美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

greentea000 發表於 24-5-11 11:45
如果我呢幾年做嘅醫美組合效果滿意,我唔係一定要打過thermage先心熄。

特別係果酸,我覺得我未發揮到盡 ...

你咁後生,平時又功夫咁足,梗係唔駛啦!我先要啫!

珍珠宮

asweetmom 發表於 24-5-11 07:28
廣東省皮四代Thermage面頸2萬人民幣,這個價錢挺吸引我。

就是不知道如果打一次沒有效果,還要不要再打, ...

依家thermage嘅風向係基本每年1次,最好2次。

我覺得你可以試2次先,首先你比較大年紀,其次未必咁幸運遇到好醫生。2次加埋效果都唔理想,再放棄都唔可惜。

珍珠宮

回覆樓主:

ontop呢個防曬霜真係理解唔到,面2滴頸2滴,咁都又反光又泛白!
attach0/tmp/phpuvuHFx
attach1/tmp/phpvhpRAE
attach2/tmp/phpGofawL

珍珠宮

回覆樓主:

proya多酸面膜就係其中一個我認為降本升級產品,2.0無咩宣傳,我用開1.0先留意到。

1.0我只敷5分鐘,角質去到大半。2.0同樣敷5分鐘,感覺同無用過無分別。睇返官方指示,2.0敷(15~30分鐘)嘅時間明顯比1.0(10分鐘)長咗好多。

我唔等得咁耐,結果又用返1.0。
attach0/tmp/phptK9Q34
attach1/tmp/php2FQaGZ
attach2/tmp/phplayziU

珍珠宮

回覆樓主:

防曬霜可以有咩附加護膚價值,添加咩成分有意義,參考一下業界人士嘅選擇/點評。
attach0/tmp/phpBHRQxZ
attach1/tmp/phpbnH3tJ

珍珠宮

liverpool2023 發表於 24-5-11 08:59
現在是五代,Thermage Flx,對吧?聽說五代是疼痛感大大降低,你不怕痛嗎?
...

內地還沒有批准五代,好像是有風聲快批准了,四代明顯降價,連大醫院都便宜了好多。

珍珠宮

liverpool2023 發表於 24-5-11 11:28
所以MRF之後,終極也是thermage了
我50才打,係咪無意思呢?

既然你都決定了主要用醫美代替,那麼你還考慮次數、時間就有些多餘。

珍珠宮

greentea000 發表於 24-5-11 11:55
依家thermage嘅風向係基本每年1次,最好2次。

我覺得你可以試2次先,首先你比較大年紀,其次未必咁幸運遇 ...

之前我一直用等女兒結婚再打Thermage做理由,現在看來很可能到我60歲都等不到。 就隨便打看看,60歲之後我更沒有心情想打了。

夏天我喜歡吃柚子和哈密瓜,這兩個營養價值怎樣?

男爵府

茶妹,精華現做買一送一,請問精華定晚霜成份好d?thx!
attach1/tmp/phpJiWq5M
attach2/tmp/phpP6J30Y

珍珠宮

siukei 發表於 24-5-12 09:11
茶妹,精華現做買一送一,請問精華定晚霜成份好d?thx!

如果你只考慮抗皺,只想香港買,咁就晚霜,retinol濃度0.22,效果都比較有保障。

neutrogena retinol系第四代已經出咗幾年,香港仲賣緊第三代。注意第四代宣稱有提拉緊緻效果,因為多咗一個idealift成分。neutrogena應該無加足濃度,但有好過無。
attach0/tmp/phpzYzOLv
attach1/tmp/phpu8zHKK
attach2/tmp/phpbBwJJZ

男爵府

asweetmom 發表於 24-5-12 05:52
既然你都決定了主要用醫美代替,那麼你還考慮次數、時間就有些多餘。

都唔係,凡事都要適可而止嘛!
如果做得太多,錢花了卻沒有效果,甚至更差,咁咪好唔抵了!

男爵府

asweetmom 發表於 24-5-12 06:30
之前我一直用等女兒結婚再打Thermage做理由,現在看來很可能到我60歲都等不到。 就隨便打看看,60歲之後我 ...

現在打啦!打一次又不是立刻回春,假設女兒真的60歲結婚,你已經打了好幾次,那不是更美嗎?

珍珠宮

回覆樓主:

明確指出用4% idealift嘅仲有羽西鎏金面霜,1.0純粹因為2.0上市就清倉,1.0有2026年日期,呢個便宜可以貪下。
attach0/tmp/php8d9eAc
attach1/tmp/phpezKRUV

男爵府

greentea000 發表於 24-5-12 10:28
明確指出用4% idealift嘅仲有羽西鎏金面霜,1.0純粹因為2.0上市就清倉,1.0有2026年日期,呢個便宜可以貪下 ...

茶妹,呢個我有興趣噢,請問邊間有清倉價?thx

男爵府

摷到屋企原來仲有三枝防曬係上年自己去日本買既,Elixir就已經是有護膚成分的
去埋店試晒,原來佢話妝前乳就係等於cc cream,而且全部都要先搽日霜
最後响future solution和urban之間選擇了fs
Fs有防水和修護成分
50ml $720
而urban 兩枝30ml $800
原來網上首次買有85折,所以索性買兩枝試真啲
attach1/tmp/phpAiJ1P8
attach2/tmp/phpRXQCIv
attach3/tmp/phpCeKuBS

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

liverpool2023 發表於 24-5-12 17:39
摷到屋企原來仲有三枝防曬係上年自己去日本買既,Elixir就已經是有護膚成分的
去埋店試晒,原來佢話妝前乳 ...

你試FS時覺得佢質感如何?
印象中佢好似潤啲,比urban 厚啲。

男爵府

me920 發表於 24-5-12 18:50
你試FS時覺得佢質感如何?
印象中佢好似潤啲,比urban 厚啲。

我就是專登去試個質感
Urban的確比較薄
但搽完之後,FS個皮膚係爽既,而urban係較笠,感覺urban係有點張力,而FS係似cream

基於呢個原因,而且FS係品牌既熟齡(貴價)系列,我相信佢應該真是會較著重補濕,所以我選擇了佢

珍珠宮

siukei 發表於 24-5-12 11:40
茶妹,呢個我有興趣噢,請問邊間有清倉價?thx

有大把,仲有二代!
你買一個試用裝試下膚感先,有幾多人話搓泥,我就無。
attach0/tmp/phpdX7BZ6
attach1/tmp/phpLPu05I
attach2/tmp/phpT8Vvcl
attach3/tmp/phppgFejX

珍珠宮

回覆樓主:

茶買了哪家羽西鎏金面霜?一代還是二代?

珍珠宮

asweetmom 發表於 24-5-12 23:11
茶買了哪家羽西鎏金面霜?一代還是二代?

三式寶塔面霜15g百億補貼¥89,我收集咗3個,每次確認收貨之後可以再買。成個系列得面霜未升級,但我又擔心降本升級,依家買定些少。

我有其他嘢係呢間買,順便買埋羽西一代。
attach0/tmp/phpBIM5hN

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊