自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

DoReMi媽媽 發表於 23-4-28 11:20
而家喺香港,好多事物都受氣,好似我去銀行,都遇到好差嘅Teller,埋到去已覺得佢嗱口嗱面,成程冇出過聲, ...

唔記得由幾多年前開始,我已經好習慣寫email 比鋪頭/銀行/酒店/政府部門,投訴或者讚賞其員工之服務態度(我簡直係熟手技工,短信係三行長信係兩三版)

本人後生果陣怕醜冇呢個習慣,而家老左就豁出去了

的而且確,so far 收過我讚揚的email嘅,冇一間係食肆。原因當然係普遍食肆的服務真係太差啦(酒店除外,但多數亦只是正常合理服務水準)

所以我好認同JM 你即時向銀行反映佢地員工的無禮對客,好多時佢地上層都需要顧客feedback 架

(當然如果遇上好服務員工大家都唔好吝嗇讃賞啦)

男爵府

Prosperous 發表於 23-5-1 11:00
我都間唔中去大本營, 從來冇幫襯過, 可能咁啱, 次次經過都要排隊, 我唔想等。又唔明點解, 似乎個個都話佢地 ...

食肆老板們最近的講法係人手短缺請人難喎

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

waterlilymonet 發表於 23-5-3 00:12
唔記得由幾多年前開始,我已經好習慣寫email 比鋪頭/銀行/酒店/政府部門,投訴或者讚賞其員工之服務態度(我簡直係熟手技工,短信係三行長信係兩三版)

本人後生果陣怕醜冇呢個習慣,而家老左就豁出去了

的而且確,so far 收過我讚揚的email嘅,冇一間係食肆。原因當然係普遍食肆的服務真係太差啦(酒店除外,但多數亦只是正常合理服務水準)

所以我好認同JM 你即時向銀行反映佢地員工的無禮對客,好多時佢地上層都需要顧客feedback 架

(當然如果遇上好服務員工大家都唔好吝嗇讃賞啦)..

我識朋友做銀行中層的,佢哋都慨嘆而家啲新入職員工,唔做得唔話得,郁啲就唔返工話唔做,仲要係聯群,佢哋見到哩啲,有時知佢哋做錯都唔敢出聲,佢哋都話,咪由得佢哋俾客話,由客炳由客教,你話死唔死,仲要係大銀行,廢到。

首頁

尾頁

跳至