自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆樓主:

你姑仔都好得閒理人家事

伯爵府

回覆樓主:

再同你老公傾囉,當發佢爛炸,而家係咪好想你番工先,係既就聽日去搵工,之後請工人湊小朋友,以後所有小朋友學業上,例如跟功課,考試溫書要take turn, 做家務工人姐姐做晒你唔會做,問你老公係咪想咁樣,如果唔係,想保持現狀,就叫你老公叫佢收嗲,我地家事唔到外人插咀。

marylin123    發表於 20-7-21 01:15
myfaye    發表於 20-7-20 23:51

珍珠宮

marylin123 發表於 20-7-20 22:07
回覆 sjnl43 的帖子

唔會喇,嗰次可能真係太激動先作勢打,之後都冇見過面,再講C6從未打過我,佢對我好的 ...

賤人係簡人恰既, 佢平日係周街打人, 早拉左啦

你用邊間上網, 叫師傅set 路油器先,萬一咩事買個公仔cctv 平日唔著似公仔

用手機開關既, 男家人上黎開左佢, 以防萬一

呢刻你唔信無,說話記住, 再有下次, 即時做

家暴唔係一次會了

珍珠宮

回覆樓主:

其實我會視為你的姑仔羨慕我,笑笑口就算,但是你又忍不住向老公傾訴,通常男人的腦子唔似女人裝這些小事的,所以你叫你老公應該給你什麼反應呢?

下次姑仔再說些反話時,你謹記笑笑口說都係嘅,都好好嘅,我的朋友比我的生活更好呢!故意說自己生活的好,不要說壞處,說的其間故意讚埋自己老公,等佢自己知道自己的老公無你的老公咁好。

這是一種心理學的。

子爵府

marylin123 發表於 20-7-20 22:42
家務係C6主動要做,同埋都支持我ftm
姑仔喺投資及錢銀方面幫咗C6好多,所以佢持勢

咁照事實計, 你一家係受緊佢恩惠, 唔想咁, 唯有叫你c6唔好搵佢幫, 你一家ok嗎?

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆 SUMSUM_88 的帖子

係呀,我就係話最嬲C6 low,佢成日覺得時間可以化解問題,佢話佢哋兄妹嘈完又咪好返咁

別墅

回覆樓主:

不用同D粗人講道理,他們永遠聽吾明架,照顧好自己屋企,教好自己小朋友,見面可免則免,根本冇意思,錫自己多D

大宅

回覆 bdrescue 的帖子

呢方面我認同,佢哋投資的錢都係C6同佢商儀,好復雜無可能斷,C6除咗家俾用的錢,其他嘢從來唔會經我手佢賺錢叻就可以咁踩人嗎

大宅

mln 發表於 20-7-21 00:14
其實我會視為你的姑仔羨慕我,笑笑口就算,但是你又忍不住向老公傾訴,通常男人的腦子唔似女人裝這些小事的 ...

只是想佢顧及下我感受者,點知仲要踩多我兩腳

大宅

回覆 myfaye 的帖子

5 同 12

大宅

jnc. 發表於 20-7-20 23:12
是否一直咁多年來,都唔鐘意你?

以前唔覺得,係呢幾年佢賺錢多咗,睇人眼利咗

子爵府

marylin123 發表於 20-7-20 22:42
家務係C6主動要做,同埋都支持我ftm
姑仔喺投資及錢銀方面幫咗C6好多,所以佢持勢

即係你c6份人工跟本唔夠養家,個妹搵到錢又錫阿哥,所以肯金錢上support你c6。所以姑仔覺得你知道c6冇能力養家都唔幫手搵錢,係都要做ftm,已經唔鐘意你。點知比佢原來發現你做ftm都仲要佢阿哥做家務,所以佢覺得你係少奶奶。
你c6幫個妹唔幫你都係因為要靠個妹唔想得罪佢。
唔知你地係咪金錢上依賴咗姑仔,所以家
庭收入唔夠洗都可以做ftm+生多個。定係c6唔夠錢寧願同個妹講都唔同你講。
你如果唔想姑仔再咁話你,唯一方法就係幫手搵錢,唔好再要佢support你地一家。

marylin123    發表於 20-7-21 01:47

禁止訪問

子爵府

marylin123 發表於 20-7-21 01:07

5 同 12
係咪做咗Ftm十幾年?如果係,繼續專心湊仔懶理是非,少同姑仔或男家來往得唔得?

大宅

回覆 coraor 的帖子

佢哋兄妹都想我生多個呀,就唔明生咗都好似唔使湊咁,姑姐之前曾經講湊仔有乜難者(但佢兩件唔係佢湊大)連生病住院都唔係佢陪㗎,喺佢個角度睇返工湊仔煮飯一t過先至啱

大宅

湊大仔時有做part time,不過都係做幾個鐘收入唔多嘅,有第二個就冇無做了,細仔返幼稚園第一年勁多病,成日請假冇可能返到工,到今年更加唔敢諗

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

marylin123 發表於 20-7-21 01:41
回覆 coraor 的帖子

佢哋兄妹都想我生多個呀,就唔明生咗都好似唔使湊咁,姑姐之前曾經講湊仔有乜難者(但 ...

一定要辭職先叫自己湊大個仔女原來
真巴閉
香港大把女人無湊大自己仔女啦

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

捉你老公睇一次82年生的金智英 食c架,老婆湊仔唔係付出精神心血咩?咁都唔護住你,而且姑仔何苦要為難返女人!

大宅

littlefunpig 發表於 20-7-21 02:00
一定要辭職先叫自己湊大個仔女原來
真巴閉
香港大把女人無湊大自己仔女啦

每個人的工作岡位及選擇都唔同,我冇話叫佢辭職唔做野去湊仔,我只是話佢冇湊仔就話人哋湊仔唔使做咁

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至