自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

咦係喎, 先醒番起自己有個類似的朋友, 中學時係好熟的同學, 上過屋企嗰種, 到大學畢咗業, 有次佢失戀一段時間後食飯, 係咁狂踩前男友個新女友, 說話極難聽, 仲好似啪咗粒制咁把口再惡毒的嘢都講得出, 嫌三嫌四睇唔起所有人, 連我隻狗都唔放過(話我隻唐狗唔同純種, 條脷都鞋D喎, 佢以前有上我屋企) , 後來再過半年左右都係咁, 我已經疏遠佢, 仲要情人節冇約, 搵我陪佢, 話估我都冇人約喎, 痴線的, 那次之後我冷淡對待, 約親都唔出, 佢點講都冇用, 搵過我幾次就斷咗了, 但每三幾年佢都會出現一次, 通常有嘢要我幫, 都係冇理過佢

珍珠宮

回覆樓主:

內心自卑既人 見不得人地好
乜都會眼紅 妒忌 踩低人
講到尾 因為佢自己得唔到

珍珠宮

牛年勳章

回覆樓主:

我會

男爵府

日月水火 發表於 22-2-4 22:02
你朋友呢種人只想自己最好,身邊的人幸福就妒忌!(呢點同我以前個朋友一樣!)
疏遠啦!佢遲早一定唔想你 ...

其實我諗佢現在都唔係甘想我好,雖然我無其他朋友甘幸福。但佢唔想知我屋企既野,有時我提下發生小事,佢完全唔應的

男爵府

tearycow 發表於 22-2-4 22:02
除非兵行險著搞大自己個肚
但對住呢個男人真係唔值
希望你朋友識醒

佢自己唔肯啊,男既話一定唔結婚,如果有左bb洗費一人一半,女方聽到都唔敢大肚啦

男爵府

yuyueng 發表於 22-2-4 22:04
疏遠佢啦,好明顯如果你活得比佢好,佢都會唔開心同希望你PK。

就係咁囉

男爵府

yuyueng 發表於 22-2-4 22:06
當佢起你面前講ABCDEFG既壞話同咒佢地時,其實你估佢無起人哋面前講你同咒你?
...

可能有,只係除左佢自己,我係一班女仔入面無甘幸福個個,所以佢剩係同我比較熟

男爵府

naicha 發表於 22-2-4 22:27
咦係喎, 先醒番起自己有個類似的朋友, 中學時係好熟的同學, 上過屋企嗰種, 到大學畢咗業, 有次佢失戀一段 ...

我要學下你先得

男爵府

mike89 發表於 22-2-4 22:32
內心自卑既人 見不得人地好
乜都會眼紅 妒忌 踩低人
講到尾 因為佢自己得唔到

就係甘上下

男爵府

Piaget 發表於 22-2-4 22:35
我會

明白

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

侯爵府

依d朋友無左仲清靜

伯爵府

hauhauhau 發表於 22-2-4 19:36
朋友識左2x年,佢一直都性格好,呢幾年識左個男仔好計算,佢地成日互鬧,慢慢我朋友變曬
例如話某幸福既女性 ...

會。疏遠但係都可以保持禮貌。過時過節都可以問好。但係見嘅話,免得就免或者只會一班人見。做朋友係緣份。可能你同佢緣份只有咁深。呢個年紀,識朋友為求have fun。如果見面唔會開心,咁可以move on,next。

男爵府

2024年龍年勳章

疏遠囉,做朋友又唔係做社工。叫你朋友見吓心理輔導,最好是婚姻輔導,一般人講道理唔會聽。

珍珠宮

2023年兔年勳章

hauhauhau 發表於 22-2-4 22:54
其實我諗佢現在都唔係甘想我好,雖然我無其他朋友甘幸福。但佢唔想知我屋企既野,有時我提下發生小事,佢 ...

佢都幾自私喎!
佢同你傾計又得,你同佢傾就唔上心/好似覺得你煩咁。

大宅

hauhauhau 發表於 22-2-4 19:57
你講中,我地個個都幾好結曬婚,佢未結,就識著個同佢性格唔岩,成日嘈,個男人又計較又孤寒,我覺得佢接 ...

人品問題啫,同單身定結左婚冇直接關係。我身邊反而係一班結左婚但要扮開心鬥生仔既背後狂攻擊一個未婚女性朋友。呢位女性朋友好靚又 keep得好,工作又好經濟自由,經常四圍去又大把人追,但佢本人係唔急結婚架,反而嗰班成人背後話人唔嫁講到好難聽,其實妒忌人靠自己生活得勁多姿多彩。利申我已婚,我只看人品,不會因人結左婚定單身去論斷人

Michelle24    發表於 22-2-5 13:11

珍珠宮

hauhauhau 發表於 22-2-4 20:09
6年內慢慢變,佢似好恨個男友,好恨d幸福朋友,連個樣都一面恨意甘,之後成日讚自己幾好,幾旺夫幾有福氣 ...

其實佢甘既性格,點會的到幸福?又點會有男人想比錢甘既女人呢?如果佢真係旺夫同有福氣,就唔會有甘既結果啦
Jm你放下吧,唔好再諗以前佢幾好啦

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

hauhauhau 發表於 22-2-4 21:28
應該係最後個個崩塌,因為佢揀男方時,係摸左底對方有儲蓄有已供完既樓,事業穩定,完全唔知對方孤寒
明明 ...

個男人係有啲錢,但完全唔落佢袋,有幾多亦完全與佢無關

你朋友完全係心理唔平衡,一方面想搵人養,點知搵到個有錢的卻唔賣佢帳,人年紀又開始大,眼看其他唔係向錢出發的都到咗佢既目的地,反而自己落空搵著個空心的

她最需要的係人間清醒,離開一個冇溫度既所謂掛名男朋友,與有冇錢無關,而係個男朋友根本唔在乎佢,男的清楚知道自己有本就會有女肯自己貼上門,身邊邊個願意邊個坐,難聽啲都算渣男,知到你朋友既軟肋沾人便宜又唔對感情負責,你朋友亦睇錢太重,有啲嘢都係平衡啲好

大宅

回覆樓主:

俾著我會,遠離心地唔好,常講是非的朋友。佢話得人,背後都會講你。

侯爵府

2024年龍年勳章

疏遠佢啦

首頁

尾頁

跳至