夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

lmklmk 發表於 24-5-10 23:02
Yes

Stop wasting time.
Be effective.
ONE QUESTION: do you want to be right or happy in life?

(1) "want to be right" actions:
continue the dilly-dally, seeking people who "agree" with you, "yes, you are the victim, she is wrong".

(2) "want to be happy" actions:
QUESTION: "want to be happy with wife" or "want to be happy without wife" (divorced/become single or find another partner)?

(2a) "want to be happy with wife"actions:
FOCUS on healing the relationship with ALL your wisdom, EQ, IQ, T-I-M-E, resources

(2b1) "want to be happy without wife" (divorced/become single) actions:
???

(2b2) "want to be happy without wife" (find another partner) actions:
QUESTION: what is the chance of success???

OP, I seldom write in the forum, hope this help

子爵府

lmklmk 發表於 24-5-10 23:02
Yes

“Insanity is doing the same thing over and over and expecting different results.” ~Albert Einstein.

翻譯:
“瘋狂就是一遍又一遍地做同樣的事情,卻期待不同的結果。” 〜阿爾伯特愛因斯坦。

複式洋房

回覆樓主:

發現佢仍然繼續會睇關於同精神出軌有關既文章,佢係想確定自己係定唔係?出於八卦?好奇?同理心?點解又要推我返落去呀

子爵府

一個老婆点會對老公講對個男人有好感架,佢似乎試你底線!同埋佢話同同事加埋個男人食飯肯定講大話啦!你叫佢影相張相,有圖有真相!

複式洋房

alicewong18 發表於 24-5-16 18:51
一個老婆点會對老公講對個男人有好感架,佢似乎試你底線!同埋佢話同同事加埋個男人食飯肯定講大話啦!你叫 ...

其實唔想俾佢覺得同我一齊好似冇晒私隱咁

複式洋房

發表於 7 天前 |只看該作者
lmklmk 發表於 24-5-16 19:40
其實唔想俾佢覺得同我一齊好似冇晒私隱咁

你偷睇佢電話history 已經係無晒私隱啦,唔好自欺欺人。
逝去感情如何留得住?

大宅

發表於 4 天前 |只看該作者
bella啤拿 發表於 24-5-1 02:51
佢未識我 已離婚十年了
你舊po唔係話識左佢先搞離婚咩

大宅

lmklmk 發表於 24-5-1 00:34
男方係單身後生仔約35至40歲
你老婆50
個男35?

大宅

SASSY10 發表於 24-5-20 16:56
你舊po唔係話識左佢先搞離婚咩

不是佢, 佢一早離左十幾年,只有女朋友。 要離的是我

大宅

bella啤拿 發表於 24-5-20 19:00
不是佢, 佢一早離左十幾年,只有女朋友。 要離的是我
咪話你未同老公離婚就同左個男人囉

大宅

lmklmk 發表於 24-5-1 00:04
通常都係佢8點收工,同男方食飯食到11點度返到屋企
真係信只係食飯咩?

子爵府

發表於 3 天前 |只看該作者

回覆樓主:

正常女人放工急腳返屋企,仲飲乜鬼野,揾私家偵探查,問佢一定唔認

複式洋房

SASSY10 發表於 24-5-20 23:44
真係信只係食飯咩?

都冇辦法

複式洋房

白玫瑰 發表於 24-5-21 01:20
正常女人放工急腳返屋企,仲飲乜鬼野,揾私家偵探查,問佢一定唔認

其實明白有時都需要有私人空間,所以同朋友或同事食飯係完全可以接受,不過唔係為咗俾佢哋培養感情用嚟出軌

複式洋房

SASSY10 發表於 24-5-20 17:02
你老婆50
個男35?

係,男嘅就大概係咁嘅歲數

子爵府

SASSY10 發表於 24-5-20 19:32
咪話你未同老公離婚就同左個男人囉

係,我好記得

男爵府

lmklmk 發表於 24-5-21 11:40
係,男嘅就大概係咁嘅歲數

年齡都差好遠~個男嘅係咪另有企圖
想騙財騙色

複式洋房

mingmama 發表於 24-5-21 14:19
年齡都差好遠~個男嘅係咪另有企圖
想騙財騙色

其實佢外表都唔太似50歲,裝扮下望落似40頭度

複式洋房

lmklmk 發表於 24-5-21 18:48
其實佢外表都唔太似50歲,裝扮下望落似40頭度

其實佢睇精神出軌嘅文章應該都係精神出軌而已,如果肉體都出埋唔會睇精神出軌咁特定,係都睇就咁出軌嘅文章。發展咗三個月算耐,足夠時間沉船了,係睇佢自己有冇心上返岸。夫婦都係講緣份,隨緣啦,做好自己有盡力就算。

複式洋房

發表於 前天 10:48 |只看該作者
Parisienne123 發表於 24-5-21 20:40
其實佢睇精神出軌嘅文章應該都係精神出軌而已,如果肉體都出埋唔會睇精神出軌咁特定,係都睇就咁出軌嘅文 ...

經過一段時間觀察我覺得應該冇肉體出軌,最近睇咗婚後事節目討論,見到Yoyo反問男主持你可以接受到精神出軌,但係當佢同你一齊,你唔知佢係咪諗住另一個時,你真係接受到,呢個問題我都深思咗好耐,其實真係未必接受到,因為我都發現佢有時會沉默咗若有所思咁,例如拖住佢一齊睇電視咁,同佢傾緊偈,佢會特然唔出聲好似呆咗咁,又試過有時我幫細仔整電腦功課嘢時,會發現佢响遠處用一種無奈嘅神情望住我,我問佢有無事,佢好似忽然醒返咁,都試過有好幾次係咁,有時覺得對佢好係咪會令佢唔自在,因為佢成日覺得我對佢好咁樣,我會過得好辛苦,問心自己真係冇唔開心,相反俾佢既無奈眼神同發呆神情令我覺得好乏力同心灰,唔通佢真係成日諗住另一個人

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊