懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:2015年7月預產期揮手區

今日好搞笑囉
我地用齊cb 萬秀倫敦 大陸嘢
都兩線
諗住今日去醫生道拎信
點知醫生用左三個都一線!
個醫生話做咁耐未見過
最後唔收錢~

複式洋房

引用:係咪醫生都有幫大家驗血?我去到醫生到同佢

原帖由 linabb 於 14-11-05 發表
係咪醫生都有幫大家驗血?我去到醫生到同佢講我有左,同埋照左肚超,跟住話唔係好睇到,叫我2星期返去再照 ...
咁初期,仲要係肚超,睇唔到唔出奇呀。兩星期後再睇啦,放心!

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 gnt1 的帖子

你過多幾日再驗啦~~

大宅

引用:Quote:原帖由 pinkywai 於 14-11-05 發表7

原帖由 giegie1222 於 14-11-05 發表
我都係711第二胎!8wk即係幾時?
我個西醫無幫我計
Giegie1222

我約咗12月4日呀,到時足8week咖喇,因為book 個醫生要12月頭先有期比我,同埋太早照又怕唔夠閃反而仲擔心,所以就決定照book12月頭去照

大宅

引用:Quote:原帖由 cathywong0510 於 14-11-05

原帖由 Natnattsui 於 14-11-05 發表
只係有少少陰影,子宮有,但卵巢付近都有陰影,都唔肯定邊個係個胎,唯有幾日乖乖地住院!c6想我轉私家,但 ...
好好休息下,冇事的, Bb會乖乖

複式洋房

大家好,用App計預產期7月4日/5日,今日係5w5d, 下星期四先第一次產檢

好攰成日瞓,胸好痛,冇嘔

nice to meet you all^^

大宅

Rachel.Baby 發表於 14-11-6 13:42
大家好,用App計預產期7月4日/5日,今日係5w5d, 下星期四先第一次產檢

好攰成日瞓,胸好痛,冇嘔
Nice to meet you RachelBaby.我用app計係July 6.. 今日係5w3d

我呢兩日好攰!胸按下先會痛, 都係冇嘔。 同你好相似。

不過我月中先去第一次產檢。
你睇邊個e生呀?

大宅

有冇jm 食緊 Maturna? Folid Acid? DHA?

複式洋房

引用:有冇jm 食緊 Maturna

原帖由 sfsfai81 於 14-11-06 發表
有冇jm 食緊 Maturna? Folid Acid? DHA?
maternal已有folic acid

大宅

gnt1 發表於 14-11-6 15:22
maternal已有folic acid
e生叫我而家食folic acid, 12w 先開始 maturna.

別墅

回覆:2015年7月預產期揮手區

我都食緊葉酸,仲有醫生開既黃體酮安胎藥

複式洋房

回覆 sfsfai81 的帖子

你就好啦,我唔惦個胸都痛,每次起身轉身行路大力啲都痛到癲左...anyway今日好少少
我住清水灣果頭,所以最近去將軍澳仁安產檢,我叫接線生幫我book最快日子同最好係女醫生,我都係月中(next Thursday)第一次,唔記得醫生叫咩名。你有冇特登揾邊個醫生?

複式洋房

sfsfai81 發表於 14-11-6 14:23
Nice to meet you RachelBaby.我用app計係July 6.. 今日係5w3d
你就好啦,我唔惦個胸都痛,每次起身轉身行路大力啲都痛到癲左...anyway今日好少少
我住清水灣果頭,所以最近去將軍澳仁安產檢,我叫接線生幫我book最快日子同最好係女醫生,我都係月中(next Thursday)第一次,唔記得醫生叫咩名。你有冇特登揾邊個醫生?

大宅

Rachel.Baby 發表於 14-11-6 16:54
回覆 sfsfai81 的帖子

我 family doctor refer 我咋~ 冇特別搵出名醫生。
我今日仲tired過尋日,好想可以快d返屋企瞓。仲有好似易肚餓左。

複式洋房

sfsfai81 發表於 14-11-6 14:24

計劃生育果陣醫生已叫我開始食 Folic Acid
我唔食魚架,唔知洗唔洗食D H A呢?

大宅

引用:Quote:sfsfai81+發表於+14-11-6+14:24+有冇

原帖由 Rachel.Baby 於 14-11-06 發表
我朋友介紹我食呢隻.
我去過荷x冇,man記都冇. Man記有其他牌子.

複式洋房

sfsfai81 發表於 14-11-6 16:59
我 family doctor refer 我咋~ 冇特別搵出名醫生。
我今日仲tired過尋日,好想可以快d返屋企瞓。仲有好似 ...
係呀,一日瞓十個鐘以上,最眼瞓係食完野果下,好彩我辭左職,而家專心在家休息。
我都好肚餓,但覺得係心理作用

複式洋房

sfsfai81 發表於 14-11-6 17:04
我朋友介紹我食呢隻.
我去過荷x冇,man記都冇. Man記有其他牌子.
Thanks!! 你已經開始食緊喇?我諗住睇完產檢問醫生意見洗唔洗食

大宅

Rachel.Baby 發表於 14-11-6 17:07
係呀,一日瞓十個鐘以上,最眼瞓係食完野果下,好彩我辭左職,而家專心在家休息。
我都好肚餓,但覺得係心 ...
Wa...辭左職 !! 你就好啦!!我而家每日瞓8-9個鐘都好tired!!....

我睇其他forum話 week6-7 會開始仲辛苦~ >_<

大宅

Rachel.Baby 發表於 14-11-6 17:10
Thanks!! 你已經開始食緊喇?我諗住睇完產檢問醫生意見洗唔洗食
Haven't start ar! 問左醫生先。

首頁

尾頁

跳至