自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

chriswongbaby 發表於 22-2-18 19:52
新世界借出九龍貝爾特酒店約700間客房作隔離設施.由酒店負責營運的每個房間可獲約1600元;至於交由政府營運 ...

新世界得罪你啊!新世界第一個出來派檢測包,捐暖爐,借酒店喎。
照咁講,李大善人借出四間酒店咪仲發

公爵府

回覆樓主:

幾百蚊一晚既酒店梗係唔少啦
講真 幾百蚊質素好不錯了
但點可以同防疫酒店相提並論
佢地重開後一時3刻都應該唔會有客人敢黎住。。

侯爵府

Joant 發表於 22-2-19 14:25
今日個價$306 ok?
我唔知佢會唔會做隔離個案
我無評論過1000蚊一晚係咪合理

只是了解,剛用trip 查昵間洒店按星期一開始 4晚不只包早餐,合共2351.93 沒有午及晚餐,平均587.xx 另外下列條款亦注明左

(根據酒店通知,酒店不具備隔離條件,故無法接待需要隔離及核酸檢測未出結果的客人入住。酒店也無法接待所有於抵港前14日)
按質素及三餐並不貴啦,如不是用作隔離用途.時鍾洒店仲平啦!你提供的洒店名及好多洒店直接不受理隔離用途。
1月尾我代找2100晚嘉湖海逸酒店都唔接受。
kckammy

侯爵府

kckammy 發表於 22-2-19 18:26
只是了解,剛用trip 查昵間洒店按星期一開始 4晚不只包早餐,合共2351.93 沒有午及晚餐,平均587.xx 另 ...

我都話唔講其他咯,
唔好扯埋其他人針對隔離酒店一千合唔合理啦,

我只針對一句:幾百蚊個d叫賓館

咁在下承唔承認:
1.佢係幾百蚊有交易?
2.佢係唔係一間幾百蚊有交易嘅酒店?
3.咁係咪所有幾百蚊嘅住宿只得賓館啊?

在下咁離題,有咩好討論?

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

熊熊老婆 發表於 22-2-18 20:03
中央出手要整頓嘅,新世界絕對唔應該係第一個

識啲嘢喎jm

珍珠宮

係都整頓你先啦!商業社會冇免費午餐咁簡單嘅道理都唔明?

男爵府

同意一千蚊係貴,本身pentahotel做開隔離酒店好耐,清潔消毒檢測員工等配套已經有曬喺度,並非重新set up,亦已計算完成後有一排旅客唔敢住,所以理論上唔應該加價。
但公道啲講句,佢又唔算係發國難財,係政府offer出嚟塞錢入佢袋,在商言商都嘍飯應,所以新聞報導係:普遍得到業界支持,反應正面。

大宅

最有良心係新世界,又整口罩又成日送野比啲基層

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

公道自在人心!新世界做左d咩大家一直看在眼裡

只可以說有些人想抹黑別人,司馬昭之心, 路人皆見

首頁

尾頁

跳至