自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

唔得,
呢個太精叻
唔好請

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

疫情咁嚴重仲比佢帶咁多人上樓, 唔怕咩?
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

水晶宮

回覆樓主:

小心

子爵府

~仔仔媽咪~ 發表於 21-1-24 22:20
之前我爸個工人姐姐過身,我地正頭痛緊請唔到工人呢個問題(疫情關係),噚日工人姐姐個教友上嚟幫手將姐姐 ...

不會聘請,她知得你家事太多。

男爵府

之前我爸個工人姐姐過身,我地正頭痛緊請唔到工人呢個問題(疫情關係),噚日工人姐姐個教友上嚟幫手將姐姐 ...

$3000就當佢講真,無問題。
咁咁睇個工人姐姐太攻心計,到時好難處理...唔建議請。

大宅

~仔仔媽咪~ 發表於 21-1-25 00:02
同埋佢地上嚟幫姐姐執野,我完全睇唔出佢地有傷心難過,係咪地方對生死感受睇法有唔同我唔知,總之由佢上嚟 ...

正常人有良心的聽到有人過生都會傷心,呢d係人的七情六慾,更何況係朋友?好冷薄,見錢就開眼,見到三千已即時有故仔!真心擔心入屋後會有咩手段,感覺越諗越恐怖!

男爵府

有得揀,最好唔好請呢位工人,貪心、攻心計、食住你阿爸、冇王管。
如果冇辦法之下,真係請咗佢,一定要即時講番晒啲家規。
底線係,絕對唔可以俾佢亂咁帶啲人上嚟gathering。呢樣野好危險!

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第一回

一定唔會,好古惑

珍珠宮

唔請。就咁聽你講,覺得佢唔太信得過。

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

呢個工人精甩尾; 【副業】不是問題, 因為香港好難有人請佢做【副業】

1. "同佢逛街借咗佢三千蚊" <<<舊工人係咪真係借咗佢三千蚊, 無人知, 工人姐姐好少袋咁多錢出街的.
2. 借地方gathering <<<無可能, 因為屋企剩你老豆一個人在家, 成班女人係到, 唔係几方便, 氹老人家俾錢又或偷野都會, 佢D朋友, 你又唔塾.
3. 而且佢好攻心計, 知道你哋急要工人, 就話自己就满約, 但叫佢過嚟, 又要諗諗先, 分明吊起, 要講條件. 到時一定食住你.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

侯爵府

回覆樓主:

唔會捉隻奸妃入屋,你爸爸又咁易信佢,遲啲恐怕你爸爸家中財物會轉入姐姐手上,最怕唔知姐姐會點樣謀埋你爸爸副身家添喎!

禁止訪問

侯爵府

絕對唔請, 佢太奸啦、 佢唔係到做都想借你地方gathering , 係到做日日都搵人上黎gathering 啦如果急,請住家務助理先得唔得?真係唔好請依種人, 第時有排煩

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

你爸有些自傷矛盾,怕感染不想到仔女家住, 但又準三唔識七,甚至是較高危群組每個禮拜出入自己屋企.
老實說, 對印尼一向沒好感, 我媽的印尼朋友, 也可以到識了十幾年的雀友家打開人家的柜筒偷錢. 被人捉個正着只說是看一下, 人人都係咁.

珍珠宮

No la

首頁

尾頁

跳至