時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

happymother88 發表於 19-6-14 08:35
返大陸食玩和住在大陸是兩回事吧?

住都唔住, 更加無可能成為"逃"犯吧!

其實法例多針對大陸逃犯, 既然討厭內地人, 果D逃犯更加要送佢中至岩!!!!!

大宅

畀面勳章

回覆 jimliu713 的帖子

條[逃犯]係為在台港人殺人案速推,對台來講,開頭佢地仲驚,要推返個殺人犯來台審,
佢地台的[殺人犯鄭捷]係要死刑
在台港人殺人案來台審如要死刑,
人權自由的問題會係台做成國際影響,故現在係香港自己先搞反[逃犯],
一.台大大聲叫獨,因為香港的事
二.台大大聲唔受在台港人殺人案開審,犯在你家,I DON'T CARE
三.台一直都想獨,一直看不起回歸的香港,如果香港國際都會的名氣被打到,對佢地國際地位更好
四.香港地方細細,但具有國際都會的名氣,英國當年跟本就唔想放手歸還,所以開頭回歸全世界都想睇下只係發展中的中國點拖死香港,但係頭幾年香港都死唔去,金融仲係世界舞台有所發展,所以就開始將一直荼毒來拖死香港鬼引出來.做成今日的被國際取笑的局面!

補充內容 (19-6-14 12:49):
但係荼毒太深~!

侯爵府

李大嫂 發表於 19-6-14 10:40
當年高鐵通車咪又係講到大陸公安隨時落黎捉人??!!!!!!而家通左車無事發生,點解D人又唔講返當年錯?

個個危 ...

要人認錯係好難的。

珍珠宮

sunnymama2 發表於 19-6-14 07:21
係呀。

我同事話而家喺香港都還可以自由講政治,但條例通過後,就唔可以啦。

我對呢啲中咗毒既朋友採取巳讀不回,聽過就算。 你叫佢先睇修訂條例原文,唔好只睇嗰啲懶人包,佢會鬧。 同佢講香港係中美大戰戰場, 老美喺世界各地搞顏色革命搞咗幾十年,香港係重點戰場,老美要香港流血,中國鎮壓,等佢有籍口同盟國發動對中國全面制裁,以壓制中國掘起,班友唔信。 宜家個WhatsApp group不斷post文宣,煩得要死。

同佢哋理論,就等於叫基督徒聽佛經。 唯有睇下中央既智慧點解決,用事實證明班犯民講大話。

珍珠宮

ifcsir 發表於 19-6-14 07:41

可能你係唔睇蘋果日報, 我意思係通過咗蘋果日報都要執, 呢 ...

就算唔通過,毒果都會經營不善而執。 不過,一雞死一雞鳴,毒果巳經完成任務,除咗毒果,仲有大把所謂網報, fb, WhatsApp 做文宣。 毒果幾時執都無影響。 反而我想睇肥佬,莎莎親家幾時被拉。

莎莎親家話中共派人暗殺佢,暗殺咗30年佢仲生勾勾,個仔仲娶埋莎莎公主,中共咁廢,莎莎親家喺暗殺中生存仲有大陸新抱,普通市民又點駛驚。

伯爵府

係呀。

我同事話而家喺香港都還可以自由講政治,但條例通過後,就唔可以啦。

唔好理佢,由得佢

侯爵府

係呀。

要砌,10億人都有罪
咁得閒砌你, 一定好出位

侯爵府

回覆樓主:

驚外國勢力多d, 次次玩殘香港
阿爺會睇住香港死咩?

伯爵府

牛年勳章

佢地反既理由真係好幼稚

今日我個仔話如果通過左就會有好多人被消失, D公安可以黎香週圍捉人,又話如果唔係真點會有100萬人反對
D公安話你有罪就有罪,唔駛理由

我叫佢咁你地以後唔好番大陸,一番大陸就會比人拉........

FB見人貼話到時宗教會被迫害 , 日日比人監視 , 講錯一句會比人拉 , 人人失業.............

仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

首頁

尾頁

跳至