美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

c9c9c9 發表於 17-7-27 16:01
吾該哂,搵到又買到

買咗啦?咁快手

男爵府

candy328hk 發表於 17-7-27 18:59
買咗啦?咁快手

睇到你話去暗粒功效咁好,即刻身痕,要買黎試

大宅

c9c9c9 發表於 17-7-27 20:19
睇到你話去暗粒功效咁好,即刻身痕,要買黎試

我都係上網睇咗好多人話好用,我先試下咋,諗住夏天都會一路keep住用

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

candy328hk 發表於 17-7-27 18:59
買咗啦?咁快手
CSS velvet b12 peptide gel JM, 你有冇試過呢隻呀?
睇FB見佢而家做緊半價呀, 唔知好唔好用呢?

珍珠宮

llb 發表於 17-7-14 05:54
係呀!我想試埋紅色做收緊的那款
CSS velvet b12 peptide gel JM, 你有冇試過呢隻呀?

禁止訪問

水晶宮

aewiou 發表於 17-8-11 11:08
可以平時用?

我買來只係laser後用(1 week), 唔打算成日用, 因為唔知長用copper peptide有冇side effects。

大宅

me920 發表於 17-8-11 10:49
...

哩隻我未試呀…不過用完支藍銅可能會試下

男爵府

回覆樓主

我上次係呢間買平少少,不過佢得2間分店無甘方便,我都係上網找咋,大家share護膚心得,我只可share價錢俾大家,多個參考

男爵府

me920 發表於 17-8-11 10:50
...

請問你係唔係講緊呢支B12? 上次JM都話想試呢隻呀, 甘我係唔係買B3就可以半價買B12? 如果係好抵喎

珍珠宮

carol-rol 發表於 17-8-13 00:35
請問你係唔係講緊呢支B12? 上次JM都話想試呢隻呀, 甘我係唔係買B3就可以半價買B12? 如果係好抵 ...
我係佢FB見到個優惠, 但而家搵唔返, 我諗詳情你打去鋪頭問左先~

男爵府

me920 發表於 17-8-14 10:17
我係佢FB見到個優惠, 但而家搵唔返, 我諗詳情你打去鋪頭問左先~

好呀,謝謝

水晶宮

用左CSS Copper Peptide覺得好好用, 早幾日忍唔住買埋CSS Olive Serum。

呢個8月我d皮膚好衰, 眼角好痕, R到紅腫甩皮, 睇醫生話係濕疹, 但我搽左醫生開的藥膏2小時, 完全唔止痕仲越來越腫和痕, 忍唔住去洗面洗走d藥膏(睇左成千蚊醫生, 藥膏唔o岩用, d敏感藥食左又勁眼瞓所以冇再食! 浪費錢!)

現在我靠支藍銅serum搽眼角, 有即時止痕效果; 因為面都覺得少少因為乾燥天氣而痕痕地, 但未至於紅, 所以就搽CSS Olive Serum, 呢支話o岩濕疹用, 質地好滑, 比藍銅補濕。但如果我用Olive Serum搽眼角, 又冇藍銅o既即時止痕效果(之前濕疹最差時, 濕疹位置發到一粒粒和起哂格仔乾紋又鞋, 全靠搽藍銅, d粒粒冇哂, 敏感位置目測平滑哂, 係摸上去仲有少少鞋), 似乎對付active炎症藍銅比Olive Serum有效好多。

但如果要頂足全日唔痕, 我就要搽沙棘油, 直情用佢代替eye cream, 搽左一星期, 乜紋都冇哂(連本身少少乾紋都平哂), 好似wrinkle filler咁...以前從來唔敢搽油上眼, 現在冇計可施要搽油竟然有bonus效果。不過怕油脂粒的人就慎用, so far我冇油脂粒, 成個eye contour好滑, 只要唔多手R,冇人知我敏感。

希望keep住以上regime, 一個月可以好番。

珍珠宮

Elenalan 發表於 17-8-14 11:40
用左CSS Copper Peptide覺得好好用, 早幾日忍唔住買埋CSS Olive Serum。

呢個8月我d皮膚好衰, 眼角好痕, R ...
thanks for sharing ar!希望你皮膚快D好番,唔好咁易敏感啦

伯爵府

llb 發表於 17-7-2 16:03
我近排試cosmetics skin solution 的藍銅保濕精華,幾好喎!勁吸收、抗老又補水,一支搞惦
...
如果無紅腫痘痘岩用嗎?我想改善毛孔粗大同控油,保濕岩唔岩查?

大宅

回覆樓主:

LM

大宅

Elenalan 發表於 17-8-14 11:40

呢個8月我d皮膚好衰, 眼角好痕, R ...

濕疹皮膚係應該用cream或油來鎖水!我個仔細個時嚴重濕疹,全身要每個小時補cream,希望你可以在轉天氣季節前早點康復

珍珠宮

回覆樓主:

我最近買左支css soothing b5 peptide, 不過感覺比較杰身, 上面比較lump.
呢度jm 提議既b3, 係邊隻, 係咪css renewal b3

珍珠宮

From salala FB:

9月優惠:以下精華$1180任選3件📣📣平均每件只需$393

有CSS B3 30ml喎, 有冇JM諗住買?

大宅

kaka80 發表於 17-8-16 13:40
我最近買左支css soothing b5 peptide, 不過感覺比較杰身, 上面比較lump.
呢度jm 提議既b3, 係邊隻, 係 ...

css b3 我都用緊,好爽,少少已經搽晒成面,搽完b3再搽b5,我覺得吸收d

首頁

尾頁

跳至