自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

lam.2 發表於 23-10-17 17:04
6299角度當然只會為自己個仔慳錢,而且以前又真係個個女人生仔都無話需要請陪月,所以都唔怪得晒佢地~
娘家會 ...
我一心諗住c6會體諒我,點知佢就咁令我失望!可能佢覺得我之前洗左好多錢針灸,不過我都覺得新手媽媽點都要有個陪月幫手會安心啲,靠6299就不如自己做好過,而且我父母已經同阿哥一齊移民咗,我而家都5個幾就快6個月,再唔揾就真係連請都請唔到,究竟點同c6講好?

洋房

kwhkwh 發表於 23-10-16 22:37
5關高5高齡事喎, 老人家5想你搵陪月乜都係藉口
根本就係

洋房

Yin807 發表於 23-10-16 22:38
不過講真男人點會主動幫你安排,如果你想請其實直接同老公講,到時叫佢找數, 同埋點都叫月子餐,無可能自 ...
無論最後傾成點,最後我點都係會請

洋房

auhiyo 發表於 23-10-16 22:39
佢唔請你自己請啦!你年齡真係要坐好d月,我個時就係坐唔好,成日腰酸背痛每次月經又痛量又超多。
...
坐月坐得唔好真心會累成世

複式洋房

我唔認同高齡產婦先有資格請陪月,雖然陪月都係哩十零年先興起,但就係有用先繼續有供有求,照直同C6講出你嘅觀點角度,同埋你體虛產後應該需要進補,唔係第日老左就慘喇,我都屬於體虛一族,長期手腳冰冷,當時有BB都好驚佢捱唔住,好彩最後足月出世,我C6仲好主動搵陪月,左揀右揀最後搵悉x專業陪月,貪佢明碼實價而且有公司back up,不過陪月姨姨先最重要,佢喺我生前生後都好照顧我,生之前教我煲補身湯,生之後就成日煲D補血同上奶湯水俾我,照顧BB都有一手,佢一抱住BB就會好快唔喊,我成個坐月過程都好舒服

複式洋房

經中介去搵會唔會有得見下個陪月? 而且會唔會好貴架?

子爵府

同我嗰時一樣,我生仔嗰陣時31歲,就係無坐好月,依家做咗上市公司主席(空殼公司)個身體差到暈,調理身體調極都係咁上下

伯爵府

zitamamama 發表於 23-10-16 22:34
第一胎35歲以上,我9年前的婦產科醫生講既,而家唔知係咪仲一樣。

我19年前個婦產科醫生都係咁講

子爵府

維維尼 發表於 23-10-16 22:32
我今年32歲,預產期出年新年,本身我身體比較虛,備孕左2年辛辛苦苦每個月計排卵同勤力針灸調理先有,滿心 ...

唔好理佢地,請陪月,善待自己,生個仔,真係要好好調理,如果諗住餵人奶,更加要。

伯爵府

2024年龍年勳章

維維尼 發表於 23-10-19 20:04
我一心諗住c6會體諒我,點知佢就咁令我失望!可能佢覺得我之前洗左好多錢針灸,不過我都覺得新手媽媽點都要 ...

我有咗連父母老爺奶奶都未知,就已經要排定陪月。4 個月足就搵同in 工人。
如果你真係孕媽,還要已經備孕咁耐,你的準備有點不足。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

原來個post係開俾d陪月公司賣廣告的

複式洋房

lam.2 發表於 23-10-24 17:31
經中介去搵會唔會有得見下個陪月? 而且會唔會好貴架?
當然有喇,就係交晒俾公司安排就至方便,同客服講好晒自己要求,佢就會配對合適嘅陪月姨姨俾我同我會面,我覺得最窩心係悉x陪月姨姨會喺唔同時段都幫到手,好似入院前執走佬袋,佢會打俾我確認多次同埋send個物品list俾我,又會主動預備炒米茶,會set好一星期食咩好清晰,最重要係佢自動波做野唔使我叫,我冇請工人佢都唔介意做多少少,所以頭一個月有陪月照顧真係寧舍唔同呢!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊