自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

男爵府

cheung2000 發表於 18-5-19 07:48
表面就話自己剛剛做完心臟手術唔適合遠遊、粗勞,實際係俾報紙拆穿佢收左小報錢影影佢為婚禮作準備(影佢睇 ...

梅根個樣有現代感,越睇越順眼。

男爵府

twotigers 發表於 18-5-20 11:00
同父異母嘅親友,可能平時都唔多啱,佢嫁入皇室,可能想搵著數,搵唔到著數咪唱衰佢。至於伴娘,有乜理由 ...

呢D咪叻女lo..比得身邊女仔朋友露面蒲頭,一陣D傳媒chur住,一個唔覺意又比人知多D衰嘢,另外佢都係佢D富貴女友帶攜佢識到哈里,如果佢搭橋多幾個飛上枝頭變鳳凰但難免多是非,如果有豬隊友咪比佢陀衰家?佢咁精點會做呢D笨事,一於斷六親,冇人知根知底,安安心心做王妃。好似以前既小恩子為左嫁入豪門,洗底斷六親,不過最尾都係離婚收場。

男爵府

loveclementine 發表於 18-5-20 17:02
仲有陪佢入場有幾個花仔花女係佢好朋友嘅仔女

嗰個係佢造型師好友,係前加拿大總理新抱,哈里係佢介紹比梅根。梅根埋左呢個好友堆之後識既人非富即貴。

珍珠宮

平平常常 發表於 18-5-22 21:38
關於愛德華八世,我並不同情他。只不過以事論事,如果用同一套所謂皇室婚姻標準的話,娶已婚女性沒資格繼 ...

英國唔想捲入二戰,但事實已經接收大批富貴難民,又有那個國家如美國好戰?!其實“美利堅”一直好戰,borned in war and borned to war.
愛德華八世最大敗筆係低級涉政,有違憲政分家原則,所以佢下台放逐異鄉冇咩人同情。

珍珠宮

平平常常 發表於 18-5-22 21:59
其實隨著近代的全球化浪潮,傳統的中產階級於經被擠壓得大量減少,所以才會發生08年的佔領華爾街,抗議1% ...

濫用“歧視”得利已經係一種普遍爭利手段,也是時尚表演,尤其在北美。
咁關心世界?!
幾時關心下非洲童兵?!愛滋伊波拉?!關心水源?!幾時正視環保?!
關心和平?!幾時才承認巴勒基坦係世界最大種族集中營?!係美以淫威下死咗何止6百萬?!有時我覺得所有基督徒都應該反省下“應許地”為何變成“弟兄的地獄”。
我對美式行善......不如老實點是贖罪,應該做的,貼金納名......厚顏無謂。

個人嘛,不如說說佢有咩切實個人經歷?!還是另一個profitable free riding?

珍珠宮

千千萬萬 發表於 18-5-23 08:33
呢D咪叻女lo..比得身邊女仔朋友露面蒲頭,一陣D傳媒chur住,一個唔覺意又比人知多D衰嘢,另外佢都係佢D富 ...

Exactly,一個人唔係石頭爆出嚟就廿幾歲。咁嘅人好難想像懂得維系長期人際關係,堅持同甘共苦嘅愛。

男爵府

brindlewin 發表於 18-5-23 09:08
濫用“歧視”得利已經係一種普遍爭利手段,也是時尚表演,尤其在北美。
咁關心世界?!
幾時關心下非洲童 ...

善用包裝,雖然佢D兄姊幾乞人憎,但都有D嘢錯唔曬,自己老豆都不聞不問,但又講到自己菩薩心腸,充滿愛心,熱心公益。古話有講修身齊家治國平天下,屋企D家事都搞唔定,出邊講到幾偉大都冇用,佢比天下人指指點點都唔係冇原因既。

男爵府

brindlewin 發表於 18-5-23 09:11

Exactly,一個人唔係石頭爆出嚟就廿幾歲。咁嘅人好難想 ...

佢憑借前夫既人脈小有成就之後就迅速脫離前夫,連婚戒都係用快遞方式比返佢前夫。無可否認,美國人既腦袋係比歐洲人靈活。

珍珠宮

千千萬萬 發表於 18-5-23 10:31
佢憑借前夫既人脈小有成就之後就迅速脫離前夫,連婚戒都係用快遞方式比返佢前夫。無可否認,美國人既腦袋 ...

尤其攻利。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mother904 發表於 18-5-20 10:33
真係要請,點會搵唔到,娛樂圈大把爭住攀附權貴的人。佢覺得唔需要,咪唔做呢台戲囉,有乜問題? ...

X2

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Robinrobinrobin 發表於 18-5-20 17:09
其實我覺得佢幾好丫
雖然唔係好靚
但愈睇愈順眼

同意

男爵府

AACheungCheung 發表於 18-5-23 11:23
同意

子爵府

熱血勳章

平平常常 發表於 18-5-22 21:38
關於愛德華八世,我並不同情他。只不過以事論事,如果用同一套所謂皇室婚姻標準的話,娶已婚女性沒資格繼 ...
JM 好勁!!

公爵府

千千萬萬 發表於 18-5-23 08:33
呢D咪叻女lo..比得身邊女仔朋友露面蒲頭,一陣D傳媒chur住,一個唔覺意又比人知多D衰嘢,另外佢都係佢D富 ...

乜小恩子都係只和娱圈斷交咩
乜連家人都斷?

珍珠宮

brindlewin 發表於 18-5-23 08:49

英國唔想捲入二戰,但事實已經接收大批富貴難民,又有那 ...

生在帝皇家,本來就是不幸的多。其實英國皇室傳到伊莉莎白爸爸手上,他沒有兒子,已經絕後。有時候想想,如果蔣經國正室有子,也許台灣還是蔣家天下。

是的,美國根本就是二戰時的最大軍工廠起家,一旦走上發戰爭財之路,最終政治是為軍火商服務。美國近代在全球各地打了無數次戰,樂此不疲。他們近年就是在幕後推動日本首相安倍晉三,走上軍國主義路線,企圖製造日本版的希特拉,把潛在敵手中國拖垮。不過安倍也不笨,經常想要製造中美衝突,自己作收收漁人之利。最笨是印度,完全不知自己有多少斤兩,傻傻地去做爛頭卒。

珍珠宮

brindlewin 發表於 18-5-23 09:08
咁關心世界?!
幾時關心下非洲童 ...

美國人挺偽善的。近代中東的阿拉伯民族所經歷的苦難,跟中國當年被八國聯軍入侵的厄運,何其相似。

當年德國人如何殘暴對待猶太人,現在的猶太人轉頭就同樣地殘暴對待巴勒斯坦人。不知道人性何在。很多人說猶太人聰明,很會賺錢,我覺得他們沒有智慧,對他們沒有好感。

以色列的猶太人口,跟美國的猶太人口數量相若。他們在這兩個地方的影響力最大。猶太人富豪控制了不少大型傳媒,也就控制了輿論。

以前就是那些大的小的歐洲國家去各處殖民,剝削全球各地的原居民。我也不知道那些歐洲人手上的聖經是怎麼寫的。也許美國的版本又有點不一樣。反正他們的行為,好像跟我以前讀書時粗略認知的聖經很不一樣。

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

TingTing 發表於 18-5-19 08:08
佢都嫁入皇室,各位未婚jm...努力…

哈哈

首頁

尾頁

跳至