飯、一支奶、未換個一塊片、冲一次涼,佢話錫個仔都係因為佢一無所有之時先諗起!後來佢去左美國,一年番來2星期,我亦再三考慮係唔係可以再維繫呢段婚姻,結果我都係離婚,其實之前分居已六年!
今年仔仔十三歲了,他很錫我,我亦沒有後悔生了他,因為如果沒有他支持,早在六年前我知道ex有二奶時,可能我亦過不了這關,我亦感謝父母一直照顧我和仔仔,讓我努力工作,賺錢養活一家人,現在有一份穩定中上的職業!
我想同樓主講,單親路不易行,要用十多年的時間、心血、精神、金錢去教養一個小朋友,如果不想付出犧牲,就不要生了!
不要再多想他了!勉強爭回來又如何呢!他是愛你,珍惜你,就不會這樣對你,爭了回來對你不好,到頭來只是傷害自己和浪費時間!

禁止訪問

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 回覆:hoiyan1988的帖子

洋房

單親路不易行, 要面對財政, 時間, 及能力的層面, 找多D你信任的人俾多D意見, 唔好草率做決定

首頁

尾頁

跳至