自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

仿纹身贴纸

Bikecar 發表於 16-9-4 22:10
請問邊度有得買?我揾唔到

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

侯爵府

接受到我老公都好多紋身呀,我老爺奶奶又唔係咁只係問個仔'你又紋左新紋身呀?'

伯爵府

畀面勳章

wbrenda 發表於 16-9-4 09:48

我吾反對,因為阿媽我都有

X2~

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

18歲後21歲前,佢問我既,我會同佢分析弊處,叫佢一年後再攞同一圖案問我,如果一年後仍然好想紋同一圖案,咁就紋囉。

我40+ ,分别有朋友紋在胸口,有個紋手脾及大腿,一個紋背,當時我已經覺得圖案老套,佢地依家自己都覺。有個同事紋到上頸側,上司炸型,佢轉頭去洗,当然有la,真係無la la 整撻la。有個紋頸背下d,佢以前多數札頭髮,轉左寫字樓工後就放d頭髮落黎,我覺得佢想遮住。另外我冇識唔後悔既紋眉。。。呀~仲有一個紋條女既名喺腳腕,後來散左再紋一個圖案遮住

我以前覺得紋手指,手腕位好靚,某d位置既環都唔錯,紋身及穿孔係不能回頭既事,我自己唔會做,會欣賞靚既。如因潮流或靚其實整到假既就整喇。

公爵府

好媽媽勳章

女大女世界

男爵府

回覆:iceicedog 的帖子

Me too

男爵府

引用:紋身一定接受唔到,因為自己好唔鍾意,唔知

原帖由 iceicedog 於 16-09-04 發表
紋身一定接受唔到,因為自己好唔鍾意,唔知點解我見親就會有啲起晒雞皮,而穿環嘅就只接受到耳珠,最多加埋 ...
同感

珍珠宮

回覆樓主:

No la

公爵府

mrs.tan 發表於 16-9-4 23:01
接受到我老公都好多紋身呀,我老爺奶奶又唔係咁只係問個仔'你又紋左新紋身呀?' ...

我覺得男人有紋身好睇d.....

子爵府

回覆樓主:

未有仔女,但如果有仔女,佢地想嘅我唔會反對。
但如果真係紋身嘅話最好就紋平時著衫易遮嘅位啦,即係手臂、頸以上位置最好都唔好紋。
我自己15歲穿唇環,都無戴10年了,其實仲有個洞,不過平常唔會有人留意到,所以對生活無影響。

男爵府

紋身接受到!反而接受唔到脷環同鼻環

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 margeaux 的帖子

如果成左年…總之唔好紋落塊面同頸我都唔會理,耳珠外既環…我接受頭整隻耳同臍環,唇、眉、鼻就唔好喇

男爵府

wbrenda 發表於 16-9-4 09:48

我吾反對,因為阿媽我都有

Me to,除咗游水會見到,返工著衫完全睇唔到就ok。

禁止訪問

貓狗褓姆 畀面勳章

男爵府

我父母都唔接受,發現我有紋身時嘈左一晚,嘈到拆天

點知原來阿媽勁有興趣,嘈完之後隔左幾日不停話要睇,成日留意住,又問痛唔痛,搞左幾耐

其實我由細到大不停教育佢地自己個一套思想,到宜家已經25歲,佢地仲好興要求我聽佢地點點點乜乜乜,一搥定音咁
奈何仔女唔係機器,唔會所有野照單全收,侮辱別人更加會適得其反~

大宅

回覆 margeaux 的帖子

其實自己本身超怕痛,所以諗都無諗過去紋身。
如果仔女成年,又話會去紋身,佢地出聲問我既話,我會表明唔鐘意,但唔會阻止,起碼佢地肯問下我意見,唔係「先斬後奏」都叫有d安慰架啦!只要唔好紋到變成「公仔人」就可以。**即係全身都係紋身**

伯爵府

只要佢地係成熟, 知道自己做緊乜, 我唔反對紋身, 我本身冇紋, 但好接受呢樣野, 紋身, 身環, 食煙, 講粗口都好, 唔反應一個人既好與壞, 佛口蛇心更恐怖, 當然, 你爛煙酒, 唔理自己身體, 唔聽教, 已經係本身個人問題

水晶宮

無際星塵 發表於 16-9-4 09:04
其實紋身/穿耳珠外環/鼻環/唇環之類的人簡直係愚不可及,子女成年後要做這些蠢事雖然難以接受但也無能為力 ...

Agree x 100000

珍珠宮

減齡達人勳章

仔女問我一定反對。

但其實管唔到,就算真係紋左丶穿左,都唔會同佢嘈。但亦唔表示欣賞。

伯爵府

亞牛亞妹 發表於 16-9-4 07:53
我女琴日定前日先講佢話大個想穿Tongue 佢依家11歲,我答唔可以咋,belly嗰D都ok嘅
...
其實妹妹知唔知穿脷代表物嘢

首頁

尾頁

跳至